Vafler med syltetøy og krem

Hei!
Jeg lovte noen av dere vaflene jeg postet på instagram i går, så her er de!

Oppskrift (til 2 sultne mennesker)
2 egg
3 eggehvitter
1/2 boks kesam
1 ts xanthan gum (fiberhusk)
70g kokosmel
40g vaniljeprotein
1 ts kardemomme
5-6 dråper stevia vanilje
4-5 ss vann

Bland alt sammen, smør vaffeljernet godt, og stek i vei. Vi fikk 6-7 store, tykke vafler.

Jeg valgte syltetøy på, både jordbær og bringebær. Og en dæsh med soyakrem – nam!
Nytes mens de er nystekte og fortsatt varme..


Nå er vi straks på Gardermoen og retning sørover, med dobbellåsning i bekkenet – men ved godt mot og med beste kjæresten!

35 kommentarer til “Vafler med syltetøy og krem

 1. Anne Mari

  De vaflene så kjempe gode ut!! 😀
  Ser du bruker mye xanthan gum og stevia. Hvor kjøper du disse produktene? 🙂

 2. Hanne

  Nå er det lenge siden jeg har kommentert. Men uansett, maten ser god ut som alltid. Ønsker deg masse god tur til Barca, kanskje en av verdens beste byer 🙂 Også vil jeg bare si noe jeg har tenkt på lenge: vet du hva som gjør din blogg til en av de beste? At du aldri har skrivefeil. Som journalist, og kommende journaliststudent, ser jeg ekstra godt skrivefeil. Kos dere 🙂

 3. ingvild

  Når du lager disse godsakene dine :mrgreen: spiser du det som et måltid, eller er det etter mat? Sånn som disse vaflene feks..? Jeg har jo begynt å lage litt fra boka di, og MÅ jo smake på alt, og nesten alt, så jeg blir jo rimelig mett da.. ha ha ha! :mrgreen: Jeg har vært igjennom nesten alt nå, og plukket ut noen favoritter, så det skal bli litt lettere å spise dette mer riktig fremover nå.. he he 😉 . Uansett, flott side du har! Jeg leser den hver dag, og får godt mot og inspirasjon til å trene og lage mat.. Du ser helt fantastisk ut, og jeg skulle gjerne liknet litt.. Kanskje det kan komme.. Jeg jobber lettere mot det nå, med hjelp av bloggen, med mat og trening du legger ut.. Tusen Takk!

 4. Anja Holt

  Gjett en gang hvem sin skyld det er at jeg har bestilt vaniljeprotein? 😀 gleder meg til å teste enda mer av disse oppskriftene dine da, disse vaflene så deilige ut!

 5. kristina

  NAAM gjett om jeg skal ha god frokst imorgen a :mrgreen:
  Men hvor har du kjøpt et slikt belgisk vaffeljern?! Og hva bruker du til å smøre jernet? Kan man bruke slik 1-kalori spray?

 6. Michelle

  Bare overskriften her gjorde med glad :mrgreen: NAM!!
  Håper du får en fin tur til Barcelone ed din kjære! Håper smretene i kroppen din forsvinner snart, er så kjedelig med slikt 🙁
  Stor klem 😛

 7. Agnetha

  God tur! Kos dere masse 😀
  Reiser selv til Barcelona den 12., aldri vært der før. Gleder meg utrolig mye, har hørt byen skal være helt fantastisk. Den har jo alt, både strand og by. Kom med tips fra turen da 😉

 8. Jenny

  Ønsker dere en super tur, og god bedring! Ingenting er vel bedre for kroppen enn litt pause fra hverdagen erstattet med kjærlighet og storby(shopping) hehe 😀 😀

 9. Anett

  Nam! Disse vil jeg lage. Men har ikke vaniljeprotein, kun sjokolade…(ikke noe godt i vaffler) Kan jeg bruke proteinpulver uten smak og heller tilsette vaniljepulver, eller Stevia French Vanilla tro ?
  Gor tur – Barcelona er en fin by å være kjæresten i ! 🙂
  Og riktig god bedring.

 10. Kristine

  Hei dere!

  Belgisk vaffeljern kjøpte jeg på flust.no for en stund siden.

  Tusen takk – jeg har alltid vært opptatt av grammatikk og rettskrivning (nerd, hehe).

  Xanthan gum og stevia kjøper jeg på http://www.iherb.com

  Disse vaflene spiser jeg som dessert/kveldsmat etter middag – på diett ja 😉

 11. Martine

  Nam, disse skal jeg prøve!! Hvor mange kalorier er det i hver plate? Sånn ca? 🙂 Kan du ikke begynne å skrive kalorier under søtsakene igjen. Du var så innmari flink det til det før! GOD TUR TIL BARCA 😀

 12. Martis

  namnamnaaam! dette må prøves snarest 😀 men hvordan er det egentlig å bruke proteinpulver i baking? Har hørt noe om at det ikke bør varmes opp så veldig, men husker ikke hvor mange grader det tåler.

 13. Tilbaketråkk: Hjem til Todd og sjokoladekremlapper | Trening, bodyfitness og fordommer

 14. Kristine

  Det går helt bra å varme opp proteinpulver, i hvert fall utenom ovnen (som lapper, pannekaker og vafler). I ovnen kan proteinet miste noen få promiller av aminosyrene, men ikke noe å tenke på.

  Det er ca 90 kcal per vaffel 🙂

  Nei ikke sant – er man kreativ kan man ha det ganske bra 😀

 15. Siri

  Hei! Jeg har prøvd å lage disse men mislykker hver gang, di blir tørre å deler seg ;/ Noen tips ?

 16. Kristine

  @Siri: Det er litt vanskelig å si.. Prøv å tilsette mindre (ingen) vann og mer kesam, eller eventuelt et ekstra egg. Husk at deigen skal piskes lett sammen, bindingen i eggene må bevares. Smør vaffeljernet før du steker.

 17. Tilbaketråkk: Vil du ha noe raskt og lettvint?Mat til muskler | Mat til muskler

 18. Christine

  Nam! Så super gode ut!

  Hvor kjøper du soyakrem? Eller lager du det selv? Isåfall hvordan? 🙂

Det er stengt for kommentarer.