Bakt champignon og hviledag

I går begynte ryggen å verke noe skikkelig, og i dag er det fortsatt ganske ille. Jeg blir litt lei meg når gamle skader kommer tilbake (korsryggen for tre år siden), men det gjelder å ta tiden til hjelp og holde humøret oppe.

Jeg tror (håper) ikke at det er på grunn av joggingen nå som jeg har opparbeidet meg den beste kondisjonen på evigheter, men mest antagelig litt for mye fokus på knebøy den siste tiden.
I dag har det i hvert fall blitt helt treningsfri!

Jeg må dele gårsdagens middag med dere;
Bakt champignon

Jeg stekte karbonadedeig med hvitløk, sennepspulver, paprika, cummin, salt, pepper, kanel, kardemomme og chili. Gravde ut innmaten av tre store champignoner og stekte sammen med kjøttet.

Deretter hadde jeg over en boks med butter beans.

Ha et godt lag med kjøttfyll oppi soppene, og topp dem med ost – jeg hadde både lett-ost og parmesan. Inn i ovnen på 200 grader i 15 min.

Det var selvfølgelig ikke plass til alt i disse tre, så resten spiste jeg med ekstra ost over til slutt.

En rask kjøpedessert;
Sjokoladepudding

Det er Eldorado sin lavkalori-pudding, bare tilsett en blanding av melk og vann og sett kaldt i 2-3 timer.

Jeg har funnet denne både på Coop Mega, Ultra og Meny.

.
Nå skal jeg stå som en krokrygget kjerring på kjøkkenet og lage mat.. vi kjøpte jo så mye godt i Sverige tidligere i dag:

Krysser fingrene for at ryggen er bedre i morgen!

28 kommentarer til “Bakt champignon og hviledag

 1. Fineliner

  Isj, håper virkelig du blir bedre i morgen og dagene fremover 🙂 🙁
  Tenkes, i går fikk jeg oppmuntrende ord fra deg, nå sitter jeg og sier det samme til deg:) Rar følelse og det viser bare at man ikke alltid(sjeldent?) vet hva som vil skje i fremtiden.
  Klem 😳

 2. Kristin

  Leit å høre om vond rygg, men håper hviledagen gjør susen og at du blir bra igjen raskt.

  Ha en fortsatt fin tirsdag 🙂

 3. Hanne

  Tror nok både jogging og bøy kan være hardt for ryggen. Hos meg er det gjerne hofteleddsbøyerene som etter hvert trekker alt for mye på ryggen, men du er nok «hakket» mykere enn meg 😆 Tøying er uansett bra, og selvfølgelig er det ekstra viktig med massasje fra sterk kjæreste 😉

  Håper du er bedre i morgen, så du kan fortsette den kreative matlagingen med rett rygg 😀 Takk for tips om den puddingen forresten, det er jo så enkelt å lage selv, men duuuu så fristende med ekstra lettvinte (og kalorifattige) alternativer!

  Hilsen ei som skal ha pizza på en tirsdag, sommerform here I come 🙄 :mrgreen:

 4. Michelle

  Masse god bedring søteste! Håper du er bedre i morgen 😉 kos deg hjemme med gutta & god mat i dag :mrgreen:

 5. Katarina tvillingmamm

  Usch så tråkigt att ryggen bråkar med dig. Jag måste säga att jag tycker du är stark sim kämpar på och fortsätter med din positiva livssyn :0) Jag får tacka dig för all inspiration och för att jag blivit sporrad till lite löpning! O jag ser att du köpt Celsus. Fy attans vad den sätter eld i baken när man är ute o springer :0) Kram

 6. Thea Martine

  Åhh, bakt champingong hørtes såå godt ut!!

  Håper ryggen din blir bedre, ingenting er like bummer som å få tilbake gamle treningsskader! God bedring 🙂

 7. Hildegunn

  Du, Kristine, (dette er litt «off topic» så er du advart 😛 ) er du kreativ på godsaker til de firbente? Tenker på de som sier mjau da 😉 Lillegutten min blir ett år i morra skjønner du, og tenkte på å lage kake til ham faktisk 😆 Fant liksom ikke de helt store greiene på nett, så lurte på om du har prøvd noe slikt til Todd? Det blir jo en for for «mat» det også, og der er jo du veldig flink :mrgreen: Koster ikke noe å spørre 🙄

 8. Kristine

  @Fineliner: Ja der kan du se! 🙂 Så nå prøver jeg å fortelle meg selv det jeg fortalte deg i går – tenk på all denne ekstra hviletiden jeg kan bruke til andre hyggelige ting 🙄 😀

  @Kristin: Det kjennes ut som om det kanskje kan bli både en og to dager, men jeg er positiv! 😀
  Takk, i like måte!

  @Hanne: Rett etter at jeg leste dette heiv jeg meg faktisk ned på gulvet og tok en stretcheøkt (og sa ganske høyt hvor heldig jeg er som har en sterk og snill kjæreste som masserer meg).
  Den puddingen er genial når man ikke orker å lage noe – bare man husker at det tar 2-3 timer før den er ferdig da!
  Ah – kos deg med pizza! Sommerværet lar vente på seg uansett..

  @Michelle: Tusen takk snille du – det skal jeg! Ha en fin kveld 😀

  @Katarina tvillingmamm: Vad trevligt, tack tjejen! Så bra at jeg (!) kan inspirere til litt løping og, godt å ha både styrke og kondisjon. Huff ja ryggen er vond.. men med hvile og stretching bør det gå seg til. Jeg har aldri smakt celsius, så nå gleder jeg meg til å drikke en før neste løpetur 😀

  @Thea Martine: Det er skikkelig godt! Holder fortsatt en knapp på søt paprika da, det er favoritten å bake 🙂
  Det er noe skikkelig drit ja.. 🙁 takk!

  @Jeanette: Jeg sto faktisk og tenkte på om jeg skulle gjøre det! 😆 Men så var jeg redd for å ødelegge puddingen.. takk for tipset, prøver det neste gang!

  @Hildegunn: Så morsomt å få spørsmål om noe sånt! 😀 Og så koselig at du skal feire lillegutten. Jeg feirer alltid Todd, men har faktisk aldri laget kake.
  Det jeg ville ha gjort i så fall er å lage en bunn av kokt torsk/sei, med leverpostei-fyll oppå (eventuelt omvendt). Han er ekstremt glad i alt som knaser, så noen riskake-smuler som pynt tror jeg hadde gjort seg :mrgreen:

 9. Karen

  Hei Kristine! Kan jeg spørre ca hvor mange kcal det er i hele sjokoladepudiingen?:) Hvis du har regnet det ut da:P

 10. lis

  Stekte du soppene på noe måte før du hadde de i ovnen?

  Og: Mht sjokoladepuddingen, opplever du at den brenner seg? Jeg opplever det både med den og vaniljesausen, selv om jeg rører konstant fra start til oppkok.

 11. Åse

  Så fint å bli tipset om puddingen! 🙂 (Jeg går jo rundt med skylapper i butikken, kjøper bare det jeg er vant til 😳 )
  Håper virkelig ryggen din blir bedre fort. Ryggplager er noe av det værste,uff !!

 12. Lisbeth

  Tips; ikke løping og knebøy samtidig/nære hverandre. Ingen god kombi, og her snakker jeg av erfaring; SELV OM mine knebøy ikke har verdens tyngste manualer. God bedring!

 13. Anja Holt

  Den sjokoladepuddingen er faktisk veldig, veldig (les: farlig) god! Og sausen også, geleen synes jeg smaker litt for «syntetisk», men den sklir ned den også! Som alt annet hos fanten…. sa hun som følte seg som en avfallskvern innimellom. 🙄

 14. Anine Kristin

  Uff, så leit med ryggen din da. God bedring! Jeg sliter selv med korsryggen nå og har brukt flere tusen kr hos kiropraktoren de siste ukene ( hvor jeg også har blitt sykmeldt). Tenkte jeg kunne spørre deg om hvordan du ble kvitt smertene forrige gang du hadde problemer i korsryggen for jeg begynner å bli ganske desperat nå !

  Igjen, god bedring.

  Anine Kristin 😛

 15. Christina

  Anine Kristin: Gå til en dyktig naprapat! Kiropraktoren fikser som regel symptomer og ikke årsaken til problemene.. (Jeg er ikke naprapat altså, men har dårlig erfaring med kiropraktorer mht mine egne ryggproblemer..)

 16. Kristine

  @Karen: Det er rundt 200 kcal i hele 🙂

  @Lovelyliller.com: Kjedelig.. håper det blir bedre snart!

  @Jay: Tusen takk!

  @lis: Nei, hadde de rett i ovnen.
  Nei – du burde kjøpe deg en teflonkjele! 🙂

  @Åse: Greit med noen nye tips i ny og ne 🙂
  Huff ja.. 😐 Takk!

  @Lisbeth: Ah.. ok, mulig det har blitt litt for mye av det gode da. Akkurat nå kjennes det leenge til neste bøyeøkt 😉
  Takk!

  @Anja Holt: Jeg synes også den er god! Géléen har jeg ikke prøvd, det kan jeg like gjerne lage av fun-ligh. Alt går i grisen som jeg liker å si :mrgreen: Godt det er flere av oss.

  @Anine Kristin: Et kjedelig svar – men jeg brukte tid, tøying og hvile. All trening som gjør vondt/belaster område er uaktuelt, tøyer og stretcher hver dag, og jeg går veldig mye.
  Håper vi begge blir bedre snart ♥

 17. kristina

  Hei!
  Jeg skal til Sverige imorgen tidlig for harryhandel, kunne du ha gitt meg noen tips til hva jeg burde kjøpe?!? Har de feks 1kalori spray der? Keso står hvertfall på lista, men skulle gjerne hatt noen gode og sunne tips. (Kostholdet mitt er veldig likt ditt)

  Takk for en fantastisk inspirerende blogg!

 18. Kristine

  @kristina: Ja, du finner det på bildet over her 😀
  Blant annet lavkarbobrød, kyllingfileter, philadelphiaost (5%), kyllingkjøttdeig, lett-ost, parmesan, kalkunbacon, kesella, keso, lavkalori-syltetøy, fun-light saft, og ellers det du måtte like av mat og som er billig! God tur 🙂

 19. Budeia

  men i allverden… Hva skjedde med hjemmelaget pudding? Like kjapt, og mye bedre! Standardoppskriften jeg jobber meg utifra er:

  4dl melk
  20gr/2 store ss maizenna
  4ss kakao
  4ss sukker
  1ts vaniljesukker
  1ss smør

  det jeg eeegentlig ender opp med er gjerne melk, maizenna, stevia sjokolade, smøressens, stevia vanilje, ev. Litt vaniljepulver, kakao, salt, sukrin + (smaker meg frem, liker den med fyldig, syndig-deilig sjokoladesmak som ikke er for søt.)
  Etter oppkok rører jeg inn et par eggeplommer og litt proteinpulver før jeg tømmer det i noen skåler og setter den kaldt. Hm. Søren og – nå må jeg visst på kjøkkenet en tur. 2-3 timer i kjøleskap på denne og forresten 🙂

 20. Kristine

  @Budeia: Joda, jeg tenkte på det – men noen ganger er det godt å bare tilsette væske og vispe uten å tenke eller måle 🙂 Neste gang! 😉

 21. Hm

  Jeg vet ikke om du er klar over det, men det har kommet en fun light søtet med stevia i Sverige. 🙂

 22. Kristine

  @Hm: Jo, men jeg liker de ikke så godt 😐 Har fortsatt en stående fra en tidligere Sverigetur.

 23. Hm

  De var ikke like gode som de vanlige nei, trodde de var søtere. Smaken var jo der, og for all del, den var god, jeg litt mer på sunnheten kontra vanlig fun light. Og oppi farris blir det jo herlig, men det gjør det også med vanlig fun light.

  Nå er det snakk om brus søtet med stevia, lurer på om det blir bra?

Det er stengt for kommentarer.