Marsipankake, og tid for ferie!

Se bort ifra at det estetiske ikke er helt på plass, jeg var overivrig og lot ikke kaken få avkjøle seg før jeg startet med fyllet. Og marsipanlokket kunne ha vært dobbelt så stort.. men jeg deler med dere uansett jeg!

Marsipankake med jordbær og vaniljekrem

Bunn:
4 eggehvitter (2 av de stivpiskes. Spar på plommene!)
20g kokosmel
20g (lyst) mandelmel
20g vaniljeprotein
5-6 dråper stevia vanilje
En skvett med melk
3 ss sukrinmelis
1-2 dråper smøressens (kan sløyfes)

Stekes på 160 grader i 20-25 min.

Jordbærpure:
150g rørte jordbær (mos med stavmikser)
1 gelatinplate (smeltes i oppvarmet jordbærpuré)
Sukrin (smak til)

Vaniljekrem:
1 dl h-melk
1 eggeplomme
1 ts xanthan gum (eller fiberhusk)
5-6 dråper stevia vanilje
1 ss sukrinmelis

Bland alt utenom plommen, gi et oppkok. Ta kjelen av plata (viktig, ellers får du eggerøre) og tilsett plommen mens du visper godt. Avkjøl.


Marsipan:
1 eggehvitte
40g (lyst) mandelmel
40g sukrinmelis
5-6 dråper stevia vanilje
3-4 dråper rødfarge (kan sløyfes)

Bland alt sammen, pakk inn i plastfolie og sett kjølig i noen timer.

Deretter kan du dele bunnen i to, smøre over vaniljekrem og jordbærpure, legge marsipanlokket over og pynte med jordbær og eventuelt et dryss sukrinmelis.

(Totalt ca 700 kcal)

Om du ikke orker å sette igang med alle disse stegene, så gjør i hvert fall én ting – lag din egen vaniljekrem/saus!
Jeg er helt sikker på at altfor mange eggeplommer blir kastet rundt omkring i de manges hjem, gi de heller et lite oppkok med melk og vanilje og nyt.

Ellers hadde jeg min siste arbeidsdag i dag og nå har jeg ferie – det skal bli så godt! Jeg tar treningsfri i dag, og skal kokkelere masse godt som vanlig – vi får nemlig middagsbesøk senere.

God fredag! 

18 tanker om “Marsipankake, og tid for ferie!

  1. avatarSafari

    Dette er nok et dumt spørsmål, men er fiberhusk det samme som pshyllium husk?? Har surret meg bort og frem og tilbake på iherb så mistet oversikten fullstendig et øyeblikk…
    Jeg har forresten nylig blitt fan av de lefsene du lager, så takk for de 😀 Og all løpingen din motiverer, så masse takk for det å 🙂

  2. avatarKristin

    God ferie til deg Kristine 🙂 Starter på min ferie i dag jeg også…herlig!! :mrgreen:

    Kose deg med middagsbesøket i dag, og marsipankaken så veldig god ut 🙂

  3. avatarMichelle

    Du er så flink å finne på gode sunnere oppskrifter! Og ikke minst får du det til å se så fantastisk godt ut!! Dette ser helt fantastisk ut :mrgreen:

    Kos deg i kveld og ha en god helg videre! Stor klem :mrgreen:

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Safari: Ja, det er det samme 🙂
    Jeg bruker xanthan gum – det har også samme effekt/bruksområde.

    @marlen: Den var god og 🙂

    @Christina: Litt skeiv og grisete bare :mrgreen:

    @Alicja: Tusen takk!!

    @Lovelyliller.com: Haha, ja 😀

    @Malin: Det er ikke mange som har det, men fant det på helsekostbutikk.

    @Kristin: TAKK 😀 😀

    @Kristin: Riktig god ferie til deg og!! Krysser fingre for at godværet kommer om en dag eller to.

    @Victoria: Ja, vaniljekremen ble veeldig god! Takk 😀

    @Michelle: Så hyggelig – takk! Selv om jeg var redd denne ikke så like innbydende ut 😀
    Håper du får en fin uke snupp!

    @itstraining- trening og kosthold: Tusen takk! 😀

    @Lisbeth: Været kunne jo ha vært LITT bedre i dag, men det kommer! 😎
    Håper du får en fin dag 😀

    @Line b: Tusind tak – riktig god ferie til deg og!

  5. avatarLexie

    Hei.

    Takk for en fantastisk fin blogg, du er til stor motivasjon, både i forhold til trening og i matveien!

    Hvordan er det å bytte ut h-melken med for eksempel rismelk i vaniljekremen?
    Jeg må holde meg unna både gluten og all melk som kommer fra dyr.

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lexie: Tusen takk!
    Om rismelk er like ‘fet’ som h-melk så vil jeg tro at det går helt fint 🙂

  7. avatarLexie

    Da er det testet, og fått helt dilla på fruktsalat med vaniljekremen 🙂
    og fungerer veldig bra med rismelk 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *