Lemon cheesecake

I dag startet jeg dagen med en joggetur. Dere kommer til å bli så lei av at jeg skryter av det, men jeg er så fornøyd de gangene jeg klarer det.
Jeg jogget ned til stranda, tok en runde der og så hjem. Det ble litt i overkant slitsomt med alle oppoverbakkene hjem, men jeg holdt det gående. Det tok meg totalt 40 minutter, og jeg tror turen var rundt 5 km.

Vi har besøk denne helgen så da er vi litt fine på det og spiser mye ute, men her har dere en frisk og god dessert – ikke minst veldig enkel å lage;

Lemon cheesecake

3 dl kesella/skyr
(kesam går også fint, men jeg synes den blir litt tynn)
2 ss philadelphiaost
1 sitron
4 gelatinplater
Søtning/sukrinmelis
Stevia sitron
(valgfritt)

Legg gelatinplater i bløt mens du blander kesella og philadelphiaost sammen med litt sukrinmelis.
Press ut saften av en sitron i en kjele, kok opp og smelt gelatinen oppi. Rør godt ut alle klumper, avkjøl noe og hell i en tynn stråle mens du visper osteblandingen.

Hell i en valgfri form, gjerne med litt plastfolie oppi om du ønsker å lettere ta den ut i etterkant. Litt revet sitronskall over – kun det gule – og inn i kjøleskapet en times tid.

Du kan selv lage en passende bunn eller et gélélokk om du ønsker, men den er også god alene som en slags fromasje.

Syrlig, frisk og veldig god i denne varmen vi plutselig fikk i dag – for en deilig sommerdag!

Nyt helgen videre alle sammen!

19 kommentarer til “Lemon cheesecake

  1. Malin

    Skryt i vei 😀 Jeg burde tatt fram joggeskoene jeg også, men jeg har så ekstremt ferie, haha 😎

    Kos deg videre med besøk, og riktig goood helg!!!

  2. Hanne

    Den så jo riktig lekker ut! Fromasjer av kesam/skyr er kjempegodt, og jeg elsker å ha bærpuré (iblandet gelatin) på toppen. Nå er det jammen lenge siden jeg mekket slike desserter 😯
    God helg 😀

  3. Lisbeth

    Bare skryt du, blir glad når andre finner min hobby interessant 😀 (det er ikke så ofte…)

    Ha en fin helg fortsatt! 😉

  4. Lisbeth

    Bare skryt du, blir glad når andre finner min hobby interessant 😀 (det er ikke så ofte…)

    Ha en fin helg fortsatt! 😉 Maten så fantastisk ut!

  5. Kristine

    @Malin: En uke til så har jeg også FERIE 😎
    God helg videre!!

    @Hanne: Det glemmer jeg alltid! Det hadde passet perfekt med en jordbærpuré over denne.
    Fortsatt god helg, krysser fingre for nok en sommerdag 🙂

    @Mia: Jo takk! Kjempegod, og kun et par minutter å lage 😀

    @christine: Helt riktig 😀

    @fotofisk: Dette er jo strengt tatt en hverdagsdessert! 🙂

    @Lisbeth: Hehe, nei det er kanskje for spesielt interesserte.
    Tusen takk, god helg videre til deg og!

  6. Lena

    finner aldri tema som passer til mitt spørsmål, som jeg håper at du kan svare.

    Jeg ble så fristet når du la ut mange flotte oppskrifter, og det fikk meg til å lure på at om vi som vil trene hardt og kanskje stille opp i konkurranser. Kan vi spise slike dessert som du la ut til hver dag, eller bare kun helger ?

    F.eks Lefsa til frokost, eller rullekake til dessert, proteinvaffel til lunsj (you name it ) Eller er det bare kun ren kjøtt, grønnsaker om man skal gå ned i vekt og øke muskelmasse?

    Vet at det er forskjell fra person til person, men jeg ønsker å vite mer og vil lære mer, så har du tips om hvor jeg kan finne informasjon fra?

    Lena

  7. jeanette

    Godt og starte dagen med en joggetur,syns det var deg jeg jogget forbi på vervenbukta 😉 ha en super søndag ….Du er en god insprasjon til treningen:-)

  8. Anja Holt

    Gelatinplater, det er tryllemiddel for oss søtmonser! Fromasjkaker er bare det beste som finnes! Jeg har forsøkt meg på litt jogging jeg også, jeg er sånn cirka like stolt som deg når jeg har gjennomført en økt! Vel blåst!

  9. Birte

    Ser du bruker yaconsirup i stedetfor vanlig sirup, hva er forskjellen? Og er Canadisk lønnesirup like bra som yaconsirup?:)

  10. Kristine

    @Lena: Alt dette rundt sunn proteinbakst m.m kom i kjølevannet av at jeg lagde og spiste mye kreativt på konkurransediett i 2008-2010 – så ja, det kan man fint spise. Det er ikke noe forskjell på en proteinshake og to egg enn om man lager det om til en kake. Nå tviler jeg på at man orker å bake 3-4 desserter hver dag da 😉

    @jeanette: Åh, var det du som jogget med en hund?
    Om jeg ser sur ut når jeg jogger så er det kun fordi jeg er opptatt med å klare å puste :mrgreen:

    @Anja Holt: Vips så blir saft eller skyr en fantastisk gélé/fromasje 😀
    Godt jobbet!!

    @Julianne: Det må du gjøre! 😀

    @Birte: Vanlig sirup er sukker, yaconsirup er fra en yaconrot (altså sunn). 🙂

  11. Michelle

    Det der så utrolig godt ut og veldig friskt! Synd jeg ikke kan ha melkeprodukter i meg mer 😐

  12. jeanette

    Ja 🙂 det var jeg som jogget med en cairnterrier:-)))) du så ganske så sprek ut atte:-))

  13. momoiro-chan

    Så mye god mat du lager! Forsøkte meg på denne fromasjen i dag. Toppet den med litt kanel, valnøtt og revet mørk sjokolade! Ble kjempegodt. Passe søtt og passe syrlig. Skal definitivt lage denne igjen 🙂

Det er stengt for kommentarer.