Kylling Tikka Masala

Dette var utrolig godt!

Jeg fulgte ikke en nøyaktig oppskrift, men fant ut hvilke krydder som setter den karakteristiske smaken.

Kylling tikka masala

Skjær kyllingfilet i små firkanter og stek på middels varme sammen med hvitløk og krydder.

Krydder: Curry, cummin, kardemomme, kanel, chili, ingefær og sennepspulver

Tilsett en boks med hakkede tomater og litt tomatpuré, la det småputre og tykne. Tilsett oppskåret paprika (og eventuelt andre grønnsaker), rør inn kesam og litt rømme med ørlite grann sukrinmelis helt til slutt.

Servér med litt ris – et voilá!

Til dessert kan du lage deg superenkle sjokoladelapper;

Egg + melk + sjokoladeprotein

Noen lurte på hva jeg bruker, og jeg varierer litt. Denne gangen var det dette øverste:


Med en liten klatt sjokoladekrem over (kesella/kesam+kakao+sukrinmelis).

tips: smør pannen, lag de tykke, og ikke stek tvers igjennom!

Ha en fin fredag!

12 tanker om “Kylling Tikka Masala

  1. avatarStine

    Jeg vil bare lige sige tusind tak for alle dine lækre opskrifter og blogindlæg , jeg læser dem ALLE 🙂
    Kram en følger fra Danmark 🙂

  2. avatarKristin

    Heisan vennen! Ditta såg nydeleg ut. Ordentleg flink kokke er du ,med eller utan din kjære i neærleiken. Synes det er så bra at du lagar deg middag sjølv som offshoreenke av og til:) Der har ialfall eg noko å lære.
    Stor klem

  3. avatarKristin

    Tikka-masala så kjempegodt ut. Jeg har prøvd lenge å finne den magiske formelen som gir den «autentiske», Indiske smaken (som på restaurantene 🙂 ), uten å få det til helt 100%. Synes alltid det er godt med mye koriander i slike retter da 🙂

    Takk for tipset!

  4. avatarAi.

    Mmm! Dette er en rett jeg er oppvokst med! (er indisk). Test ut krydder i risen neste gang. Hel kanel, hel nellik og gurkemeie gir god smak og fin farge.

  5. avatarIngunn

    Fantastisk blogg! Hver gang jeg ikke foler for aa trene eller spise riktig leser jeg litt paa bloggen din og faar alltid ny inspirasjon 🙂

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anonym: Det er litt forskjell på smak og kvalitet selvfølgelig, men tror det skal gå fint 🙂

    @Jane H. Johansen @ VeganMisjonen: Jeg var litt usikker på hvor mye gurkemeie kom til å utgjøre, men neste gang kjøper jeg det og 🙂
    Og ja, hvorfor ikke en vegetarversjon neste gang!

    @Ann Helen: Takk – riktig god helg til deg og 😀

    @Benedicte: Haha, så bra da! Kos deg i forkle og med masse god mat :mrgreen:

    @Kristin: Middag er det viktigste og beste måltidet mitt 😀
    Stor styrkeklem ♥

    @Kristin: Denne fikk jeg faktisk til, så det er synd at jeg ikke merket meg mengde krydder men.. tror jeg husker sånn nogenlunde 🙂
    Jeg er litt usikker på om jeg liker koriander faktisk, må smake det mer først.

    @Lovelyliller.com: Fantastisk godt! 😀

    @Ai.: Da har du jo dette i blodet! Krydder i risen er notert 😎 Men bare la de hele stengene ligge i riskjelen en stund?

    @Ingunn: Så hyggelig – det er det som er meningen og det jeg ønsker at folk skal få ut av bloggen! 🙂

  7. Tilbaketråkk: Avslutning, frihet og tikka masala | Atferd, trening og hverdag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *