Baked cinnamon donuts

Jeg vil helst skrive doughnuts, men så heter det jo dunkin donuts så jeg får bruke den enkle versjonen.

Jeg kjøpte en mini-donut form for en stund siden, men de hadde blitt så veldig små om jeg kun fylte en runding så jeg fylte de helt fulle. De ble derfor mer som skåler – egentlig like greit, da får man plass til deilig fyll i midten som ikke renner ut :smile:


Oppskrift:
2 egg
2 eggehvitter
30g kokosmel
30g vaniljeprotein
1 ts fiberhusk
3 ss melk
20g sukrinmelis
3-4 dråper stevia vanilje
1 ts kanel
1 ts kardemomme

Visp sammen alle ingrediensene utenom 2 eggehvitter – de skal stivpiskes og vendes inn i røra til slutt. Inn i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min.


Jeg hadde nok deig til 10 stk, så de kom på ca 35 kcal per stk. Du kan for øvrig fint bruke muffinsformer.

De var gode både alene, med en deilig kanelsmak, eller med litt fyll i midten.
Under ser du med sukkerfritt sjokoladepålegg.


.
Ellers er det mye som står på agendaen i dag, men jeg rakk en treningsøkt etter jobb;

Liggende sidehev
Arnoldpress
Liggende lårcurl
Utfall i smith
Nedtrekk bredt grep
Kabelroing
Lårcurl på ball

2 min roing (537 meter)

20 min rask gange m/stigning på mølla

Grått blir vått

Ha en fortsatt fin tirsdag!

26 tanker om “Baked cinnamon donuts

  1. avatarHanne

    Den halvspiste med sjokoladefyll, oh my god 😯
    Jeg må teste sukkerfritt sjokopålegg! Regner med det bare er gode oljer i det?!

    Baked doughnuts har jeg hatt lyst til å teste siden jeg så de hos passion for baking, men nå frister din versjon mer 😀 (baker så sjeldent for tiden at det for det meste har blitt med tanken).
    Skåler er forresten mye smartere enn ringer som fyllet renner ut av :mrgreen:

  2. avatarKristin

    Ah, donuts!! :mrgreen: Legges i minne (sammen med de tusen trillioner andre oppskriftene på listen jeg har tenkt å teste ut, haha 😆 )

    Så flettefin du var i dag! 🙂

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Jeg er usikker på oljen faktisk, regner/håper den er ok. Spiser uansett ikke mer enn en spiseskje hver gang.
    Enig – skal aldri lage med hull tvers igjennom :mrgreen:

    @Natalie: Kanskje 🙄

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristin: Haha, jeg har så mange kreative ideer jeg vil teste ut at jeg går rundt med en post-it lapp i lommeboka for å ikke glemme de :mrgreen:
    Takk! Føler jeg har et par meter med hår, så må flette det ‘bort’ på trening.

  5. avatarMarthe

    Hallo!
    De så kjempe ut, men lurte på hvor jeg får kjøpt fiberhusk? Har letet i dagligvarebutikken, men finner det ikke noen plass.. =/

  6. avatarMichelle

    Det der så bare utrolig godt ut (som alt annen mat på bloggen)!! Du er så flink Kristine 😉 Nice bilde av deg! Ingen trening uten svette 😉

  7. avatarAnette

    Jeg bestilte heftene. Og fekk på epost Bestilt:Sunne fristelser: 1st (120 kr), Sunne middagstips: 1st (120 kr), Sunne fristelser vol.2: 1st (120 kr). Jeg brukte JULI, skal jeg da berre betale 240 kr .. Reagerte berre for det stod noe annet i e-posten jeg fikk fra dej idag.

  8. avatarTruls

    Hei 🙂 see du broker bye av vanilje/sjokolade protein(Troponin), har du prøvd Frenzy fat loss/fat stop produketet? eller andre protein tilskudd for vektnedgang?

  9. avatarKristine

    @Marthe: Fiberhusk må man kjøpe på helsekostbutikker eller på nettet

    @Elise: Hjemmelaget sushi blir det sikkert en eller annen gang 🙂

    @Michelle: Takk!
    Helt enig (sier hun som blir svett bare av å tenke på trening) 😀

    @Lisbeth: Takk ♥
    Oh yes 😎

    @Melusine: De var kjempegode!!

    @Lovelyliller.com – Helse, livvstil og sunne oppskrifter: Ikke sant, hell i uhell 😉

    @Anette: Om du leser på innlegget om sommertilbudet så står det:
    «Opprinnelige priser ligger fast i skjemaet, men du betaler som sagt bare inn prisene som nevnt over her». (Det er nemlig en automatisk mail som blir sendt ut).

    Så helt riktig: 90 kr per hefte, eller som i ditt tilfelle 240 kr for alle 3 🙂

    @katrine: Ja, bakepro eller proteinpulver med annen smak? Om du ikke har det så ville jeg ha brukt en blanding av kokosmel, lyst mandelmel og/eller havremel.

    @Truls: Nei, det har jeg ikke.. Hadde det enda vært så enkelt å ta en pille 😉 Det vil nok ikke hjelpe deg å gå ned i vekt med mindre du er i et kaloriunderskudd og samtidig trener – så jeg ville ha gått for det først og fremst. Proteintilskudd bruker jeg i form av proteinpulver i bakst og desserter.

  10. avatarKristin

    😯 den halvspiste med sjokolade… help me lord!! fy faen så drøyt 😀 hehehe

    lurer på en ting jeg, kristine… hva spiser du RETT etter trening? eller er du ikke så nøye med «garderobemat» ? 🙂

  11. avatarLill Adriana

    To timer senere sitter jeg her da… med laksen og byggryn.. Ser hardt på tallerken og venter på at det skal bli omgjort til myke og ferske donuts.. 😡

  12. avatarMarthe

    Hei!
    Først vil jeg bare si at jeg ELSKER bloggen din, du skriver bra og har så utorlig mange herlige oppskrifter å dele for oss som vil leve litt sunnere 🙂

    Så har jeg to spørsmål som jeg håper du har tid til å svare på:
    1. Er xanthan gum det samme som fiberhusk, og hvis det, brukes samme forhold når det bakes (f.eks. står det 2 ss fiberhusk så tilsvarer det 2 ss xanthan gum og omvendt?)
    2. Jeg synes mandelmel som man kjøper i helsekost/butikker er sinnsykt dyrt, og maler derfor mandlene selv. Men dette blir vell ikke det samme næringsinnholdet? Har jeg forstått det riktig om malte mandler inneholder mer kalorier og mindre proteiner enn mandelmel? Hvis det er tilfelle, har du noen gode forslag til hvordan jeg kan lage mandelmelet selv, og på den måten få redusert kaloriinnholdet og økt proteininnholdet pr. 100 g.?

    Ønsker deg en fortsatt strålende onsdag, Kristine!

  13. avatarKristine

    @Kristin: Haha! Matporno er ganske allright da 😀
    Nei, det gjør jeg ikke – jeg spiser når jeg kommer hjem!

    @lk: Du brukte vel en (muffins)form eller noe annet? Ellers siver de ut og blir flate ja 😉

    @Lill Adriana: 😆 Jeg skal prøve å overføre litt til deg, av enten sær bakeglede eller donuts!

    @Marthe: Hei, og tusen takk!
    1. Jeg bruker xanthan gum som fiberhusk. I og med at jeg aldri følger noen oppskrifter så vet jeg ikke om det tilsvarer samme mengde, men det vil jeg anta.
    2. Malte mandler får man kjøpt enten som vanlig (fullfett) eller som fettredusert (da med lavere kcalinnhold). Når man maler mandler selv ender man opp med fullfettversjonen, som i og for seg ikke er usunt eller galt – jeg vet ikke hvordan du skal gjøre det fettredusert selv. Proteininnholdet er det samme da 🙂

  14. avatarAnonym

    Takk for så raskt og godt svar! Mente jeg hadde hørt at proteininnholdet var lavere i malte mandler, men da er jeg nok litt «skakkhørt»,hehe 🙂
    Ha en fin kveld videre!

  15. Tilbaketråkk: Grateng, granateplemuffins og en glupsk pus | Trening, bodyfitness og fordommer

  16. Tilbaketråkk: OPPSKRIFT: Kanelmuffins « Lovin' lowcarb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *