Trening, taco og.. cookie dough

Lørdagens økt ble litt av hvert;

Nedtrekk bredt grep
Kabelroing
Pull-ups m/assistanse
Liggende sidehev
Omvendt pecs
Strakmark
Utfall i smith

Og senere ble det noe jeg ikke har spist på lenge – taco! Det er jo skikkelig lørdagsmiddag.

En frisk salat, agurk, purre, rødløk, paprika, cherrytomater, mais og ananas.
Karbonadedeig stekt med hvitløk, sopp og hjemmelaget tacokrydder.

Masse ost på toppen, samt mager kesam og salsa til.

Ellers var vi i enda en bursdag, og jeg bakte som sagt cookies – av den store, myke, amerikanske typen. Dere vet – de man blir glinsete på fingrene og rundt munnen av.
Jeg kunne ønske at dette var en helsunn oppskrift, men det er det altså ikke. Jeg tok uansett bilder for det ser så utrolig fristende ut;

*sikle*

Jeg har fulgt en oppskrift jeg fant på Passion For Baking, men gjort den litt sunnere.
Jeg erstattet blant annet halvparten av sukkeret med sukrinmelis, sukrin+ og stevia. Brun sirup ble byttet ut med yaconsirup, og jeg erstattet halvparten av hvetemelet med kokosmel og fiberfin.

Det trenger jo ikke å være 100% usunt mener jeg, de var like gode som originalen – om ikke bedre.

Nå går turen over grensa for å kjøpe inn mye god mat, etterfulgt av en tung styrkeøkt :cool:

Fortsatt god helg!

16 tanker om “Trening, taco og.. cookie dough

  1. avatarMia

    Åh, namnam cookies! Jeg synes cookies med kokosmel smaker bedre enn de med hvetemel jeg:) Ha en fortsatt fin helg!

  2. avatarIngrid Elisabeth

    De så utrolig gode ut. Det er så synd det ikke finnes en helgod erstatning for hvetemel, slik det finnes for melk og smør (og sukker). Tacoen så også god ut, med masse ost på.

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Marit:
    Det er denne oppskriften:
    http://www.passionforbaking.com/blog/2011/01/13/chewy-chocolate-chip-cookies/
    Hvorav 50% av sukkeret er erstattet med en blanding av sukrinmelis, sukrin+ og stevia.
    50% av hvetemelet er erstattet med ca 150g kokosmel og 50-75g fiberfin.
    2 ss brunt sirup er erstattet med 2 ss yaconsirup
    🙂

    @Mia: De blir i hvert fall minst like myke og saftige – og en god del sunnere 😀
    Takk, du og!

    @Ingrid Elisabeth: @Ingrid Elisabeth: Jeg synes en blanding av kokosmel, bakepro/vaniljeprotein og lyst mandelmel erstatter hvetemel ganske greit jeg 😀 Men dette var ikke ment å være en helsunn oppskrift, så derfor beholdt jeg 50-50.
    Taco er så godt!

  4. avatarHanne

    I motsetning til Ingrid Elisabeth synes jeg det er mye enklere å bytte ut hvetemel fremfor melk og smør i slike oppskrifter. Selv om jeg vet det finnes alternativer til melk (noe jeg ikke har behov for) kan jeg virkelig ikke bytte ut smøret uten at smaken endres for mye 😯 .
    «Sunnifisert» versjon ser ut til å ha fungert veldig bra! Cookie-oppskriftene til Manuela/Passion for baking er knallgode, men ofte litt for fete etter min smak, så jeg endrer også alltid litt på oppskriften. Merk at det er pga smak og konsistens, ikke pga sunnhetsgrad 😉
    Malte mandler og/eller havre er også veldig godt i cookies, yum!

    (mat mat mat 😆 )

  5. avatarElaine

    Håper du fikk handlet det du skulle i Sverige! Var der selv tidligere på dagen og herrefred, har ikke sett så mange folk før. 😯 Køer både inne og ute – helt ekstremt!

    Anyway, de cookiesene så veldig gode ut! Typisk amerikansk bakst blir gjerne litt for fett og mektig (i hvert fall for min del), så der er det supert å kunne mikse og trikse litt. 😉

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristin: Det er en STOR oppskrift, ca 25 cookies og 250 kcal per.

    @Hanne: Når du sier det så synes jeg også det, spesielt smør/margarin. Man får liksom ikke laget slike cookies uten smør 🙂
    Hadde disse vært til meg så hadde jeg nok blandet ut enda mer av hvetemelet, slengt inn litt havremel/havregryn ja – nam!
    Elsker å snakke om mat :mrgreen:

    @Ann Helen: Todd er litt allergisk og nyser, men ellers helt strålende :mrgreen: Takk som spør! Skal legge ut litt bilder av han snart ♥

    @Elaine: Hei! Ja, heldigvis – fikk opp mannen grytidlig så vi var der rundt kl 10. Orker ikke å være der når det er så mange folk.
    Det blir nesten aldri for fett for min del :mrgreen: – men er faktisk enig med deg angående disse, i denne oppskriften kunne noe av smøret gjerne ha vært sløyfet eller byttet ut med kesam/rømme.

  7. avatarMarthe

    Hallo!
    å det så kjempe godt ut, og jeg er helt enig. Spesielt i helga så skal man få lov å unne seg noe ektra godt, så om det ikke er hel sunt gjør det ingen verdens ting. Det er bare godt for sjela en gang i blant.

    Men jeg lurte på, du bruker fiberfin her. Jeg her lest at du bruker fiberhusk i andre oppskrifter, går dette for det samme?

  8. avatarKristine

    @Marthe: Jeg spiser gjerne (les: som oftest) usunt i helgene jeg altså, sjelemat ja 😀

    Nei, det er ikke det samme.
    Fiberhusk binder deigen og gjør den tykk/seig – skal altså brukes veldig lite av (1-2 ts).
    Fiberfin er et hvitt, glutenfritt mel som hovedsaklig består av fiber – det kan erstatte noe av melet og gjør i tillegg baksten fiberrik.
    Man blir litt lurt av at navnene er så like 🙂

  9. avatarMichelle

    oioioi, produktiv dag ja! :mrgreen: dere er så heldig som ikke har så lang tur over grensen.. harry hndling til Sverige er noe jeg alltid har hatt lyst til faktisk!! hehehe.. men er et stykke fra Bergen da.. buhuuu

  10. avatarMichelle

    å herre, snakk om godbiter! det ser farlig godt ut!! :mrgreen: er veldig enig at man ikke trenger å lage det 100% usunt, når det skal så lite til for å lage det litt sunnere og ikke minst er det like godt! 😛

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Michelle: Da blir det plutselig en langweekend-harrytur i så fall :mrgreen:

    Ja ikke sant, det skal så lite til å bytte ut bare litt – som igjen ikke går utover smak OG som kan spare kroppen for mye unødvendig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *