(Hard)core og snickersmuffins

Jeg prøvde pilates for første gang i går!
Det var ikke helt som jeg hadde trodd, men jeg ble absolutt ikke skuffa av den grunn. Jeg trodde vel at det var mer trening for hele kroppen som i å holde posisjoner stille til man nærmest skalv som et aspeløv – og det er det kanskje også,  men dette var (hard)core trening. Altså full fokus på mage og rygg.

Barsk som jeg er trodde jeg at jeg hadde god coremuskulatur etter 20 år med dansing, men det var ikke til så mye hjelp i enkelte posisjoner for tredje gang på rad. Instruktøren var helt rå, hun satt i båt med armer og ben rett framfor seg og snakket helt uaffektert om hva vi skulle gjøre.
Et stort pluss i taket for henne, og en virkelighetssjekk for meg om at jeg fint kan trene mer core.

I det hele tatt, jeg har alltid likt å kombinere flere treningsformer som styrke, dans, jogging/rask gange og gruppetimer – så jeg fortsetter gjerne å prøve nye ting.

I dag skulle jeg trene styrke igjen, men det orket jeg rett og slett ikke. Jeg ble (som noen av dere lo rått av Emily..) litt småstøl i leggene etter gårsdagens økt med ‘labbene’, og jeg kjenner at også mage og rygg fikk kjørt seg i går – så da ble det egentlig bare innom Elixia, kjøre to sett med knebøy, to sett med bulgarske utfall, kysse på S, og så hjem igjen.
Fort og gæli.

Og så disse jeg lovte dere oppskrift på:

Snickersmuffins

Oppskrift:
3 egg
3 eggehvitter
2 ss mager kesam

10g (lyst) mandelmel
10g kokosmel
30g sjokoprotein
20g kakao
20g peanøttmel (eller peanøttsmør)
20g sukrinmelis
3-4 dråper stevia
2 ts xanthan gum (eller fiberhusk)

Sett ovnen på 160 grader.
Bland alle ingrediensene sammen utenom 3 eggehvitter – deigen skal bli som en tykk vaffelrøre.
Stivpisk eggehvittene og vend inn i resten av røren, hell en stor skje i hver muffinsform (jeg fikk 8 stk) og stek i ovnen i ca 20 min.

Kun 70 sunne og proteinrike kalorier per stk.

Og sjokoladeglasuren?
Bland philadelphiaost med cocosa, kakao og søtning – hvorfor kjøpe ferdig når det er så enkelt å lage selv, da får du den akkurat så søt og mørk som du ønsker.

.
Nå skal jeg lage middag – ha en fortsatt fin kveld dere!

25 kommentarer til “(Hard)core og snickersmuffins

 1. Marthe

  Hei!
  Jeg må bare spørre, selv om det ike akkurat er akutuelt om dette inlegget.. (a)
  Når du sier hvor mange kilo du ar ifeks knebøy eller markløft, tar du med vekta på stanga da?

  Hilsen nybegynner 😀

 2. Ann Helen

  Takk for nok en nammis oppskrift kristine, ønsker deg og dine en riktig god helg 😛

 3. Nina

  Det er morro å prøve nye ting- det er helt klart 🙂
  Og får jo vann i munnen av å se på bildene av snickersmuffinsa 🙂

 4. Marte

  Så bra du likte pilates! Jeg er selv instruktør, og det er super trening for core mm. Flott mage du har uansett da 🙂

  Ønsker deg en fortsatt fin dag 🙂

 5. ingvild

  Jeg har ALDRI likt meg på kjøkkenet…(Og da mener jeg skikkelig aldri..) Jeg kan lett sulte ved brødboksen for å si det sånn…Men etter å ha lest bloggen din, men oppskrifter, har jeg jammenimeg slengt meg rundt! Det er jo så mye godt! 😀 Jeg skal investere i bøkene dine med oppskrifter! Helt klart! Men hvem phil ost har du brukt her?

 6. Anonym

  Takk for nok en oppskrift! Den ser rett og slett herlig ut, SKAL prøves!!! Og tusen takk for at du laget link til alle ingrediensene, det var veldig kjekt å bare kunne klikke inn uten å måtte leite 😀 Du er super!!! Og det er alltid kjekt å prøve noe man ikke har prøvd før, har selv prøvd pilates selv, og tror jeg må prøve det igjen før jeg kan si helt hva jeg mener om det… men spennende var det! Ha en fin kveld videre 😉

 7. Hanne

  Nå ble jeg veldig glad for at jeg kjøpte med meg (super)lett philadelphia fra Sverige i dag 😀
  Støre legger er virkelig ikke noe godt, håper de er bedre i morgen!

 8. Martis

  NAM! Har hatt så lyst på snickersis i det siste, men dette så jo fjorten ganger bedre ut på alle måter. Kan tenke meg det er prikken over i-en med hakkede peanøtter som pynt 🙂 I morgen skal jeg kjøpe peanøttsmør for første gang i mitt liv :p

 9. Lisbeth

  Jeg skal gifte meg med Eminem, kjøpe en bil til alle venninnene mine og leie DEG som personlig kokk! :mrgreen:

  Morsomt å prøve noe nytt, selv hadde jeg planlagt litt trappeløping, jam-fot og lignende, men med denne lyskestrekken må det vente litt til… 😕

 10. Gunnhild

  Hihi, stølheten lenge leve! 🙂
  Har du en dessert/et bakverk du ALLTID faller tilbake på som er en favoritt eller varierer du veldig? 😀 Gleder meg til å komme til Bergen til høsten til bakelageret mitt… Er ikke mye kokosmel hos ho mos 🙂 Ha en fin dag vakre! Sitter på nattevakt her og koser meg med uleste blogginnlegg 😀

 11. Kristine

  @Ann Helen: Bare hyggelig det! Riktig god helg til deg og 😀

  @Nina: Absolutt!
  Det skjønner jeg godt for de ble veldig gode 😀

  @Emilie: Ja, du kan godt bruke annen søtning 🙂

  @Lovelyliller.com – Helse, livvstil og sunne oppskrifter: Sjokolade og peanøtt = sant!
  Du burde prøve pilates altså, skikkelig coretrening.

  @Christina: De var det og! 😯 😀

  @Kristin: My pleasure :mrgreen:

  @Marte: Veldig bra, og mye tøffere enn jeg hadde trodd 🙂
  Ha en fin dag du og!

  @ingvild: Ikke sult ved brødboksen, lag deg heller en muffins 😀
  Hyggelig å høre!
  Jeg pleier å kjøpe lett-philadelphia i Sverige, men denne gangen ble det lett-versjonen her hjemme.

  @Anonym: Takk! Tenkte det var greit, det er jo en del ingredienser som mange ikke vet hvor man får tak i eller (eller hva er, hehe).
  Det er alltid litt uvant å prøve noe nytt, men man angrer som regel aldri – og det gjør jo ingenting om det ikke faller i umiddelbar smak heller. Da vet man i hvert fall hvordan det er 😀

  @Hanne: Jeg vil også ha! Må dra over grensa igjen snart, fylle opp med ost, brød og godis 😀
  Jeg blir alltid litt verre dagen etter dagen.. au! Men det er ikke så ille at jeg halter.

  @Martis: Ja! Det hadde blitt salte peanøtter over om jeg hadde hatt det (silkt blir ikke liggende lenge hos meg).
  Lykke til og kos deg med peanøttsmøret, du vil ikke angre! 😀

  @Lisbeth: I’m in! :mrgreen:
  Usj, lyskestrekk hørtes vondt ut.. håper du blir bedre snart!

  @Gunnhild: Det er tre gjengangere; lefsa, sjokolademuffins/kake og mousser. Men jeg har mange flere idéer, må bare få tiden til å strekke til! 😀
  Håper du får en god helg!

  @Kvardagskos: Takk! Og de var veldig gode 😉

 12. Michelle

  Pilates er ingen dum trening nei! Merker det godt om man får en god time med det 😉 fint bilde av deg! Du er så flott du, og veldig kledelig i råååsa! 😛 hehehe

 13. Tilbaketråkk: Pakke, protein og PB! | Trening, bodyfitness og fordommer

 14. Astrid

  Nå venter jeg spent på at muffinsene skal bli ferdig i ovnen! måtte skynde meg å ha de i ovnen, siden røra gikk ned på høykant 😉

Det er stengt for kommentarer.