Luftige pulversjokoladeboller

Jeg er i lage-sunne-søtsaker-modus igjen.
Etter snart fem år så skulle man tro at jeg begynner å bli lei, og det går selvfølgelig litt ned i perioder, men nå er det en oppsving her så da må jeg jo dele litt med dere – selv om det innimellom er gamle oppskrifter i ny drakt.

Pulversjokoladeboller

Oppskrift
3 eggehvitter
3 ss sukrinmelis
3-4 dråper stevia vanilje
4 gelatinplater
2 ss vann

Stivpisk eggehvitter – bollen skal kunne snus på hodet og de skal ikke bevege på seg (det er nemlig det viktigste ved hele oppskriften).
Deretter tilsetter du litt og litt av sukrinmelisen og søtning mens du visper.


Legg gelatinplater i bløt et par minutter, kok opp et par-tre spiseskjeer med vann og smelt gelatinplatene i dette – rør godt rundt slik at alle klumper er borte. Hell gelatinblandingen i en stråle oppi eggevhittene mens vispen går.

Form små boller, topper (hva du vil) og sett de kaldt i kjøleskapet en times tid. Hva du velger som topping er helt opp til deg, prøv gjerne alt mulig av sjokolade, kokos, hakkede nøtter m.m.
Jeg liker godt smeltet, mørk sjokolade over – men da jeg var tom for dette ble det sjokoladepulver.

Det ser nesten ut som soft-is. Ikke helt det samme, men veldig søte og gode!

.
Det er med skrekkblandet fryd jeg tenker på trening senere i dag, en benøkt med S som pådriver (les: slavedriver) :mrgreen:

Ha en fortsatt fin mandag!

17 tanker om “Luftige pulversjokoladeboller

  1. avatarTherese

    Satt i gang en sats som står og venter i kjøleskapet nå – måtte prøvesmake og ja gitt om det minnet meg om softis!

  2. avatarThomas

    Bare et lite spørsmål utav det blå. Hvordan gikk du frem for å få den fargen du hadde i konkurransene? Jeg skal stille til høsten og lurer på om dette er noe jeg kan gjøre selv eller om det er noe jeg skal overlate til proffer??? 😉

  3. avatarMalin

    Det ser virkelig ut som softis 😯 Hva med en litt sprøere variant av lefsen din som kjeks til? 😉

    Håper ikke S var altfor streng med deg.

  4. avatarKristine

    Dette med oppsving i sunnhetsbakingen har ikke noe med en fremtidig konkurranse å gjøre veeel? 😀 Det ser uansett godt ut!

  5. avatarKristine

    @Karoline: Veldig lette og søte, perfekt hverdagsgodis 🙂

    @Therese: Ja ikke sant? Noen ganger holder det med å bli tilfredsstilt av utseendet – selv om smaken ikke er heelt lik :mrgreen:

    @Siljesfremgang: Takk 😀

    @Mira: Det må du gjøre, kan jo bruke mange forskjellige pulvere og 😀

    @Thomas: Jeg smurte meg inn selv og med help – altså ikke proff. De fleste gjør det selv, men du må ha hjelp til kriker og kroker du ikke kommer til selv 🙂

    @Malin: Haha, du begynner å tenke i mine baner! Flink :mrgreen: Skal tenke på det neste gang!
    Det gikk veldig fint, jeg fikk nåde fordi jeg ikke var helt i slaget. Så neste gang.. 😈

    @Kristine: Kaanskje jeg skal ta bilder eller noe i løpet av sommeren 🙄 :mrgreen:

    @Sophie: Så bra! 🙂

    @Karoline: Ja – nam! 😀

  6. avatarKristine

    Hihi, da er det godt å ha eggehvitte- og sukrinvennene i bakhånd :mrgreen: Lykke til, gleder meg til å se resultatet (for det tar jeg som en selvfølge at vi får). Er det noen som gjør seg foran kamera så er det deg, søte frøken Weber 😀

  7. avatarLene

    Hei hei!

    For en fantastisk flott blogg du har! Nå har jeg kost meg ned over sidene her, og for noen lekre sunne oppskrifter! Her er det mye jeg skal prøve 🙂 Og du er jo bare i superform!

    Ha en fin kveld!

    Klem Lene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *