Tights og tacopai

Du verden så fint det var å se han igjen
Det er så godt å ha lille familien min samlet igjen, og jeg er helt sikker på at Todd føler det samme selv om han gikk og la seg for en time siden.

Og dere da, så mange hyggelige ord dere legger igjen! Fine jentene (og en gutt faktisk), plukker ut en vinner i morgen ettermiddag!

Det ble en skikkelig proteinbombe til middag i dag;

Tacopai

Den er så sunn som det går an å få blitt tror jeg – nesten flaut!
Jeg spiser gladelig the real deal og, men det får bli i helgene.

Først paibunnenog denne er utradisjonell dere;
2 egg + 4 hvitter
60g mandelmel
60g kokosmel
2 ts fiberhusk
En klype salt
Smøressens (kan sløyfes)

Bland alt sammen og la det stå i 15 minutter, da tykner og utvider deigen seg slik at det blir enklere å jobbe med den.

Smør en paibunn (jeg sprayet den med 1 kcal-spray), og jobb deigen utover som en vanlig bunn. Ha gjerne litt vann på fingrene så blir det enklere. Forstek den i 10 min på 200 grader.

Fyllet;
800g karbonadedeig (vi er storspiste)
1 løk
1-2 ss tomatpuré
2 hvitløksfedd
Tacokrydder: chili, cummin, curry, paprikapulver, oregano, salt og pepper

Deretter en boks med kesam over, VANLIG originalversjon. Mager kesam blir rett og slett for magert, den egner seg ikke til steking eller oppvarming. Du kan også bruke rømme eller crème fraîche.

Topp det hele med revet ost.

Deretter inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden, ca 20 min.

Ikke forvent dere smørsmaken og konsistensen til en vanlig paibunn, men mer som en pizzadeig. Det ble ikke så verst altså, faktisk veldig godt.


Det ble litt stusselig med grønnsaker til ser jeg, det viktigste var liksom han jeg spiste sammen med.

Godt!

.
Det ble faktisk tid til en kjæresteøkt (kutt ut a..) tidligere i dag og;

Knebøy
Ett-bens strakmark med hantler
Sidehev-fronthev
Omvendt pecs
Benpress
En-arms hantelroing
Strakmark
Skrå sit-ups m/vektskive

I min fine lange tights

Anti-shake, holder alt på plass! Med råsa stripe. De har flere versjoner her.
T-skjorten finner du her.

Merkes det at jeg er glad? ♥

26 tanker om “Tights og tacopai

  1. avatarMarie

    :)… Du vet du er lett påvirkelig når du snur deg mot typen ved siden av deg i sofaen og sier: «I morgen kjøper vi paiform»… Han bare: «ok.. hvor kom det fra»…

    Så takk for den Kristine;) Nå blir det ikke ro i heimen før jeg har anskaffet meg en paiform og fått laget den paien!:D NAM!! Selv ble det CC og blåbærsyltetøy(søtet av tagatesse). Ikke så ille verst det heller:D

  2. avatarLisbeth

    … og jeg som trodde jeg kunne ha to supertravle dager uten å gå glipp av så veldig mye; tok grundig feil der.

    flotte innlegg du har hatt i det siste, og maten ser som vanlig fantastisk ut! :mrgreen:

  3. avatarMalin

    Kjæresteøkt 😆
    Du ser hoppende glad ut, og Todd ble nok så glad for å få S tilbake at han ble litt sliten, hehe
    Lekker tights, jeg må ha meg en sånnen 🙂

  4. avatarAnn Helen Kirknes

    NAM, denne må jeg prøve, bare det at samboeren min er allergisk mot mandler, tror du peanøttmel gjør samme susen som mandelmelet?
    Så foresten puss in boots nå netopp, tror du som kattefrelst vil digge den filmen hvis du ikke allerede har sett den;)

  5. avatarvirre

    Skjønner godt du er glad. Du stråler! Unner deg all lykke, kos dere og ha en fin helg:-)

  6. avatarIda L

    Denne oppskriften ELSKET jeg 😀
    sikla på den pizza/paien der siden jeg så den på instagram i går, hehe!
    takk for herlig oppskrift 😀
    Good helg! 🙂

  7. avatarAnja

    Jeg MÅ bare tipse deg om disse grove muffinsene jeg nettopp laget. De er mer som rundstykker. Denne oppskriften er mer beregnet på LCHF kostholdet, men jeg er helt sikker på at det går fint å bytte ut creme fraiche med vanlig Kesam, og kanskje tilsette cottage cheese for mer protein. Kanskje litt bakepro også? Det der fikser du, uansett blir hovedsmakene de samme 🙂 Det beste med oppskriften er at alle ingrediensene finnes i dagligvaren, og de ble vanvittig gode og saftige!

    4 egg (det er ikke nødvendig å ta vekk noen plommer, det var absolutt INGEN eggesmak på denne oppskriften med alle plommene)
    2 ss Raps olje
    1 ss Oliven Olje (her kan man jo bruke hvilken som helst oljer man selv ønsker, dette ble mine valg fordi de er god smak på til usøt bakst. Men uansett totalt 3 ss)
    1 beger Creme Fraiche

    Dette piskes sammen til en jevn røre (holder å vispe for hånd, tar 30 sek. Neste fase bør man gå over på sleiv).

    Tilsett:
    60 gr Kruskakli
    40 gr linfrø
    50 gr sesamfrø
    50 gr solsikkekjerner
    et lite dryss med salt
    1 flat ts johannesbrødkjernemel (kan sløyfes)

    Blandes og tilsettes eggerøren. Røren blir midt i mellom deig og røre.

    Tilsett 1 toppet ts bakepulver til slutt.

    Denne brødrøren kan helles i brødform (med bakepapir), men jeg syns det er enklere med porsjonsstykker, så jeg helte røren i 12 muffinsformer. Jeg har silikonformer for muffins, og hvis man har brødform i silikon trenger man ikke noe smurning eller pakepair.
    Muffinsformene skal nesten toppes (røren i mine former kom knappe 0,5 cm fra kanten). De hever ca 1/3 men det er bare deilig med fine topper på muffinsene.

    De skal stå på nederste rille på rist på 180 grader. Jeg har ikke oversikten på tid, men er det brød så skal det stå 50 min. Jeg fulgte bare med på mine at de ble en deilig, gylden mellombrun farge. Avkjøles og NYTES! Knallgod med noe så enkelt som smør og ost <3

    Jeg har ikke næringsinnhold, men kanskje hvis du lager disse så kan du prøve å fikse det? Denne oppskriften har hvertfall mest fett, middels proteiner og lite karbohydrater 🙂

  8. avatarKristin

    Da blir det nok pai i løpet av helga ja 🙂 Takk nok en gang for inspirasjon! Mon tro om det vil funke med cottage cheese i stedet for kesam, evt en blanding?

    Og forresten; treningsklærne var veldig stilige. Den Craft skjorten står på ønskelisten min!

    ha en fin helg i glad-modus :mrgreen:

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Gitte:
    @Mia: ♥ 😀

    @Ingrid: Pizzai! (Blanding av pizza og pai) :mrgreen:

    @Marie: Haha, så bra! En paiform må du ha vettu 😀 God helg!

    @Fineliner: Å takk gode du – kos deg masse med kjæresten i helgen ♥

    @Lisbeth: Her skjer det ting vettu, kan nesten kalle meg en erfaren blogger nå!
    Takk for det :mrgreen:

    @Michelle: Superdigg og glatt + den er så god i livet (det er egentlig det beste). Takk! Men jeg bare later som 😆

    @Malin: Vi gikk rundt og nussa mellom hver øvelse 🙄
    Jeg anbefaler virkelig denne tightsen (søster har kjøpt en og), den er glatt og behagelig – ikke minst fin i livet, og det er det jo ikke alle tightser som er, uansett hvor lite liv man har :mrgreen:

    @Ann Helen Kirknes: Hm, det er jeg litt usikker på.. blir veldig peanøttsmørsmak? Kanskje du kan prøve å blande ut med litt bakepro.
    Jeg har sett den! Puss er genial 😆

    @christine: Ja det må du gjøre, tacopizzai – siden bunnen ble litt lik pizza enn pai.

    @Elise B: Den er så god! 😀 Råsa er best, ingen protest.

    @virre: Aw, takk! ♥
    Ha en strålende helg du og!

    @Ida L: Så bra! Jaa, jeg følger deg på instagram og 😀

    @Kari: Bare hyggelig, håper det faller i smak! 😀

    @Benedicte: Haha, takk søteste! God helg ♥

    @Anja: Tusen takk for tips og oppskrift, blir alltid glad når folk tar seg bryet med det!
    Jeg er derimot mer fan av proteinrik bakst som jeg kan spise masse av 🙄 det er ofte mer kalorifattig enn bakst hvor størstedelen består av fett. Men den er notert bak øret 😀

    @Kristin: Tja, en blanding går kanskje greit? Jeg synes ofte cottage cheese avgir en god del væske, så jeg er redd paien kanskje blir litt soggy og bløt 😐 Du får nesten bare prøve deg frem 😀
    Takk i like måte!

  10. avatarAi.

    Jeg lagde paibunn med cottage cheese! Den ble ganske soggy (et fantastisk ord, finnes det noe lignende på norsk??), og måtte forstekes ihvertfall en halvtimes tid. Da ble den veldig fin og crispy!

  11. avatarLise

    Lagde denne tacopaien til middag nå og den var SUPER GOD!! 🙂 Takk for oppskrift!! Vet du ca kcal. i bunnen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *