Sjokomoussepletter

Leser dere også sjokomusefletter?

Dette er opprinnelig kokosbolleoppskriften min, og planen var å lage sjokokokosboller – men når man tilsetter litt tørrvare så blir ofte moussen litt slapp/tynn, derav plettene. Men gode – oh yes!

Eggehvitter pisket stive med sukrinmelis, sukrin+, stevia sjokolade, sjokoprotein og gelatin.

Formet små pletter, plasserte i fryseren og smeltet sjokolade over.
Disse lagde jeg på torsdag, og et par minutter senere var de borte alle sammen..

.
Ellers har jeg faktisk jogget i dag! Å jada, jeg startet dagen med en frisk tur ute rundt gården, hilset på hestene, deretter sauene, entusiastisk over alle disse vakre dyrene og rett i litt.. gjødsel.
Det ble i hvert fall 20 min lett jogg, og 20 min intervaller (opp og ned en bratt bakke).


Her blir det en rolig kveld videre – god lørdag!

15 kommentarer til “Sjokomoussepletter

 1. Vilde

  De så gode ut! Tror jeg må prøve de en dag. Kanskje til helgen allerede 😉 Tusen takk for inspirasjonen!

 2. Martine

  De ser gode ut 🙂 Jeg bare lurer på en ting, jeg er vegetarianer og erstatter gelatin med agarpulver. For å bruke det må jeg blande det ut i vann. Hvordan gjør du det med gelatin? Bløtlegger du det eller koker det? Hvis man tilsetter for mye vann, så kanskje det er dumt? Ha en fin helg! 🙂

 3. Marita Baluba

  Hihi, så skjønn lillepusen er! <3 Vi har to luringer selv, svarte sådan, som stadig finner på noe krøll 😀

  Kunne du forresten tenke deg å skrive litt om erfaringer rundt det å bruke ulike typer proteinpulver i varm mat og bakst? Har ikke brukt det så mye i bakst enda, og er litt usikker i forhold til myse, kasein osv – da tenker jeg på anvendligheten og smak. Har erfart at noen pulvre oppført seg veldig merkelig i møte med varm havregrøt f.eks, skiller og klumper seg veldig..? 😯

 4. Malin

  Ååå de er så fine når de krøller bakbeina sånn 😆

  Jeg leste sjokolademusepletter :mrgreen: Såg veeeeldig gode ut, nom

 5. Kristine

  @Vilde: Hvorfor ikke prøve de på en vanlig hverdag 🙂 Bare hyggelig!

  @Michelle: :mrgreen:

  @Camilla J: 😀 ♥

  @Hanne: Ja, ikke sant 😆

  @Martine: Gelatin skal også bløtlegges, samt smelte/koke i litt vann. Jeg bruker kun et par ss vann 🙂

  @Lovelyliller.com – Helse, livvstil og sunne oppskrifter: Han elsker å ligge og strekke seg – på ryggen 😀

  @Marita Baluba: Katter er så søte 😀
  Jeg bruker stort sett proteinpulver (evt bakepro) i baking, og da merker jeg ikke stor forskjell på typene – annet enn smaken. Jeg bruker det aldri varmt som i grøt o.l, så jeg kjenner ikke til det så godt dessverre. Proteinpulver er uansett best å vispes inn, eller shakes ut i litt væske før det tilsettes noe – det være seg grøt, kaffe o.l.

  @Kesia, Balanser kostholdet- en kake i hver hånd§: De ble utrolig gode 🙂

  @Gina: Todd er fantastisk :mrgreen: Blir helt sikkert flere bilder av lille sniken.

  @Malin: Jeg vet, kose potene!
  Jeg leser fortsatt sjokomusefletter :mrgreen:

 6. Marthe

  Så helt himmelskt ut, og jeg har lyst til å bake!! Men vakre deg, hva er forholdene du bruker? 🙂

 7. Kristine

  @Marthe: Det står i linken til kokosbollene! 😀 Også tilsatte jeg litt sjokoprotein.

  3 eggehvitter
  3 ss sukrinmelis
  4 gelatinplater (smeltes i 2 ss vann)
  3-4 dråper stevia sjokolade (eller annen søtning)
  25-30g sjokoprotein
  (100g mørk sjokolade som topping)

  Eggehvittene stivpiskes med søtning, smeltet gelatin helles i en stråle, og sjokoprotein røres forsiktig inn til slutt. Settes kaldt en halvtime-time 🙂

Det er stengt for kommentarer.