Svinebiff og ninjakatten

Svinebiff med squashgetti og granateple

Svinebiff stekes i olje på middels varme til gjennomstekt, serveres med stekt gul og rød paprika, strimlet squash (jeg bruker et juliennejern), currydressing og granateple.

Det er første gang jeg kjøper og bruker granateple i matlaging, og jeg gledet meg som en liten unge! Dessverre var den lyserosa – det betyr vel ikke helt moden.
Hvordan skal man vite det på forhånd egentlig?

Det var uansett veldig godt, og det var mange gode smaker sammen.

Jeg tror ikke det går en dag uten skyr eller kesam, og i dag er ikke noe unntak;

Skyr og mager kesam blandet med litt stevia vanilje, med bringebær og paranøtter over.

.
Si hei til pøbelkatten, Todd;

Han drar seg bortover etter klørne, kjeempemorsomt..

Det som faktisk er litt morsomt er at han kommer nærmere for hver gang jeg snur meg bort og tilbake igjen, skikkelig ninja.

Helt til en flue stjeler oppmerksomheten hans.


Derfor passer det med et crazy catlady spørsmål helt til slutt – er det noen av dere som pusser tennene til katten?
(De som ikke har katt må gjerne svare meg på hvordan jeg kan vite at et granateple er modent eller ikke).

33 kommentarer til “Svinebiff og ninjakatten

 1. Therese

  Nam! Ser godt ut! Og Todd er søt, har ei lita frøken som gjør akkurat det samme, selv om hun vet hun ikke har lov.. Når det gjelder tannpuss på katten så har jeg gjort det ja, kjøpte sånn derre gummi-tannbørste-ting man har på fingeren til gamlepus. Han var ikke overbegeistret, men det var jo kjekt.

 2. Fredrikke

  Har hatt katt i mange år og du trenger ikke pusse, men du får kjøpt sånne godis greier til pusene som er bra for tenner og gommer:)

 3. tonje

  Nei, jeg pusser ikke tenner på de to jeg har nå og gjorde det heller ikke på den forrige jeg hadde. Nå er jeg streng med kattene mine og de får ekstremt sjelden noe annet enn tørrfor(hørt at katter har verre tenner hvis de ofte får våtfor) kjøpt hos veterinær og selvfølgelig sjekk hvert år som inkluderer tennene. Men det er sikkert lurt å pusse tennene på katter for å forebygge, meeeeeeen(skulle ønske jeg hadde en god unnskyldning).

 4. Nia

  Jeg pusser ikke tennene til pusen min (har prøvd, men hun ble heeeelt gal), men jeg får veterinæren til å kikke i munnen hennes hver gang hun er der for vaksiner etc. 🙂

 5. Kristine

  @Therese: Todd får jo lov.. han ser at jeg tar bilder og ler, så jeg kan nesten ikke kjefte samtidig :mrgreen:
  Det er en sånn jeg lurer på om jeg skal kjøpe..

  @Fredrikke: Jeg har hørt at det ikke er bra for resten av kroppen.. det er ikke så lett dette her 😀

  @Hanne: Jeg skulle ha snudd bildene 90 grader 😆

  @tonje: Todd får også tørrfôr fra veterinær, men han har fått litt gule tenner.. (ok, så får han litt våtmat innimellom). Bare lurer på om det er smart å pusse litt, han er så snill at han ‘lar’ meg få lov. Tror jeg.

  @Nia: Todd hadde nok latt meg gjøre det, han blir som en tung klut og overgir seg helt når jeg holder han i armene mine. Nå skal jeg ikke skryte på meg at det hadde blitt så lett da men.. 🙄

  @Fra tjukk til smukk: Men pusser dyrlegen de bare da?
  Todd har fått litt gule tenner og litt stram ånde, men tror (håper) ikke det kvalifiseres til narkose+tannsteinbehandling – derfor lurer jeg på om det er noe jeg kan gjøre selv.

 6. Jenny Smestad

  Jeg har pusset tenna til hunden min et par ganger, ellers passer jeg på og gi han bein og div. godis som skal rense tennene, regner med det finnes til katter og? :mrgreen:

  Todd er så peeeen!

 7. Malin

  Hahaha, Todd altså 😆
  Dårlig ånde hos katter pleier å ha sammenheng med tannstein, så du kan jo pusse de å se om det blir bedre. Hvis ikke ta han med til dyrlegen for en liten sjekk.
  Jeg pusser ikke tennene til Melvin og Kira, og gjorde det heller ikke med Saga. Hun hadde ekstremt dårlig ånde på slutten, men så var hun jo alvorlig syk…
  Jeg tipper Todd vil ha en ROSA tannbørste 😎

 8. Terese

  Når det gjelder eksotisk frukt, er den bedre jo styggere den er! Gå for de som er brune og innskrumpet (i motsetning til annen frukt du kjøper). Da skal de være saftige og modne 🙂

 9. Kristin

  Nå fikk jeg meg jammen en god glis! Dere er så søte, du og katten 🙂 når det gjelder granateple så er det om å gjøre å velge en som er litt mørk i fargen uten å være råtten 🙂 utenom det er det rimelig umulig å vite :p

 10. Siri

  Sånn brukte katten vår også å gjøre før den fikk dra ut. Gjorde mange slike «rare» ting. Men nå når hun er ute så er det slutt på alt det. En mer avbalansert katt nå:)
  Jeg pusser ikke tennene hennes.

 11. Ina

  Katten jeg hadde (som ble 19 år og ikke lever lenger 🙁 ) pusset aldri tennene og hadde aldri problemer med det. Skjemte han bort med sånn tann-godis da han ble gammel, men det var mest fordi han likte det så godt 🙂

 12. Kristine

  @Jenny Smestad: Det finnes ikke så mye til katter dessverre, jeg har lett flere steder.. 😐
  Takk – han er knallsøt ♥

  @Malin: Det er det jeg vet, og de pleier å gi narkose for å ta det bort. Det er imidlertid ikke SÅ ille, så jeg tenkte jeg skulle å prøve litt ‘puss, puss så får du et suss’ først.
  Det tror jeg og! 😎

  @Terese: Aha! Jeg kjøpte den fineste, rødeste jeg fant nemlig. Takk for tips!

  @Lovelyliller.com – Helse, livvstil og sunne oppskrifter: Åh det må du, kjempegodt!

  @Kristin: Tihi 😀 Da blir det halvstygg granateple neste gang!

  @Siri: Kanskje den gjør rare ting ute istedet da 😉

  @Kvardagskos: Helt nydelig! Tusen takk! 😀

  @Ina: Oi, 19 år er lenge! ♥ (Todd skal bli 50).
  Jeg får ta han med til dyrlegen og sjekke disse lysegule tennene, heller en gang for mye.

 13. kristine

  Todd er så søt! 😀
  Nå har jeg ingen katt, men en hund på størrelse med en, og jeg synes det er greit å pusse litt tenner innimellom, tenker at det gjør ingen skade i allefall 🙂
  Granatepler kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med :p

 14. Ida

  Vet ikke hvilke type granateple du kjøpte, men de fra Bama er som regel veldig gode (og blodrøde). Når det gjelder innskrumpingen så er det nok ikke riktig at de er mere moden, har spist sanne med og de har ikke vært røde inni. Smaken er ca det samme når de er lyserosa og når de er røde, men når granateplet er skikkelig rødt inni er kjerne mye saftigere og mykere (har spist endel granatepler ja)
  Men som sagt, store røde, ikke innskrumpete granatepler fra Bama er de beste etter min erfaring.
  Har hatt pus, pusset aldri tennene på han eller fikk han sann tyggegreie og han levde i over 10 år:)

 15. Tone

  Se etter granatepler med stor størrelse da de inneholder mer fruktsaft. Frukten skal kjennes tung i forhold til størrelsen. Skallet skal være hardt og ha frisk rød farge. Brune rustflekker på skallet er kun et tegn på at frukten er moden. 😀

 16. Anett

  Åhhh….elsker herlige Todd-bilder – han er til å spise opp! I kveld skal jeg prøve cookiesene dine, begge typer 🙂

 17. Solrun Marie

  Husker jeg pleide å gjøre det med min første pus! Nå som jeg har flyttet ut og mamma har katten alene er jeg usikker på hva hu gjør – men med tanke på at det er «mannen i hennes liv» tviler jeg ikke på at hun pusser tennene hans innimellom! 🙂

 18. Thomas

  Hei Kristine.

  Har blitt en fast følger av den spennende bloggen din. Er selv på en streng diett om dagen og synes du er en fantastisk inspirasjonskilde til oss som vil ha spennende, god og sunn mat.
  Moro å følge med deg.

  Har du noen mål med treningen din nå?

  Kør hardt.

  Thomas

 19. Strikkelaura

  Pusser heller ikke tennen til Oskar.
  På vår forrige katt måtte vi det, etter et besøk hos dyrlegen. Han fikk et spesiellt tannfor, også pusset vi tennene.

  Det er ikke nødvendig om han har friske tenner.

 20. Kristine

  @kristine: Takk 😀
  Nei, det er det jeg tenker og.
  Granatepler kan visst være litt ‘stygge’ utenpå, så nå vet vi det 😉

  @Ida: Jeg tror jeg kjøpte et fra Bama, det var knallrødt og så perfekt ut – men var altså helt lyserosa inni.
  Bedre lykke neste gang, jeg gir da ikke opp så lett 🙂

  @Tone: Oki, skal ut og se om jeg finner et til helgen igjen 😀

  @Fitness Vibeke: Gnukk gnukk :mrgreen: Blir i så fall det, ser liksom ikke for meg tannkrem og hele pakka.

  @Anett: Hihi, takk!
  Håper cookiesene smakte!

  @Charlotte M: Jeg har hørt om flere som gjør det på sine katter for å forebygge tannstein osv., men det er nok veldig individuelt 🙂

  @Frøken Mat: Han er morsom og fin 😀

  @Solrun Marie: 😆 Hun høres ut som en vaskeekte kattedame, bra!

  @Karoline: Aw takk (jeg vet) 😆

  @Thomas: Heisann Thomas! Jeg har egentlig hatt det samme målet hele veien, og det er noe så kjedelig som at trening skal få meg til å føle meg bra, både fysisk og psykisk.
  I tillegg har jeg mindre mål som at enkelte muskelgrupper fokuseres mer på enn andre osv. Utover det har jeg hverken mål som innebærer å bli sterkere eller større, bare skikkelig bra som meg selv 😀
  Lykke til videre med dietten!

  @Strikkelaura: Han har litt gule tenner og dårlig ånde (har for så vidt hatt det en stund, sist vi var hos dyrlege og), så derfor lurer jeg på om det kan ha noe for seg. Det er vel på tide med en ny sjekk, så jeg kan forhøre meg litt nærmere om det 🙂

 21. Cecilie

  HAHA, så morsomt. min katt er lik din bare bytt det sorte ut med oransje;) han drar seg på lik måte på sida og under sofan…dog han minte meg mer om en exorcist film enn en ninja. Ninja var bedre;)har nettopp begynt med tilvenning av tannpuss. bare begynt med tilvenning av smaken av pastaen…kyllingsmak tror jeg vi har. etter pus er vant med smaken, blir det pussing av EN tann, med finger og pasta. osv osv 🙂 lykke til!

 22. Julie

  Hei du!
  Det var sol (men ikke så mye sommer, brrr) her i dag, så i den anledning tenkte jeg at en fargerik tallerken med mye godt var midt i blinken som søndags middag i dag, og så så godt det var!

  Stekte kotelettene i soya saus på lav varme istedenfor olje. Neste gang tror jeg at jeg skal bruke kinesisk curry pulver istedenfor indisk. Det var også utrolig godt med litt balsamisk «glaze» på toppen, bør prøves! 😀 Tusen takk for stadig inspirasjon!

  http://julesthenorweegie.blogspot.co.uk/2013/04/pork-with-courgetti.html

 23. Kristine

  @Julie: Se der ja – nice! Nå ble jeg påminnet om at det er lenge siden jeg har spist pork, så takk for det! 😀

Det er stengt for kommentarer.