Møte, trening og COOKIES

I dag hadde jeg et hyggelig møte med Asgeir i Funksjonell Mat, sist vi møttes var faktisk fire år siden – mye har skjedd siden da! Jeg har som mange av dere vet vært sukrinfrelst helt siden det kom, det vil si i fem år nå.

Jeg har bakt over hundre kreasjoner som jeg har delt med dere både via blogg og bakehefter, flere har fått øynene opp for dette – i alle miljøer, sukrin og blant annet mandelmel har derfor blitt normalisert og brukes av veldig mange. Det viktigste slik jeg ser det er at bruken av sukker har blitt mindre, og at allergikere har fått flere muligheter. (Og at søtmomser som meg kan få i både pose og sekk).

Og hvem vet, kanskje vi får enda flere spennende produkter fra dem om ikke så lenge..

.
Dagens treningsøkt;
Knebøy i smith
Arnoldpress
Nedtrekk smalt grep
Sittende lårcurl
Ett-bens strakmark m/hantler
Kabelroing
45 min rask gange m/stigning på mølla

.
Og disse jeg ikke rakk å vise dere i går, de er verdt ventingen altså!

Peanut butter cup cookies

Oppskrift:
50g margarin (eller smør)
20g sukrin+ (eller annen søtning)
10g sukrinmelis
Stevia vanilje
1 eggehvitte
24g (2 tbls) peanøttpulver
20g kokosmel
10g bakepro (kan bruke annen tørrvare)
en klype salt
Opphakket peanut butter cup sjokolade som fyll

Rør margarin/smør og sukrin/søtning hvitt, ha i eggehvitte (skal ikke stivpiskes), deretter resten av ingrediensene.

Form små topper på et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i 12-13 min.

De kan gjerne se litt uferdige ut når du tar de ut av ovnen, for når de avkjøles ser de slik ut inni;

Har du sett noe så nydelig!! Ønsker du hardere kjeks lar du de stå inne et par minutter til.

Jeg fikk 7 middels store cookies med kun 60 kcal per stk.

Uten sukker, proteinrike, og ikke minst utrolig gode.

22 kommentarer til “Møte, trening og COOKIES

 1. Hanne

  Nom, nom!
  Jeg må få surret meg til å teste den ferdigmixen som alt er i butikken, herlighet. Her går det, som du vet, i «tradisjonell» bakst de gangene jeg først slår til, og siden det er sjelden gjør det jo ikke så mye fra eller til. La derfor den sunne bakinga på hylla, men det hadde vært veldig gøy å smake en slik sunn kake med riktig sammensetning av ingredienser for å se en gang for alle om det er noe for meg. Mine eksperimenter med mandelmel og sukrin har nemlig ikke blitt spesielt gode..sukk.. 😆

  Har fortsatt trua!

 2. Marita Baluba

  Oioii, spennende med møte da! Jeg ble jo skrekkelig nysgjerrig på et mulig samarbeidprosjekt jeg da.. men… :p

  Disse cookiesene skal definitivt prøves – og for en gang skyld så har jeg faktisk ALLE ingrediensene innomhus :mrgreen:

  Forresten, den knebøyen i smithmaskin.. ble ltit nysgjerrig, er det en grunn til at du bytter litt på smith og ikke? Jeg trente knebøy i smith før, men kom over noen som mente at det var da omtrent bortkastet fordi det ble _for_ stabilt.. Har du noen formening om det? 🙂 (Nå skal det sies at jeg tar mere i smith da, for jeg er jo så redd for å gjøre feil uten..)

 3. Henriette

  Jeg lagde disse nå nettop, men jeg hadde ikke peanut butter cup sjokolade og dermed fylte jeg heller kjeksene med philadelfia sjokolade, det var nydelig kan du tro 🙂 takk for tips 🙂

 4. Fineliner

  En litt mer interessant hverdag, kan man si:)
  Føler at det er litt samarbeid på gang, men mye mulig jeg tar feil.
  Cookisene så gooode ut 😉

 5. Ina

  Disse så jo enda bedre ut enn de forrige også! Så masse herlige oppskrifter her for tiden! Jeg blir målløs! 😀

 6. Kristine

  @Hanne: Tror nok ferdigmixen hadde passet deg bra 😀
  Men jeg har fortsatt trua på deg!

  @Lovelyliller.com – Helse, livvstil og sunne oppskrifter: Det blir bare bedre og bedre 😀

  @Marita Baluba: Nei, ikke noe prosjekt på gang faktisk – bare at jeg får lov til å høre mer om nyheter og være forsøkskanin 🙂
  Prøv cookiesene!
  Frivekter er bedre enn Smith, og jeg kjører som regel det. I dag ble det Smith fordi stativet var opptatt, enkelt og greit – bedre enn å droppe det helt 😀

  @Henriette: Oi, så du lagde de med fyll og ikke opphakket sjokolade? Spennende 🙂

  @Fineliner: Absolutt, selv om jeg var på jobb først da. Ikke noe prosjekt på gang faktisk, annet enn at jeg fikk litt ‘inside information’ 😀
  Håper Egypt var bra!

  @Michelle: De ble veldig gode, både for øye og mage 😀

  @Ina: De ble det og, og jeg har til og med laget en nr 3 som ble best. Bra, bedre, best :mrgreen:

  @Cecilie Lykke: Håper de faller i smak, fortell meg hva du synes!

 7. Marita Baluba

  Aha, skjønner 🙂 Men må være kjempestas å være prøvekanin også da, og være først ute med og teste ting 🙂

  Skal teste ut cookiesene nå etterpå! Har (nesten dessverre får jeg si?) fått litt dilla på å teste ut nye søte oppskrifter – smaksløkene er veeeldig fornøyde med det, men spørs om magemålet er like glad for det! Unnskyldning for å trene litt mere? 😎

 8. Anett

  Hvis jeg bruker peanut butter istedet for pulver – bør jeg da øke mengden på det «tørre» (så de ikke blir for bløte)?

 9. Kristine

  @Frøken Mat: Jeg har laget flere cookies igjen jeg! :mrgreen:

  @Mathilde: Ja, her: http://www.iherb.com/Search?kw=stevia

  @Vilde Sofie: De var GODE, du kommer til å like disse altså – du som er litt peanøttsmørfan 😀

  @Marita Baluba: Det er veldig gøy, føler meg veldig heldig.
  Magemålet bør jo være glad for det i og med at det bare er sunne ting! 😀

  @Anett: Ja, det vil jeg tro – kjenn etter hvordan deigen blir, du skal kunne lage små, klissete topper/rundinger 🙂

 10. Tilbaketråkk: Maritaland Cookies | Marita Baluba

 11. Marita Baluba

  Hehe ja, magemålet får være takknemlig for at jeg.. gjør gode valg! Uansett så er 10 cookies 1000 ganger bedre enn 1 pose med smågodt 😉

  Da har jeg laget min egen lille vri på denne oppskriften! 🙂 http://www.marita.net/maritaland-cookies/
  Hadde oppi gojibær og mørk sjokolade istedet, og ble ikke så verst! Neste gang skal jeg teste ut med å bytte ut litt av smøret med peanøttsmør, så får vi se. Det smaker iallfall perfekt i teorien! :mrgreen:

 12. Mariell

  Dine cookies ser så utrolige gode og saftige ut! Jeg har nå testet oppskriften 3 ganger uten at resultatet ser i nærheten ut som dette… 🙁 Skjønner ikke hva jeg gjør feil, mine cookies blir så tørre og smaker mer som «småkaker». Smaken er god, men savner konsistensen og utseende som på dine. Jeg prøvde i dag en karamell-variant med yaconsirup og vaniljeproteinpulver, samt litt karamellessens. Smaken var nydelig, men ble ikke cookies denne gangen heller. *Frustrert* Skal deigen være veldig klissete, eller skal man kunne forme den i hendene?

  Beklager langt innlegg, men har jo veldig lyst å få til supercookies a la kriweb! 😉

 13. Kristine

  @Mariell: Og du bruker nøyaktig samme ingredienser? Så merkelig 😐 Proteinpulver kan gjøre bakst tørt, kanskje det er det.
  Du får enten tilsette mer smør/mindre tørrvare, eller steke de i kun 8-10 min 🙂 Deigen skal være klissete, kan ikke forme kuler med hendene.

 14. Mariell

  Takk for raskt svar! Ja, det kan faktisk være proteinpulveret som har skylda. I denne oppskriften brukte jeg dette peanøttpulveret: http://www.iherb.com/Protein-Plus-Roasted-All-Natural-Peanut-Flour-16-oz-453-g/36230, kokosmel som angitt og 10 gram peanøttproteinpulver. Men deigen ble så fast at jeg kunne trille kuler av den (deigen smakte forøvrig himmelsk…).Kanskje jeg skal øke eggehviten til 2 stk? Så at du brukte to eggehvitter i sjokocookies. Og det stemmer at jeg ikke skal tilsette fiberhusk eller noe i denne oppskrifta?

  Jeg SKAL få disse til! Jeg gir ikke opp! 😈

Det er stengt for kommentarer.