Glasert kylling med asparges

Når dere ikke trodde at det kom flere oppskrifter med Yaconsirup på en stund, så kliner jeg til med det i en middag!

Denne retten er altså både søt, saftig, og veldig god. Har du grill blir den sikkert enda bedre!

Glasert kylling med asparges

1. Skru ovnen på 200 grader.
2. Stek kyllingfileter raskt i panne slik at de får en stekeskorpe, legg de i en ildfast form og smør de inn med Yaconsirup. Jeg hadde også et dryss kanel over, jeg har blitt en smule avhengig av det.
Ha også en liten skvett med vann eller olje i formen slik at de ikke blir brent.



3. Etter 15 minutter kan du legge inn asparges – knekk (ikke skjær) av bunnene. Hell på nytt litt sirup over kylling og asparges og la det stå i 4-5 min til.



Det ble veldig godt med Yaconsirup på, det må dere prøve! Kan tenke meg at det passer som glasur på både fugl, fisk og kjøtt.


Et dryss med havsalt på like før servering, da tørker du ikke ut kjøttet under steketiden og den blir saftig og god!


Om du prøver deg på glasering av noe annet spennende så fortelle meg gjerne!

.
Her er et par bilder til fra Stella-photoshoot;


Foto: Elisabeth Sperre Alnes

Ha en fortsatt fin kveld! 

25 tanker om “Glasert kylling med asparges

  1. avatarHanne

    Lekre bilder 😀
    Vi bruker en del honning sammen med soyasaus til å pensle grillkjøtt med, og i dag ble det kyllingspyd med en slik glace..kanongodt, og det vedder jeg derfor på at yacon er også!

  2. avatarninakne

    Arrrgh, da ble det iherb-kjøp i dag og da 😛
    Glaserte dagens middag, kyllinglår, med honning og hvitløksglaze vi 🙂

    Nå står sjokolade- og karamellkaken din i ovnen, med noen få endringer, litt peanøttmel erstatter ca halvparten av mandelmelet bl.a 🙂 den er så gooood!
    Har du prøvd å fryse ned noe av baksten din noen gang? Evt vet du hvor lenge det holder seg i kjøleskap/på kjøkkenbenken?
    Bakte kryddermuffinsene dine i morges, de er selvsagt spist opp nå, men vært godt å hatt liggende i fryser’n tenkte jeg 🙂

  3. avatarMichelle

    sporty bilder av deg Kristine 😉 du ser kjempe bra ut!
    Elsker Yaconsirup, perfekt for å lage karamellsaus og annet søtt :mrgreen:

  4. avatarKristine

    Så flink du er å finne på nye oppskrifter! Inspirerende for oss lesere iallefall 🙂

    Gode bilder fra «Stella», og den gule toppen din fikk frem sommerfølelsen til tross for været her for tiden!

  5. avatarTina

    det såg kjempedigg ut! Å asparges er bare fantastisk godt (grillet, dampet, kokt, i stekeovn osv). Kommer til å spise det hele sommeren:-)

  6. avatar-BB

    Fine bilder av deg, Kristine! Hva med å glasere favorittfruktene..!? Friskt og søtt i denne varmen!:)

  7. avatarKristine

    Du er så flott, frøken!
    Maten så også nydelig ut, og kanel er jo godt på det meste! Men bare en liten advarsel; dersom du noen gang (jeg kan igrunn ikke i min villeste fantasi skjønne hvorfor du med dine kokkeegenskaper skulle prøve deg på noe så motbydelig) skulle finne på å lage tunfisk- og spinatrøre (slik som jeg dessverre prøvde meg på her om dagen), IKKE prøv å gjør den god med kanel. Det funker ikke. Just so you know 🙄

  8. avatarReidun

    Måtte kjøpe Stella i dag, bare for å lese artikkelen om deg! Du er så bra altså!!

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Gunnhild: 😀

    @Hanne: Takk 😀
    Ja husker at du har nevnt marinade og bbq før, og jeg blir like misunnelig hver gang (skal kjøpe grill når S kommer hjem fra båt).

    @Rita: Nam! Takk 🙂

    @ninakne: Tihi, iherb går så det suser 🙂
    Åh det hørtes godt ut, en fin vri!
    Nei, jeg har aldri prøvd det – spiser alltid opp 😳 men jeg har fått tilbakemeldinger fra flere om at det går helt fint.

    @Michelle: Takk søte deg!
    Jeg har fått en ny kjærlighet for Yacon, den var helt neglisjert i noen måneder 😀

    @Kristine: Takk, koselig å høre!
    Ja, er så glad for at jeg valgte den gulfargen 🙂

    @Cecilie Lykke: Yacon er et must i skapet 🙂

    @Tina: Så bra!
    Enig, asparges er kjempefint – men er det bare jeg som får en rar urinlukt etterpå? 😆

    @-BB: Takk! Ja, det er også veldig godt – har prøvd det på en del frukt, her er bl.a pære: http://www.kriweb.no/2012/01/13/bak-deg-ei-paera/

    @Kristine: Takk søte deg!
    Jeg har prøvd mye rart som ikke har blitt like vellykket altså.. Takk for advarselen :mrgreen:

    @Amalie Ve: Det var kjempegodt! 😀

    @HH: Åh – tusen takk!

    @itstraining- trening og kosthold: Takk for det 😀

    @Frøken Mat: Ja, du må prøve det en gang – blir nok ikke siste gangen jeg spiser det, nam! 🙂

    @Reidun: 😀 😀 Takk! ♥

  10. avatarHanne

    Ja, jeg gjentar visst meg selv her inne 😆
    Siden du spør: den lukta får alle, haha, og mtp det synes jeg det er rimelig snodig at asparges likevel regnes som et afrodisiakum.. Lysten, men stinkende? 😆

  11. Tilbaketråkk: Oppskrift: kylling glasert med yaconsirup fra Kristine Webers blogg | Peruansk Supermat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *