Peanøttkarameller

Da jeg først fikk yaconsirup i hus for et par år siden ble det laget mye godt med karamellsmak, som blant annet dette:

Nøttekarameller

Karamell- og mandelkake

Brunt sukker, karamellmarengs og seige sjokoladeknapper

Jeg lagde noe lignende, men enda bedre enn de første nøttekaramellene tidligere denne uka;

Peanøttkarameller

Disse lagde jeg veldig enkelt av dette:

4 ss peanøttmel
1 ss yaconsirup
en klype himalayasalt
Og noen dråper med vann til du får en passe seig røre, som du samtidig kan forme som små kuler.

Legg de i fryseren mens du smelter mørk sjokolade (eller lager selv). Ta de ut og rull i sjokoladen, inn i fryseren igjen noen få (lange) minutter og så nyyt!

Sunne, søte, salte, seige og gode!

Og de er like gode når du lager de igjen dagen derpå;



N
Ha en flott og solrik dag dere!

39 tanker om “Peanøttkarameller

  1. avatarHanne

    Så lekre!
    Jeg er overbevist om at den yaconsirupen din må være noe helt annet enn den jeg har i hus. Min smaker nemlig som bitter melasse 🙄

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Takk!
    Den blir for bitter/rar alene og flytende, men i bakst eller spesielt kald/fryst som i karameller (har du prøvd det?) så blir den veldig god!

  3. avatarHanneW

    Hei! Din blog er så fin! Jeg elsker virkelig at læse den.

    Nu er jeg nysgerrig: hvor har du købt peanutmel?

  4. avatarKristin

    fytte grisen! kutt ut a… 😯 blir helt gæren her!!! er det noe jeg liker så er det kombinasjonen av karamell, peanøtt og sjokolade. YIKES. vet du om de har yaconsirup i sverige?! 😀

  5. avatarMarita

    Ååh, de ser så innmari lekre ut! Er så imponert over fotoferdighetene dine, så og si alle bildene dine er så.. delikate! 🙂

  6. avatarLisbethS.

    Ohlord! Det så bare helt fantastisk ut! Og så enkelt. Er yaconsirupen der kjøpt på iHerb? 🙂

  7. avatarMartis

    Nam! Disse så god ut! Har du laget sjokolade fra bunnen av noen gang? Har du i så fall en bra oppskrift på det? Jeg hadde forresten egentlig tenkt å bare lese til eksamen og sitte i sola i dag, men takket være at jeg begynte dagen med å se på flotte bilder av deg, tok jeg en kjapp men veldig effektiv beinøkt etter frokost. Så vidt jeg klarer å gå nå 😀 Takk for at du fortsetter å inspirere og motivere!

  8. avatarAnne

    Hei på du!

    Det så kjempe godt ut!

    Jeg har et spørsmål til deg. Jeg bruker protein pulver etter hver trening og hver dag. Fordi det er enkelt.

    Men jeg har fått store utbrudd med kviser, er dette proteinpulveret? Bruker troponin fra x-life, sjokolade. Har du noen tips til andre proteinpulver som er vennligere med huden?

    Mvh

    Anne

  9. avatarLisbeth

    Åhh..de så sykt gode ut 😉 Jeg venter på pakke fra iherb med både PB2 og yacoonsirup..og jeg venter ikke noe mindre nå..hehe..

  10. avatarMira

    Digg! Disse skal lages 🙂 Har bare laget peanøttsmør og så dekt med sjokolade, men dette må jo prøves 😀

  11. avatarMaja

    Hei! Disse så nydelige ut…. vet du hva kcal innholdet ca er i disse nydelighetene?? 🙂

  12. avatarMichelle

    Genial oppskrift, detter er virkelig det perfekte hjemmelagde søtsnopet for meg :mrgreen: skal prøves! ha en fantastisk pinse Kristine 😛

  13. avatarHanne

    @Kristine: Det har jeg ikke prøvd, nei! Har brukt litt i bakst, men heller forsiktig, siden jeg helst ville unngå skikkelig melassesmak, haha..kremt.. Jeg har lest (hos blant annet Siljes reise) at det er stor forskjell på produktene, så kanskje jeg har en av de kjipere utgavene 😆
    Heller veldig mot supersøt og usunn bakst i dag 🙄

  14. avatarNora

    Å, elsker kombinasjonen! Og fint med en oppskrift som ikke krever at man har halve utvalget til iHerb i hus, denne var jo superenkel 🙂 Hvordan går det med søtnosen Todd i varmen, forresten? 🙂

  15. avatarlilleMaiken

    Prøvde disse nå nettopp, og de ble sykt gode!! Men tror du man kan bytte ut yacon med agave f.eks? Eller bruke sukrinmelis som søtningsmiddel og bare vann som væske?

  16. avatarKristine Innleggsforfatter

    @HanneW: Tusen takk!
    Den kjøpte jeg på netrition.com for lenge siden, men de har ganske dyr frakt så jeg ville heller ha kjøpt den på iherb.com 🙂

    @Mjuuugly: Jeg har blitt veldig glad i den jeg og, tok bare litt tid før jeg skjønte hvordan jeg skulle bruke den best mulig 😀
    Håper du har en fin pinse!

    @Cecilie Lykke: Da anbefaler jeg Yacon på det sterkeste – ikke sånn kjempegodt alene, men genialt og godt i fryste karameller 😀

    @Kristin: Da hadde du elsket disse :mrgreen: Det vet jeg ikke, men jeg tror ikke det..

    @Marita: De er kjempegode! Takk – er så fornøyd med ny kameralinse. Gøy! 😀

    @LovelyLiller.com – Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter: Tihi, prøv disse! N-a-m 😉

    @LisbethS.: Jeg vet, tar jo bare noen sekunder å røre sammen 🙂 Kjøpt på iherb ja.

    @Martis: Ja, men jeg har ikke noe oppskrift dessverre (det er så skjelden jeg bruker det..). Jeg bare smelter en stor bit med kakaosmør, har i litt cocosa, deretter smaker jeg til med kakaopulver og søtning.
    Så flink du var!! Beinøkter er de beste 😎

    @Karoline: Det er fort gjort :mrgreen: Jeg lagde meg noen igjen i dag.. avhengighetsskapende.

    @Anne: Hm, det kan være – men allikevel høres det litt rart ut. Blander du det ut med melk? Har du økt inntaket av melk, ost, yoghurt/skyr/kesam/cc i det siste? Jeg tror nemlig det kan være grunnen.

    @Lisbeth: Krysser fingrene for at de kommer til deg til uka! 😆

    @Mira: Du må prøve disse ja (selv om det hørtes veldig godt ut med peanøttsmør og) 😀

    @Kristine Mowmow: De var kjempegode, ble positivt overrasket selv (deigen var nemlig bare helt grei) 😀

    @Maja: Nyydelige! 😀 Det vet jeg ikke dessverre, jeg målte ikke opp gram.

    @Michelle: Meg og tydeligvis, har laget de tre ganger nå 😀
    Ha en fortsatt fin pinse, deilig med fri i morgen!

    @itstraining- trening og kosthold: Jaa 😀

    @Hanne: Ble det usunt og søtt i dag? Det ble det her (igjen), to gode kuler med italiensk is 😎

    @Nora: Veldig enkelt, det likte jeg også.
    Todd har det mye bedre i dag, kjenner nå at luften er litt kaldere. Men han har slitt veldig (og jeg har vært livredd), slapp, nesten ikke spist eller gått på do.. men nå er han tilbake igjen og herjer! Takk som spør ♥

    @lilleMaiken: Så godt å høre at du likte de!
    Ja, du kan sikkert bytte ut Yacon med agave. Uten sirup blir det ikke karameller, så jeg tror det vil gå dårlig med bare vann og søtning.

  17. avatarYasmira

    går det an og bruke agave neactar isteden for yacon sirup? eller er det veldig stor forskjell på smaken?

  18. Tilbaketråkk: Fylte grønnsaker og lakriskuler | Trening, bodyfitness og fordommer

  19. avatarVeronica

    Hvilken sjokolade er herlighetene rullet i? Skal straks bestille fra iHerb, er det sjokolade derfra jeg bør ha med i bestillingen?
    Gleder meg helt syykt til å lage disse, de ser supergode ut!

  20. avatarchristine_b

    Lagde disse i dag og må bare si; DE ER FANTASTISKE!!! 😀 Du er så utrolig flink! Tenkte å ha de med på fjelltur i morgen, men må nok lage en porsjon til hvis det skal skje… 😉

  21. Tilbaketråkk: Karamelldrøm | Mat til muskler

  22. Tilbaketråkk: Et tilbakeblikk på 2012 – del 1 | Mat til muskler

  23. avatarJulie W

    Jeg lagde disse i dag, og for å være helt ærlig er det noe av det beste jeg noensinne har laget! Hva skal man med godteri og brownies når man kan lage sunnere kuler som smaker både karamell, sjokolade og peanøttsmør? Alle favorittsmakene i en liten, herlig kule, det er ikke verst! 😀 Tusen takk for oppskrift, det reddet lørdagskvelden!

  24. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie W: Oi, så bra da! Enig, de er veldig gode. Jeg synes ikke de slår ekte vare (min svakhet er smågodt), men som en sunn godbit på en hverdag – ja takk! 😀

  25. avatarKirstine

    Kæreste Kristine!
    Har netop opdaget din blog og hold fast hvor har du mange lækre kager og søde samt sunde opskrifter!!! ELSKER din blog!!

    Hvor mange kalorier er der i disse peanutkarameller?

    Og jeg vil gerne købe yaconsirup, men hvor mange kalorier indeholder den?

    Tak for en perfekt blog, du er cool!!!

    Bedste hilsener
    Kirstine.

  26. Tilbaketråkk: Sunne snickers | Mat til muskler

  27. Tilbaketråkk: Biff og proteinsnickers | Mat til muskler

  28. Tilbaketråkk: Englehårpasta bolognese og karamelldrøm | Mat til muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *