Karamell- og kanellapper

Jeg har bare ett ord til dere etter forrige innlegg: Takk ♥ Jeg vet ikke hvordan jeg noen gang skal klare å legge ned denne bloggen..

Jeg skal komme med en innrømmelse i dag, alt det snakket om å ikke droppe en treningsøkt bare fordi det er stekende varmt ute? Vel, det gjorde jeg i dag!
Min unnskyldning er at det var på høy tid å redde et stykk altfor varm pus her hjemme, så jeg kjørte rundt etter jobb for å finne parasoll, parasollfot (alt for å ikke ha det på samme sted) og vifte.
Så nå er det litt mer levelig i denne lille badstuen min!

Karamell- og kanellapper

Bland sammen 3 egg med litt søtning (jeg valgte sukrin+), en teskje xanthan gum og et par spiseskjeer med bakepro og kokosmel til en tykk røre.

Smør pannen, hell i litt røre, deretter det viktigste – strø over kanel og Yaconsirup

Når du snur den igjen blir sirupen til en slags karamell, og det var så godt!

Ellers har jeg fått et par spørsmål om jeg kan anbefale et godt sjokoladeproteinpulver, og det kan jeg nå etter å ha fått testet det ut;

Jeg bruker disse om hverandre, smaker ikke stor forskjell.

Troponin – bestående av fire forskjellige proteintyper
Whey – rent myseprotein


Jeg lagde disse her om dagen etter en gammel oppskrift – noen av dere kjenner den kanskje igjen fra dessertheftet.

God helg!

15 tanker om “Karamell- og kanellapper

  1. avatarKjersti

    NamNam! God helg til deg også Kristine! :)Godt å høre at du ikke legger ned bloggen med det første!! 😀

  2. avatarMichelle

    nei, ikke finn på å legge ned bloggen! Jeg merket jeg savnet den bare du var på ferie i NYC. Har liksom bare blitt en koselig vane å lese alle dine oppdateringer med tips og herlige oppskrifter + litt kattesnakk fra en skikkelig kattemor :mrgreen: Nam, all den maten så veldig delikat ut 😛

  3. avatarMira

    Spennende, det med sirupen må jeg prøve! 🙂
    Og jeg tror det er veldig mange som ville blitt lei seg om du la ned bloggen, meg inkludert! God helg 🙂

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Cecilie Lykke: Nei, det har en mye sterkere, mørkere sirupsmak – ikke like søtt. Veldig godt i små mengder i godis og bakst 🙂

    @Kjersti: Tusen takk, i like måte 😀

    @LovelyLiller.com – Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter: Jeg glefset de i meg på sekunder :mrgreen:

    @Michelle: Hehe, så koselig ♥
    Det hadde ikke blitt det samme uten dere, selv om jeg bare kjenner dere via navn så føler jeg at jeg kjenner dere litt jeg og 🙂

    @Mira: Jeg børstet støvet av yaconsirupen denne uka, og det var på tide – det er jo så godt i bakst 🙂
    Tusen takk, i like måte!

    @Hanne: Takk, men tror jeg kan gi mye av æren til den nye kameralinsa!
    Det blir nok noe veldig ikke-kriwebsk på meg i dag, MGP-kveld med søster og tantebarna! 😀

  5. avatarVilde Sofie

    Jeg håpet på at det skulle ha kommet et nytt innlegg når jeg gikk inn her nå – og det hadde det. TO til og med 😀

    Karamellkanellapper ser jo bare helt fantastisk ut. Yaconsirup er så godt! Jeg har ikke hatt det på flere måneder nå, men jeg må vel skaffe meg det igjen 😉 X-life-proteinpulverne er jeg veldig nysgjerrig på å smake, men tror ikke jeg kommer til å investere i det på en stunt. Huset fullt av proteinpulver! Jeg lurer forresten på hvorfor det heter «Troponin», og om det faktisk inneholder det. Og jeg lurer på hvor mange som bruker det som faktisk vet hva troponin gjør i kroppen. (Nylig cellebiologieksamen har satt sine spor, hehe.) Kroppen bygger jo sitt eget, da, det er jo ikke som om det tas rett opp i musklene som det er. Hehe, huff, tomt tankesurr fra min side. Alt for å slippe å starte på fysikklesinga! 😉

    God lørdag!

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Vilde Sofie: Ja jeg føler meg nesten som en skikkelig blogger nå :mrgreen:
    Jeg synes du skal skaffe deg Yacon igjen, jeg brukte det i middagen min i dag jeg! Har visst fått en Yacon-hangup, men nå har jeg fått brukt det i alt jeg har tenkt på de siste dagene.
    Jeg hører gjerne mer om Troponin jeg! Elsker slike nerdete ting 😆
    Ha en fortsatt fin pinse! (Håper lesinga gikk/går bra).

    @Frøken Mat: Ble det lapper på deg? 😀

  7. avatarann-kristin

    hei..
    er det noe man kan bruke istedet for xantha gum?
    har det samme funksjon som johanneskjernemel?
    ville kjøpe i butikk så jeg kan lage i morgen..men finner ikke xanthan gum rundt meg:)
    takk for en super blogg:)

  8. avatarMargit

    Halleluja, disse (muliges litt mer yacoon sirup enn på dine, 🙄 ) reddet sukkerhysteriet mitt i dag! Og litt vannmelon da… hihi. Måtte sjekke næringsinnholdet til sirupen på nett 40 kcal pr 20g-kan det stemme??
    I såfall blir det mye mer av denne herligheten på meg, kansje jeg kan klare å holde meg unna the real deal? 😀
    Iallefall, TAKK-jeg elsker oppskriftene og tipsene dine 😛
    Klem fra fast leser

  9. avatarOda

    Åh, så nydelige ut! De skal jeg prøve meg på til lunsj 😀
    Men er det noe som kan erstatte bakepro? Har ikke det i hus idag. God dag til deg vakre Kristine 😀

  10. avatarKristine

    @Margit: Ja, det kan nok stemme 🙂 Bare å bytte ut med sunnere alternativer der man kan, i hvert fall om det smaker like godt (eller noen ganger bedre).
    Bare hyggelig, takk for koselig kommentar! Klem

    @Oda: Ja, du kan bruke vaniljeproteinpulver eller lyst mandelmel. (Andre smaker går også fint altså).
    Kos deg! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *