Kålrabigrateng

20120518-171823.jpg

20120518-171911.jpg

Karbonadedeig stekt med paprikapulver, pepper, chili, kanel og hakkede tomater.
Kålrabi kuttet i biter, kokt i 20 minutter og most til en stappe med litt mager kesam, salt og pepper.
Masse ost på toppen og inn i ovnen på 220 grader i 20 min.

20120518-172141.jpg

Og dette ble dessert i går;

20120518-172517.jpg

Her sitter vi med flytteesker og poser rundt oss, og det blir nok lang kveld for å bli helt ferdig – nå blir det nemlig grilling ute i det fine været (som typisk nok bestemte seg for å komme først i dag).

20120518-172231.jpg
Skal vise dere en fantastisk selvbruner etterhvert, i tilfelle det er noen av dere som er like tanorektisk (og samtidig blitt fornuftig) som meg.

I morgen blir det kjøring over fjellet østover, hjem til Todd.

Håper dere får en fantastisk helg alle sammen!

17 tanker om “Kålrabigrateng

  1. avatarHanne

    Fortsatt god pakking, og god tur i morgen!
    Det er virkelig typisk at finværet kommer en dag for sent, men nå får dere i hvertfall strålende kjørevær 😀

  2. avatarKristin

    Lykke til med flytting dere to 🙂

    Den retten der så ikke dum ut altså. Kålrabi er jo så godt, men jeg synes ikke alltid det er like lett å finne mat den passer sammen med (elsker det jo den ved siden av raspeballer, pinnekjøtt, betasuppe etc, men det er jo ikke mat jeg spiser altfor ofte).

    Så takk for godt mattips igjen! :mrgreen:

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Takk for det! Ja det er så typisk.. Men fikk grillet og tatt en velfortjent pause i sola i dag om ikke annet 🙂

    @Kristin: I og med at kålrabi er ganske søt så synes jeg den passer perfekt i en slik godt krydret grateng – du burde prøve denne! 😀 Og tusen takk!

    @Vilde Sofie: De er jo ikke så langt unna hverandre, som to fettere :mrgreen:
    Fikk lyst på fudge i dag igjen, har for så vidt alltid lyst på det..

    @Lovelyliller.com – Helse, livvstil og sunne oppskrifter: Kanskje jeg får til et godt tilbud til dere og, krysser fingrene for det 🙂
    Den var utrolig god!

  4. avatar-BB

    Åhh….er veeldig glad i toro..( 😳 !) sin kålrabistappe..klarer aldri å lage lik selv. Er jeg heldig så kan det jo hende at du har fått det til…!? 🙂

  5. avatarAnne

    Det er en stund siden sist jeg var innom, og her var det sannlig store nyheter siden sist! GRATULERER så myyyye til dere begge!!

    Du må love å fortsette å blogge etter bryllupet, altså (med verdens søteste brudesvenn!), når jeg blir matlei løser det seg alltid med besøk i bloggen din.

    Gratulerer så mye med dagen som var, forresten 🙂

  6. avatarKristin

    vil GJERNE høre om denne selvbruningen.. er super tanorektisk selv, men har ikke blitt fornuftig 🙁 går i solariumet hele tiden og håper på det beste :mrgreen: synes selvbruning lukter så vondt + at når man dusjer så blir det jo skjoldete også ser man ut som man har en hudsykdom 😯

  7. avatarIda

    Det er så herlig å se at du spiser litt smågodt innimellom. Jeg leser mange trenings- og kostholdsblogger og synes virkelig du har en fornuftig tilnærming til et sunt liv 🙂

  8. avatarKristina

    Jeg vil bare si at du er en kjempestor inspirasjon for oss alle! Jeg har lest meg laaaangt bakover i bloggen din nå, for jeg blir så inspirert!! 🙂 Det eneste jeg savner er du prøver å få med næringsinnholdet på maten du lager og ikke minst baker. Så er det litt lettere å holde styr på det, for oss som må ha det inn med teskje 😉 Du er bare super!

  9. avatarKristine

    @-BB: Prøv å lage din egen! Bare skjær kålrabi i mindre biter og kok i 15-20 min, mos med litt smør/kesam/melk, salt og pepper 🙂
    Da får du i deg alt det gode, ikke alle tilsetningsstoffene.

    @Anne: Tusen takk!! 😀 ♥
    Jeg er litt i tenkeboksen når det gjelder bloggen, men blir veldig glad for at du får matinspirasjon herfra når du trenger det 🙂

    @Synne: Det var det og, en av favorittene mine!
    Takk 😳

    @Kristin: Da må du prøve denne, så og si luktfri! Skal fortelle mer om den om ikke så altfor lenge 🙂

    @Ida: Litt? Jeg spiser MYE :mrgreen:
    Takk for det, jeg tar gjerne i pose og sekk jeg 🙂

    @Michelle: Tusen takk! Nå har vi ‘landet’ hjemme ♥
    Klem

    @Linn: Jeg har ikke brukt de så veldig mye enda skal jeg være helt ærlig 🙂

    @Kristina: Heisann, og tusen takk! 😀
    Jeg teller ikke kalorier, så det ville ha blitt rart å tegne ut næringsinnhold på alt jeg lager og spiser. Det hender jeg tar meg bryet på enkelte desserter (og dessertheftene jeg har laget inneholder det) 🙂

    @Ina: Tusen takk! Flyttingen gikk knirkefritt 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *