Tråkket på tærne

Jeg har ofte skrevet om temaer som er vanskelig å få frem på en riktig måte, hvordan skrive om noe så stort og viktig som trening og kosthold uten å tråkke noen på tærne – det er jo nærmest umulig. Her kan alt vikles inn; spiseforstyrrelser, doping, treningsformer, matfilosofi, myter, sannheter.. Om jeg skriver det og det, så vil noen oppfatte det sånn og slik osv.
Derfor er jeg ydmyk når jeg skriver, og jeg passer på å understreke at det er mine meninger og erfaringer. Og jeg står for absolutt alt jeg skriver.

Det var tydeligvis noen jenter som ble dypt fornærmet over mitt forrige innlegg, som mente at jeg har en slags ovenfra-ned-holdning i forhold til jenter som skal stille. Det eneste jeg kan si er at jeg synes det er veldig trist – spesielt fordi bloggen min handler i all hovedsak om å hjelpe jenter opp og frem innen styrketrening og bedre kosthold, og der havner ofte denne kategorien ‘fitness’ også inn. Det er helt naturlig, og det er altså ikke det jeg skriver om.
Noen få misforsto innlegget mitt, men hadde de lest det med den viten om hva jeg står for så er jeg sikker på at de hadde skjønt hva jeg ville frem til.

«Hun drar alle som har konkurranse som mål over en kam» 

Nei, det gjør jeg ikke. Jeg prøver å nå ut til de som har mistet trenings- mat- og livsglede fordi et konkurransemål har blitt altoppslukende. 

«Et sted må alle begynne, og jeg synes ingen grunn er mer «riktig» enn andre grunner for å trene»
«Selv om man har et mål om scenen, så betyr ikke dette at det er den som holder oss i gang på trening»

Jeg er helt enig – hvor står det noe annet?

Det var ment å være et vennligsinnet innlegg, et varsko til de som føler at de trener og spiser på en spesiell måte fordi de må. At drømmen om fitness har blitt en så stor del av livet at man føler et stort nederlag dersom man møter noen små hindringer på veien, livet er liksom i veien.

Jeg skriver til alle de som føler seg som tapere fordi de ikke får til en konkurranseform, til de som tar kontakt med meg og gråter fordi de ikke får trent en dag, til de som er redde for at forkjølelse, familiemiddag eller ferie skal sette en stopper for konkurransemålet deres, til de som ikke vet hvordan de skal trene eller spise etter endt konkurranse, til de som ikke ser noe glede i det de gjør overhodet.

Jeg ønsker at alle, uavhengig av mål og drøm, skal trives med det de gjør. Jeg setter ikke noe likhetstegn mellom det å ha konkurranse som mål og det å ikke inneha treningsglede, så med mindre du føler det slik så er det ikke dine tær jeg tråkket på.

40 kommentarer til “Tråkket på tærne

 1. Anette

  Jeg syntes forrige innlegg var kjempe bra jeg! Jeg syns også at det er bra at du tar opp slike saker! Det er jo så mange som har feil syn på trening og kosthold.
  Du er kjempe flink blogger, Kristine!:)

 2. Cecilie

  Du er flink Kristine! Du gjør en kjempejobb for alle oss som leser bloggen din opptil flere ganger om dagen. Det du sier om at det alltid er noen som blir tråkket på tærne og at det er nærmest uunngåelig, er veldig sant og veldig synd at noen skal oppfatte det slik. Du er uansett en utrolig inspirasjonskilde. Setter stor pris på alt du skriver og tør dele med oss her ute.

  Håper du får en livsglad og super kveld!

  Stor klem til deg! 😀

 3. Kristina

  Takk for oppklarende innlegg. 🙂 Jeg forstod poenget ditt isted også, men følte kanskje noen ting kom feil ut.. Personlig har jeg hatt en drøm om å stille i fitness fra første gang jeg så bilder av deg på Iform.no, noe som er ca 6år siden tror jeg. Ila disse 6årene har jeg hatt opp og nedturer, følt meg bra og følt meg dårlig. Jeg har trent målbevisst og spist bra for å føle meg sunn og ha det godt med meg selv. At jeg har hatt et langsiktig mål om fitness alle disse årene har bare forsterket min gnist til å forstette å trene og for å holde motivasjonen oppe på dårlige dager.

  Jeg har hele veien brukt deg og din blogg som motivasjon. Du klarer å formidle at en sunn og aktiv livsstil kan kombineres med kos og hygge. Jeg er veldig glad for at du rekker ut en hånd til de som virkelig sliter med å få balansen 🙂

  Jeg må også påpeke det du sa om at en dag uten trening skal være en dag med mening også. Personlig synes jeg ofte at dager uten trening kan gi mer mening enn de med trening. Rett og slett fordi nesten hver eneste dag er fylt med trening, og når jeg da har dager uten trening må jeg faktisk bruke tiden min til noe annet verdifult, som da ofte blir de som står meg nærmest eller en annen hobby.. 🙂

 4. Margit

  Noen ganger kan det nesten virke som om noen VIL tolke alt i verste mening, slik vil det nok alltid være…
  Når det er sagt er jeg helt ening med deg, er (nok et) usunt kroppsideal som har blomstret frem. Trening er jo sunt, men for min del synes jeg ikke fitnesskroppen med dennes bivirkninger er noe mål på sunnhet. Jeg liker å trene, men for at jeg skal føle meg vel-og for å få ut litt gruff, hehe.
  Jeg er helt enig med deg, Kristine! Synes du er tøff som sier ting som det er 🙂

 5. anna

  Syns innlegget var kjempe fint skrevet jeg! du er så smart og jordnær, digger bloggen din!

 6. Kristin

  Innlegget ditt var knallbra, og jeg er 100% enig med deg! Du skal være stolt av deg selv, Kristine. Vær stolt over at du kan si din mening med hodet høyt og takle tilbakemeldingene du får 🙂

 7. rs

  Synest du skreiv eit veldig bra innlegg eg! Er lett å miste perspektivet på kva som eigentleg er viktig her i livet, og diverre føler eg mange av bloggarane «tek litt av». Forstår jo at det er viktig å «leve slik og slik, trene slik og slik, og ete slik og slik» om ein faktisk skal stille i konkurranse i overskueleg framtid, men det gjeld oftast dei færraste. Personleg, med erfaring frå spiseforstyrring, vil eg påstå at dette «jaget» etter å MÅTTE trene, ete og leve på ein heilt bestemt måte kvar dag, utan rom for fleksibilitet, faktisk er eit alvorlig problem som mange ikkje innser. Personane er jo «dei sunnaste av dei sunne», men er det eigentleg sunt å aldri KLARE å ete ein kakebit, å gå med dårleg samvit for å måtte droppe 1 av 1000 treningsøkter, etc…

  berre nokre tankar som måtte luftast 🙂 Stå på vidare, bloggen din er til stor inspirasjon, tusen takk! 🙂

 8. Oda

  Elsker at du skriver om sånne ting, så utrolig viktig og bra at du tar opp ting som dette! Det som også gjør bloggen din så fantastisk bra og UNIK (selvom det finnes copycats;) )
  Er så lei av at ingen andre enn deg tør å snakke om den virkelige skyggesiden av hele denne forbanna smørja.

  Love you <3

 9. Hanne

  Jøye, gikk det an å feiltolke?!
  Jaja, når jeg tenker meg om, så surret jeg meg jo innom fotballfrues fantastiske kroppscollage i morges, og også den fikk pepper for å være for ditt og for datt, så det er jammen mulig å finne noe negativt i alt..

  Jeg tok nå i hvertfall poenget ditt, og fryder meg hver gang du klarer å sette så fine ord på ting jeg selv mener, men ikke helt klarer å få frem 😀 Håper at de som eventuelt tolket innlegget som negativt fikk en oppklaring nå.

 10. Linn Jeanette

  hei søte deg 🙂 kjempe trist at man blir misforstått når man lager ett så flott innlegg!jeg synes det var kjempe fint og jeg forstod hva du ville frem til.det begynner å ta litt overhånd synes jeg. ørten blogger,teorier og meninger om alt mulig. er det rart man blir frustrert?? ene sier du skal spise det og andre sier du ikke skal spise det. gjøre sånn og sånn og ikke gjøre sånn og sånn 🙂 i dag har jeg litt sånn dag! lei av å spise «sånn» fordi jeg må eller gjøre «sånn» fordi jeg må. er ikke lett å finne en balanse innen denne livsstilen! tror man stresser og tenker alt for mye og at man får mer fremgang når man er lykkelig oppi det hele og at ikke er ett ork fordi man MÅ gjøre sånn og sånn for å nå det målet man har. men det er jo klart visse ting man må gjøre for å få fremgang,da.ingenting kommer gratis.men er lett for å bli helt fanatiker… du skriver så utrolig flott Kristine!du er dønn ærlig og jordnær! du er bare helt herlig! <3 stå på søte deg! 🙂 du er en stoooor inspirasjon for mange 🙂 ønsker deg en super kveld 🙂

 11. Kristine

  Det er tydeligvis et sårt tema for enkelte, og det er kanskje fordi de kjenner seg litt igjen men ikke vil innrømme at målet muligens har blitt noe altoppslukende – ikke vet jeg. Det eneste jeg vet er at jeg prøver å nå frem til de som ikke har det så bra, så om du har det bra så er det altså ikke noe grunn til å føle seg truffet e.l.

  Takk dere!

  @Hanne: Alt kan alltid feiltolkes, det har jeg fått erfare 😆 Men man kan ikke skrive for alle, så om noen ikke ønsker å lese det man faktisk prøver å få frem så er det bare slik det må være.

  @Oda: Jeg er elsket, og hatet 😀
  Takk, du vet at jeg skriver med hjertet ♥

 12. pinglo

  Er det bare jeg som tenker at jenter som alltid er sultne også ofte er gretnere enn andre….? :mrgreen: anywho.

  Jeg synes innlegget ditt var helt midt i blinken. Når man blir truffet gjør det av og til også litt vondt, og da er det ikke rart at man kan få litt sure tilbakemeldinger. Det gjør ikke at man har mindre rett av den grunn.

  Om det gjør at en del folk møter seg selv i døren så er det faktisk kanskje bare i deres beste interesse, det er litt leit om det eneste folk skal bruke for å definere seg selv som person er hvor mye eller lite man skal spise i en periode, og ikke minst når tråder som «hjelp, jeg skal i bryllup/hjelp jeg skal på hyttetur hva gjør jeg med dietten» dukker opp som paddehatter på enkelte fora 🙂

 13. Kristine

  @pinglo: Touché :mrgreen:
  Klart, det svir å føle seg truffet – det er da jeg mener at det er viktig å kjenne etter hvorfor. Er det fordi man har alle pigger ute og feiltoket et innlegg, eller fordi man ikke vil vedkjenne at noe har gått litt for langt.

  Jeg kan tydeligvis ikke tilfredsstille alle her på bloggen, men om jeg får noen til å tenke litt ekstra etter som du sier så har jeg i hvert fall oppnådd noe. Jeg er vennligsinnet – I come in peace 😀

 14. Birgit

  Heihei Kristine:)

  Jeg må si meg enig at det er blitt veldig mye fokus på fitness de siste månedene (ikke at det er feil) og jeg selv har fått følelsen av at noen jenter trener fordi de må og ikke fordi de får så mye glede av treningen.
  Jeg har funnet treningsgleden ved at trening er en mental pause i hverdagen- ikke noe jeg absolutt må hver dag. Jeg er imponert over jobben som legges i månedene før en konkurranse, men også viktig å huske å leve og oppleve det verden har å by på! 🙂

 15. Cecilie

  Heisann!

  Pleier ikke å kommentere, men etter dette innlegget måtte jeg bare. Har lest bloggen din jevnlig, og jeg må si du er definitivt min favoritt av alle bloggene! Denne type innlegg er akkurat derfor bloggen din er så bra (om du ser bort ifra de gode oppskriftene dine;))! Du har andre og (etter min mening) mer fornuftige og kloke synspunkt på de aktuelle tema, og gir en form for motivasjon og inspirasjon andre blogger sjeldent gjør.

  Jeg oppfattet hvertfall budskap ditt i forrige innlegg akkurat slik du beskriver det i dette innlegget!

 16. Thonje

  Jeg synes begge innleggene var gode, og det virket ikke som om du dømmet eller tråkket noen på tærne bevisst. Viss noen føler seg så veldig truffet, burde de gjerne begynne å tenke litt over det du skrev i forhold til seg selv og egent trening/kosthold. Det gjorde jeg, og du hjalp meg å sette all denne trenings- og kostoldsbevissheten som har oppstått blant aller mer i perspektiv 😉 Takk for god blogg!

 17. Michelle

  Jeg forstår hva du prøver å formulere, men ofte hører folk det de vil høre.. Og er klart at du som blogger som skriver til så mange mennesker, så er det lett at noen misforstår poenget ditt.. Syns du får poenget flott fram :mrgreen:

 18. Helene Drage

  Jeg vil gjerne få poengtere at jeg aldri har ment at innleggene dine ikke har vært gode, for det er de, men det må være lov å føle at ting ble fremstilt på feil måte uten at man skal være sur og fornærmet og være en hater! Som blogger så er det faktisk noe man må regne med det at folk kan misforstå deg. Det eneste jeg sa var jeg forsto poenget, men at visse ting kom feil ut, ikke at du hadde en ovenfra og ned holdning eller noe annet. Jeg må innrømme at jeg synes det var vanskelig å se i innlegget at du mente kun de som hadde mistet lysten, selv om det er lettere å se det nå.

  Jeg synes det er synd om vi ikke kan ta slike diskusjoner uten at man blir ansett som sur, fornærmet eller at man føler seg truffet, i mine øyne tar vi da et steg tilbake om man ikke kan kunne diskutere og være uenige uten at det trenger å bli noe mer. Er det virkelig blitt slik at om man er uenige så skal man være fiender?

  Når det er sagt så takker jeg for en oppklarende innlegg, som nevnt ørten ganger så ser jeg poenget ditt men som Kristina sa så føler jeg noen ting kom litt feil ut. Synes det er feil at jeg skal bli halshugget fordi vi er uenige om noe. Jeg har lest bloggen din lenge, og jeg elsker retningen som bloggen din tar, og jeg synes du har mange vanvittig gode innlegg, og jeg håper virkelig du fortsetter slik 🙂 Håper også noen fikk øynene opp av ditt forrige innlegg!

 19. Kristine

  Klart det er lov å si/skrive meg imot og jeg liker diskusjoner, men ikke på grunnlag av misforståelser. Det var det jeg ville få frem nå.
  Når noen skriver at de føler seg truffet og viser en slags misnøye, så oppfatter jeg det som at man blir fornærmet. Har ikke skrevet noe om sur, haters, fiender e.l.
  Godt at det hadde en oppklarende effekt! 😀

 20. Helene Drage

  Jeg føler ikke akkurat det er lov å si deg imot du, sjeldent jeg har opplevd halshugging på denne måten fordi man var uenig med deg om visse småting i et innlegg…. (ikke nødvendigvis fra din side) Man kan faktisk være uenig i ting uten å føle seg truffet også 🙂

 21. Kristine

  Innlegget ditt var flott! Traff meg mitt i hjertet! Føler styrketreningen blir et slit noen dager og ALLE seriøst ALLE blogger som handler om trening og sunn mat har en skribent som har som mål og stille i en konkurranse. Hvorfor går det ikke bare ann å trene og spise sunt for sin egen del? Sitter en del inne på Fitnessbloggen også, virker som de fleste også der sikter mor en konkurranse eller å vise seg frem på en eller annen måte.

  Det som er så fint med din blogg er at du skriver om også andre ting, og alltid har noen gode oppskrifter hver eneste dag!

  Trener vi og spiser sunt for å se bra ut 1 dag i en konkurranse, eller for å føle oss vell og frisk 365 dager i året?
  – Jeg vet ihvertfall hva jeg gjør. En trenger ikke vise seg frem på scenen for å vise hvor godt trent du er, det kan du gjøre hver eneste dag!

 22. Jane H. Johansen @ VeganMisjonen

  Du setter nok spikeren på hodet.
  Mange er de som er fanget i dette nye kroppsidealet. Som allerede har et forstyrret forhold til kropp og kalorier, som havner lett i garnet.
  For de som sliter fra før blir det fort et nytt mekka; å strebe etter et kroppsideal som sier massive muskler og minimal fettprosent. Det blir bare et nytt uoppnåelig mål som man kan sulte og trene seg etter.

  Kjenner selv trenden. Ikke bra.

  Men selvsagt gjelder det ikke alle.

  Støtter deg fullt ut når du preker «trene for å ha det bra, inni» Det er det det handler om, ikke sant. Elske det.

 23. Lisbeth

  Dette var et kjempe fint, og sikkert veldig oppklarende innlegg for de som misforsto. Flott at du tar så mye ansvar for det du skriver; alle kan jo tolke forskjellig og misforstå.

  Stå på 🙂

 24. Hanna Petrea

  Syns d va et kjempe bra innlegg, men nån folk klare vel ikkje å se på ting me flere nyansa!?!
  Håpe æ får følle bloggen din i lang tid fremover også 😀

 25. Elaine

  @Kristine:
  Hihi, den quoten har jeg faktisk på russebuksen min!

  Jeg synes du er fantastisk jeg, Kristine.
  Selv om du mest sannsynlig treffer oss alle på en eller annen måte i de ulike innleggene dine, så setter i hvert fall jeg utrolig stor pris på det. Personlig mener jeg man har godt av å kjenne litt på den følelsen av å bli «busted». I tillegg vil man da måtte tenke gjennom og ikke bare gjøre noe fordi at det skal være sånn. Det er kanskje vemmelig, samt skummelt for mange å bli truffet, men innerst inne er det nok ganske godt for de fleste. Det er jo faktisk slik at i mange tilfeller er det akkurat de få ordene som setter spor som skal til for å kunne ta det neste steget i riktig retning – enten om det er å komme på rett spor med trening og kosthold, eller å bli frisk fra en spiseforstyrrelse! 🙂
  Jeg finner i hvert fall mye hjelp på denne bloggen på min vei til å bli 100% frisk. (Og det er heldigvis ikke mange %ene igjen nå!) <3

  *bøyer meg i støvet!* 😳

 26. Kristine

  Hei Kristine,
  Jeg vet hvordan det er å bli oppslukt i trening og diett, og jeg personlig elsker å eksprimentere med alt av dietter og kosttilskudd! Kanskje fordi jeg ikke har funnet helt det som funker optimalt for meg, eller bare fordi jeg syns det er morsomt å se hvordan kroppen reagerer på forskjellige ting. Jeg har alltid trent, og gikk blant annet på idrettslinja på videregående.

  Plutselig gikk jeg masse opp i vekt. Jeg gikk opp over 20 kg, og jeg er fortsatt klassifisert som overvektig i forhold til BMI. Jeg ser også at jeg ikke dør av å gå ned noen kilo. Men det som er viktig for meg å huske på, som du også skriver, er at det er ikke alltid det som betyr noe! Noen kilo fra eller til(dersom man ligger innenfor normal BMI) er jo ikke noe å bli deprimert av. Det siste året har jeg gått ned over 10 kg, og jeg må si at de kiloene har gjort noe med meg. Jeg vil ikke si at jeg føler meg som et bedre menneske, men jeg er stolt over det jeg har oppnådd(og ja, jeg føler meg jo mer attraktiv enn jeg gjorde før). Og jeg føler meg jo så bra når jeg spiser sunt og trener eller driver fysisk aktivitet hver eneste dag! Før hadde jeg masse vondt i magen, og sleit psykisk fordi jeg følte at jeg hadde mistet meg selv. Dessuten følte jeg meg feit! Jeg hører stadig at jeg er for ekstrem i matveien, og at de ikke skjønner hvorfor jeg gidder å telle kalorier. Men hallo!? Jeg har jo gått ned over 10 kg, og er sunnere enn noen gang. Noe må jeg jo gjøre riktig:) Og selvfølgelig håper jeg at jeg klarer å legge om når jeg når målvekta mi, selv om jeg mest sannsynlig kommer til å synes det er litt vanskelig i begynnelsen å øke matinntaket!(Treningen vil jeg nemlig IKKE slutte med).

  Jeg har en målvekt, og i denne tiden hvor jeg jobber hardt hver eneste dag for å forandre kroppen min er blant annet du en kjempe stor inspirasjon! Du har masse sunne alternativer, noe som er spesielt fint for meg som virkelig har psykiske problemer med å holde meg unna søte ting….

  Jeg forstår at du er redd for at folk skal henge seg opp i det du skriver, og ende opp med å få et problematisk forhold til mat eller trening. Men for de fleste er du kun en ispirasjon og et forbilde. De som tar det du skriver feil, har mest sannsynlig funnet masse informasjon andre steder som de også har tolket feil!

  Jeg liker filosofien din med at man skal nyte livet, og på lørdag blir det masse mat på meg(jeg skal i konfirmasjon). Planlagte utskeielser funker bra 😉 Ikke hør på alle de som misforstår det du skriver, det finnes tusenvis som setter pris på det du skriver og forstår hva du mener!

 27. Merethe

  Hei
  Jeg skjønner hva du mener med at «alle» skal stille og er enig med deg i at man ikke trenger en konkurranse for å bli i sitt livs form. Men jeg synes det er for «lett» å stille i slike konkurranser.
  Kristine Solhaug som vant stort i fitnesskonkurranser i år, hadde bare drevet med styrketrening i et år. Hun er en fantastisk deltager og fortjente definitivt å vinne for hun er kjempeflott, og hun har gjort et skikkelig arbeid det siste året. Jeg trodde først at man måtte ha mange år med styrketrening bak seg, men når man kan stille etter et år med styrketrening virker det for meg som om det er for «lett» å kunne konkurrere. Kanskje det er derfor så mange velger å delta også, selv om deffeperioden er såpass hard.

 28. Kristine

  @Jane H. Johansen @ VeganMisjonen: «trene for å ha det bra, inni» Jaa! Det er akkurat det jeg mener, at det er her motivasjonen først og fremst bør ligge. Vi vil (skal) jo føle oss bra med oss selv 🙂

  @Lisbeth: Alle kan misforstå ja, heldigvis var det forsvinnende få som gjorde det 🙂
  Takk for det!

  @Hanna Petrea: Noen liker nok å skape blest og nye innlegg på bloggen om det meste.
  Så hyggelig, blir en liten stund til i hvert fall 😀

  @Taylor Finance: Takker!

  @Elaine: Haha, det må du da gjerne ha. Det er ikke selve quotes o.l som bruk til motivasjon som er problemet (elsker ordtak selv), de er jo som oftest satt litt på spissen – det er når de blir livsmantraer at det er noe som skurrer.
  Jeg sender deg mange gode tanker for de siste %-ene – de klarer du!! Og takk ♥

  @Kristine: Dette med trening og kosthold er neimen ikke lett, og det er som sagt et hårsårt tema for det er så lett å føle seg truffet og misforstå ting som blir skrevet. Jeg håper at du etterhvert kommer til en slags ‘stillepunkt’, altså hvor du finner en ro og glede med alt rundt trening, mat og kropp. Det er ikke noe godt å føle at ting ikke stemmer, at man kjemper mot seg selv, og at man har mange dårlige dager hvor alt føles feil – jeg har vært der MANGE ganger selv.
  Masse lykke til videre, og håper du koser deg konfirmasjon på lørdag. Gi jernet ekstra disse dagene i forkant! 🙂

  @Merethe: Der skal ikke jeg si så mye, jeg hadde trent seriøs styrketrening i 7 mnd 😉
  Jeg hadde riktignok både høyere alder og 20 år med dansebakgrunn, men dog. Kristine gjorde en fantastisk god jobb synes jeg, og hun hadde en flott sceneopptreden. Jeg tror ikke det at mange stiller ‘raskt’ som er problemet, for det er en håndfull jenter som har både riktig utgangspunkt i forhold til muskulatur, symmetri og modenhet. Problemet ligger hos altfor mange jenter som allerede sliter i forhold til trening og kosthold, hvorav et fitnessmål blir altoppslukende og eneste grunn for at de gjør som de gjør. De har altså ikke de riktige forutsetningene fysisk eller psykisk, og jeg er redd for at de ikke skjønner at de mest antagelig kjører seg enda lengre ned ved å ikke finne en slags glede i det de gjør her og nå.

 29. Hanne

  Skal også sies at lille frøken Solhaug løftet sin egen kroppsvekt i benkpress og dobbel kroppsvekt i markløft da hun begynte på diett. Det er ganske usannsynlig etter under et halvt år med seriøs trening for de fleste 😉

  Gode atletiske gener og aktivitet hele livet har MYE å si! Synes heller den relative styrke (som igjen gjenspeiler hvor mye muskler man har på kroppen) burde gjenspeile om man er «klar», ikke hvor lang TID man har trent.

  Mange kan godt trene styrke 6 dager i uka i 5 år, men spiser man ikke nok så bygger man ikke en shit og ikke blir man sterkere heller… Det er nettopp dette jeg tror mange av fitnesspirene gjør, skyter seg selv i foten fordi de vil se ut som en fiks ferdig fitnessdame på 1-2-3, og satser ALT for det skal skje NÅ MED EN GANG. Ingen rom for de minste feil, ikke noe rom for å tåle og få litt fett med på kjøpet…

 30. Tilla Charlotte

  Innleggene dine er alle kjempebra 🙂 Vi bør alle sette pris på at du tørr å sette ord på ting som ikke alle klarer! Det siste innlegget ditt fikk i allefall meg til å tenke. Og for det sier jeg takk 🙂 Stå på Kristine!!

 31. Anonym

  Hei! Jeg syntes begge innleggene dine var bra og er fullstendig enig i at man bør trene for å ha det bra inni seg. Dessverre er det mange som sliter og jeg er en av dem. Jeg er nå 24 og har slitt med vekslende bulimi/anoreksi siden 16 års alderen. I det siste har det forverret seg igjen. Jeg trener og spiser kun det jeg må for ikke å svime av når jeg er blant folk, og så snart sjansen byr seg kjøper jeg inn masse usunt og spiser alt i løpet av en times tid, for så å kaste opp. Jeg vil så utrolig gjerne ha et normalt forhold til mat, men klarer det ikke og det er vondt. Håper jeg en dag blir frisk og at fornuften min klarer å kontrollere mine fysiske handlinger. Tross all spisingen ser jeg kjempe sunn ut og har omtrent like markerte muskler som deg når du stiller(dog mye mindre og tynnere muskler). Men kroppen min er ikke sunn på innsiden. Du gir motivasjon til å en dag klare å ikke ha et så anstrengt forhold til mat og spise regelmessig og balansert.

Det er stengt for kommentarer.