Kyllingspyd med tzatziki

Det var nemlig det jeg lette etter i butikken – grillspyd, eller grillpinner om du vil. Jeg fant det omsider på Meny, i bursdagseksjonen av alle steder.

Jeg spiser såpass mye karbonadedeig og kyllingkjøttdeig, så flere varianter innen dette er noe jeg gjerne prøver meg på.

Kyllingspyd med tzatziki

1. Bland inn ønsket krydder i farsen, jeg valgte paprikapulver, chili, curry, kanel, spisscummin og himalayasalt.
Form avlange stykker på grillpinnen og stek i panne på svak varme – eller i ovnen slik jeg gjorde (220 grader i 20-25 min).

2. Tzatziki lager du enkelt ved å blande kesam med finhakket hvitløk, revet agurk, salt og pepper.

Jeg lagde også noen proteinlefser ved siden av, smurte de med philadelphiaost og dill på toppen.

Det var så utrolig godt!
.

Dagens trening
Strakmark (70 g)
Utfall m/hantler (12 kg)
Nedtrekk bredt grep (55 kg)
45 min rask gange på mølla

I min fine topp fra Better Bodies, som har en ganske løs og ledig passform. 


Tøffe jenter må jo ha en topp med dødningshode.

.
Jeg fikk også hentet en pakke fra X-Life:


Omega 3 og Green Burn

BetaAlanin

Og tre forskjellige typer proteinpulver:
Troponin – mange forskjellige i ett
Essential Whey
Fast- 1 Whey

Det ene proteinpulveret har jeg allerede rukket å bake med – viser dere i morgen!

God torsdag videre!

20 tanker om “Kyllingspyd med tzatziki

  1. avatarMalin

    70 g i Strakmark? Begynner du å bli lat? :mrgreen:
    Grillmat er noe av det beste jeg vet, og grillspyd kan jo varieres i det uendelige 😀

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Malin: Ja, spesielt med tanke på at jeg ikke har økt de vektene siden jeg startet :mrgreen:
    Det blir nok flere spyd-middager fremover ja!

    @Michelle: Veel.. men takker så mye! 😀
    Maten var kjempegod!

    @Nina: Jeg legger aldri ut alt jeg spiser, hverken om dagen eller porsjonsmessig – de blir ofte for store og ufine på bilder 😆
    Jeg spiste dette x2, og ble pass mett ja.

  3. avatarNina

    @Kristine:

    Haha, godt å vite 😆 Da følte jeg meg brått litt mer normal igjen 😆
    Men kjempegøy å følge bloggen din, masse inspirasjon!

  4. avatarJulie

    Aww NAM! Dét skal jeg prøve på i morgen! :mrgreen: Elsker grillmat! Du ser knallflott ut, Kristine! Ha en fin kveld 🙂

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Nina: Jeg er ingen småspist jente 😆 Godt det er flere av oss!

    @Julie: Det var utrolig godt, og en morsom måte å spise på – dyppe spydene i deilig tzatziki/dressing, nam! 😀
    Takk! Ha en fin kveld du og!

    @Marthe: Tusen takk ♥ 😳

    @Mira: Du må prøve dette en gang altså! 😀 (Jeg vet jeg sier det hele tiden, men det var så godt)

  6. avatarHanne

    Happy bursdag til deg,
    happy bursdag til deg,
    happy bursdag til deeee-eeeg,
    happy bursdag til deg!

    :mrgreen:

    Spyd i ovnen er en genial idé! Må prøves.

  7. avatarVilde

    Gratuleeeerer med dagen 😀 *synge og hoppe og danse for deg*

    Grillspydene ser deilige ut! Jeg har ganske mange liggende fra da jeg lagde påskecakepops, så det er en god mulighet for at jeg må lage noe lignende, du! Den middagen ser så fantastisk god og sommerlig ut 🙂

    Jeg håper du koser deg massevis i dag (og at S har funnet en fin bursdagsgave til deg 😉 ), og jeg gleder meg til å se bakekreasjonen din!

    Stor bursdagsklem <3

  8. avatarKristine

    @Pernille: Bare kyllingkjøttdeig og masse godt krydder ja 🙂

    @Cecilie Lykke: De er som poteten – kan brukes til alt! 🙂

    @Hanne: Thanks for sangen :mrgreen:

    @Vilde: Wee, takk! 😀
    Jeg har tenkt på grillspyd (illustrerer hvor matgal jeg er kanskje) veldig lenge, har hatt så mange ideer jeg vil teste ut!
    Skal feire med gutta mine i kveld, klem

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Frøken Mat: Vurderte å kalle det kyllingkebab, er nesten det samme 🙂 Du må prøve det!

    @Kristin: Er det noe som heter det altså :mrgreen: Nei, jeg foretrekker å spise hjemme.

  10. avatarMichelle

    Hei 🙂

    Bare lurte på hvor mye krydder du tilsetter per pakke kyllingkjøttdeig? Og hvor mye tilsetter du i tzatzikien?

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Michelle: Ca 1 ts av chili, salt og kanel, og 2 ts av paprikapulver, cummin og curry. Du må nesten smake deg frem til hvor krydret du liker det 🙂
    Jeg bruker 1/2 most hvitløksfedd til 1 boks kesam, samt en klype salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *