Egg – en billig proteinkilde

Det trenger ikke å være dyrt å spise sunt, tar man smarte valg så kan man faktisk leve billigere enn man gjorde før – i hvert fall sett i forhold til kvaliteten av det man får i seg.
Det er uansett en investering i god helse – heller bruke penger på god, næringsrik mat nå enn å slite med en syk og nedbrutt kropp senere.

Mitt første tips er å kjøpe first price eller andre billigmerker sine produkter, de aller fleste inneholder akkurat det samme som de dyrere alternativene. Jeg kjøper ofte bl.a kyllingfilet, reker, tunfisk, karbonadedeig og egg fra billigmerkene. Jeg bare håper de kan hive seg over kesam, CC og skyr snart og..

Og helt til slutt, selv om proteinpulver kan virke veldig dyrt der og da, så er det en av de billigste proteinkildene man kan få tak i.

Men mat kommer alltid først! Så her er et par eksempler med egg;


Tunfisk- og rekesalat med egg
(flere billige proteinkilder samlet)

.
Omelett


3 egg, 3 ss vann, krydder, ost og cherrytomater (også fra first price vel å merke)

.
Toast med speilegg


3 skiver tørrstekes i panne og smøres med philadelphiaost. Sprøstekt bacon oppå, og perfekte speilegg på toppen

.
Kokte egg

«Et egg er et egg, sa gutten, han tok det største»

God mandag videre!

19 kommentarer til “Egg – en billig proteinkilde

 1. Kristine

  @Fiberbabe: Veldig lettvint og godt! 🙂

  @Irina: Jeg får til stadighet slike tilbakemeldinger, og jeg respekterer selvfølgelig slike synspunkter – på samme måte som jeg forventer at andre skal respektere at vi ikke er like. Jeg spiser ikke 100% vegetar/vegansk mat, jeg klarer ikke å ta hensyn til alle meninger der ute vedrørende mat, sminke, hudkremer, hygieneartikler og ull/klær. Her var fokuset uansett på egg – egg er vel fint!

  @Mira: Jeg og – alltid! 😀

 2. tara

  Hei.

  Jeg kunne veldig gjerne ha visst litt mer om proteinpulver! Jeg ønsker å gå ned i vekt etter 2 graviditeter. Er ikke så mange kilo(faktisk bare 4kg), men kroppen skal bli fin og stram(det er den ikke nå), så løper en del og spiser sunt. Er proteinpulver noe for oss som ikke følger en diett, men spiser sunt og ellers opptatt av å få inn gode matvaner? Er 1,5 år siden graviditet og 0,5 år siden amming, så nå er det kun min kropp igjen! 🙂

 3. Ingrid Onanda

  Hei Kristin. Jeg har med stor iver og glede jobbet meg gjennom flere av dine oppskrifter. Men jeg ser at jeg sliter litt med at lite fett gjør at ting setter seg fast. Bruker du noe form for stekefett eller stekespray?Elsker foresten moussene. Blir litt lei proteinshaken av og til,da er det genialt å tilsette gelatin. Blir noe helt annet med engang 😀

 4. Ulrika

  Bra med prisvärda alternativ men själv väljer jag oftast ekologiska alternativ när det gäller animaliska produkter även om det kostar mer. Av hälsoskäl väljer jag gärna det även när det gäller vegetabilier. Men jag kan hålla med om att man ibland behöver lägga energin på annat håll än att optimera allt och ta hänsyn till allt. 🙂

  Önskar dig en härlig vecka!

 5. Grete

  Jeg er imponert over dere som klarer å få ned proteinpulver – fysj og føy :S Men egg er godt 😀

 6. Kristine

  @tara: Man trenger ikke proteinpulver for å gå ned/opp i vekt, man trenger det egentlig ikke i det hele tatt – MEN jeg synes det er gøy å bake kaker, vafler, pannekaker m.m. som er proteinrikt og da er blant annet proteinpulver helt ypperlig 🙂 Alle kan bruke det, det er bare (melke)protein i pulverform. For å komme i bedre form gjelder kaloriunderskudd, enten man velger å drikke en proteinshake eller spise et egg 🙂

  @Ingrid Onanda: Du tenker da sikkert på vafler/pannekaker? Jeg pleier å bruke litt sprayfett ja.
  Enig, proteinshake er jo kjedelig 🙂

  @Ulrika: Som jeg skriver så kjøper jeg ofte (ikke alltid) billigere varianter, spesielt av egg som jeg bruker i store mengder – men jeg kjøper også vanlig og/eller økologisk innimellom. Jeg handler litt av alt egentlig 🙂
  Takk det samme!

  @Grete: Det går som en lek – jeg synes proteinrike vafler, lapper mousser og kaker er veldig godt 😉

  @LovelyLiller.com – Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter: Oi det var mye egg 😯 Synd at du ble allergisk.. det finnes heldigvis gode alternativer/erstatninger – du er jo blitt eksperten på det 🙂

 7. Tine

  Som en liten kommentar til egg i forhold til dyrevelferd. Vanlige, billige egg kommer fra høner som sitter i trange bur. Egg fra frittgående høns er noe bedre, men de har det fortsatt veldig trangt og får bare gå inne. For de som er opptatt av dyrevelferd er det økologiske egg som gjelder. Da kjøper man egg fra høner som får gå fritt inne og ute :).

  Når det er sagt må man jo respektere at folk har ulike saker de er dedikerte til, og at ikke alle makter å være etiske forbrukere 100% av tiden (og en del mener kanskje at det ikke er viktig i det hele tatt).

 8. Kristine

  @Tine: Takk for en opplysende og konstruktiv tilbakemelding.
  Jeg er helt enig – dette var imidlertid skrevet med et spørsmål ang. billige proteinkilder friskt i minne, ikke sett ut ifra et politisk korrekt syn.
  🙂

 9. Malin

  Er det virkelig noen som klarer å leve (og spise) politisk korrekt 100 % av tiden? 😯

  Jeg må virkelig bli flinkere til å spise mer egg, det er jo så godt 🙂

 10. Kristine

  @Malin: Noen liker å tro det kanskje..
  Jeg skulle selvfølgelig ønske at ingen dyr måtte lide for at jeg skal sette tenna i et perfekt kokt egg – men jeg tror man må vende sinne og frustrasjon over til myndighetene og ikke forbrukerne.
  Jeg hadde det igjen i dag jeg, 4 stk på rappen i en salat 😀

 11. Pernille

  Hei Kristine!

  Har du tips til oss som vil begynne å like tunfisk?
  Før ga jeg alltid katten min tunfisk, så det er det eneste jeg forbinder med det,
  og kan egentlig ikke tenke meg å spise det selv nå 😆
  Men det er jo superbillig, enkelt og sunt, så det hadde vært greit å like, hehe.

  Ellers – superbra blogg, du har såå mange bra mattips og oppskrifter 🙂

 12. Kristine

  @Pernille: Jeg synes man skal spise det man liker, ikke lære seg å like noe. Om du har prøvd å kamuflere noe av smaken med krydder/kesam o.l uten hell så la det være. Spis heller andre billige matvarer som egg og havregryn 😀
  Takk for det!

 13. Kristin

  Hei Kristine! Jeg har fulgt bloggen din over en lengre periode og synes både den og du er veldig motiverende. Jeg ser at noen over meg har kommentert dyrevelferd i forhold til kostholdet mange (som ønsker å leve sunt ) har. Og selv om jeg prøver å ta etisk riktige valg i matveien, så krever det ofte litt ekstra tid og penger. Et tips til en proteinkilde som msn kan bruke i all mat i stedet for kylling er Quorn. Ser ut som og smaker som kylling (altså egentlig ingenting). Alle må handle som de føler er rett for seg selv, og for meg føles det utrolig mye bedre å spise mat av dyr som Ikke har levd et forferdelig liv.

  Bare et lite apropos til billige proteinkilder så er feks cottage cheesen mye billigere i Sverige. Linser, bønner og kikerter er også billige og veldig gode kilder til litt mer samvittighetsfullt protein.

  Hilsen kristin, trebarnsmamma på god vei til å klare 1 chins igjen etter tre graviditeter på rad

 14. Kristine

  @Kristin: Jeg er klar over det, men dette var for å svare på et spørsmål jeg fikk angående billige matvarer – ikke politisk korrekte. Quorn er kjempefint, men det er utrolig dyrt dessverre.

  Linser, bønner og kikerter er gode tips – takk!

  Så flink du er! Jeg klarer så vidt en nå, og det uten noen graviditeter 🙂

Det er stengt for kommentarer.