Søte vaniljelapper

Lapper – disse små, tykke og saftige pannekakene.


Når man lager lapper/pannekaker uten hvetemel, som binder røren på en helt spesiell måte, så synes i hvert fall jeg at det er enklest å lage de små og tykke. Husk å smøre pannen med litt fett!Ønsker man tynnere, større pannekaker så tror jeg det er enklest å forme slike rundinger på et bakepapir og steke i ovnen slik at man slipper å snu de.

Dette er altså ukas vegetarrett – de kan jo tross alt spises som både frokost, lunsj, middag og dessert.

Søte vaniljelapper


Oppskrift:
3 egg
3 ss melk
25g vaniljeprotein
25g kokosmel (eller havremel)
1 ts fiberhusk (kan erstattes med litt mer tørrvare)

Jeg fikk 4 små lapper av røren, og hadde både jordbærsyltetøy..

..og ikke minst smør og sukrin på

Håper dere får en kjempefin helg!

.
Jeg har ikke mulighet til å dra på Oslo GP i morgen, men kos dere alle som skal dit – og ikke minst lykke til til alle som skal konkurrere! 

36 kommentarer til “Søte vaniljelapper

 1. Ina

  Hei.. 🙂
  Disse så kjempe gode ut.. men.. Kan du si noe om næringsinnholdet i dem? ;D haha.. 🙂 er så kjekkt å vite.

 2. Ida

  Yum, tusen takk for oppskrift:) Pisker du hvitten eller bare blander du alt sammen som det er? På hva og hvor lenge skal du steke dem i ovnen om du velger det?

 3. Kristine

  @Ina: De er bare sunne og proteinrike 😉 Ca 300 kcal i hele røren, så man kan godt lage den dobbel om man lager som middag (jeg hadde de som dessert).

  @Ida: Blander bare alt sammen 🙂
  Jeg lagde disse som lapper i stekepanne, men tipper ca 15 min i ovn på 160 grader om du ønsker de tynnere og større.

 4. Anne

  Du er så flink:) Jeg er kjempe inspirert! Den siste tiden har jeg faktisk kontakten atletic fitness trenere, så nå er jeg klar for å la treningen min bli mer målrettet. Jeg gleder meg masse til å endelig få litt veiledning og få lære masse om hvordan kroppen min responderer samt hva den trenger og kan utrette:)

  Takk til deg, Kristine, for masse mat ideer som jeg og mine har fått herlige kjøkken opplevelser av 🙂

  klemklem<3

 5. Birgitte

  NAM!!! Kristine du er et geni 😀 Disse gjorde dagen min, perfekt oppladning før fredagsvasken.. De forsvant en etter en etterhvert som jeg sto og stekte 😛 God helg til deg 🙂

 6. Anonym

  Nam nam! Lurte på noe. Jeg har fulgt total package blog/hjemmeside. Den er nå stengt med passord. Hvordan er det da mulig å «komme seg inn?»

 7. Kristine

  @Anne: Så bra! Håper du får den opplæringen og kunnskapen du ønsker om trening, og ikke glem at det til syvende og sist handler om treningsglede og å gi alt man klarer (som ofte er mer enn vi tror, spesielt innen styrketrening).
  Takk for veldig fin tilbakemelding 😀
  Klem

  @Miriam: Heelt enig 😀

  @Camilla: Da bør du ha noen hjelpemidler som f.eks hantler. Da kan du utføre både knebøy, utfall og strakmark med effekt 🙂

  @Mira: Blir glad når en som er så flink til å ta bilder som deg lar deg friste av mine bilder 😀

  @Birgitte: Godt at det smakte! Jeg spiste også mine rimelig kjapt, fortsatt varme så smøret smeltet.
  Tipper fredagsvasken gikk som en drøm etter disse :mrgreen:
  God helg!

  @Anonym: TTP er lagt ned, så den siden er ikke mulig å komme inn på av den grunn.

  @Kvardagskos: De var kjempegode! 🙂

 8. Gina

  Lapper..mmmm….Blir jo sulten her! Skal ut og lage bananfrømuffins om litt, må bare drikke vinen min først :mrgreen:

  Og så lurte jeg på hvor lang tid det tok fra du begynte å trene «tungt» til du merket resultater? Har tenkt lenge på å spørre deg, for selv har jeg god progresjon mtp på vektene jeg løfter, så tar det som et godt tegn, men noen form for definisjon ser jeg fortsatt ikke..Vil gjerne bli definert, om så enn bare litt 🙄

 9. Michelle

  De så fantastisk gode ut Kristine! hadde selv blåbær pannekaker til frokost i dag :mrgreen: en deilig frokost redder dagen :mrgreen:

 10. kristine

  pannekaker/lapper er på topp 3 av min favorittmat i hele verden, helt sant! og jeg faktisk KJEMPE god på å lage dem hehe. det beste er jo at de passer til alt! jeg liker faktisk søte lapper med både skinke, ost og makrell i tomat! kanskje litt sær, men likevel; det er jo så godt 😀

 11. Karine

  Mmmm, de så deilige ut! Må prøves!
  Også må jeg bare si takk til den utrolig fine bloggen din! Har lest den i noen måneder nå, og er helt hekta! Du har inspirert med til å ta ernæringen og treningen min flere hakk mer seriøst! Min mor drev som ung med fitness på hobby basis og jeg har alltid vist interesse i det, men ble virkelig hekta på det etter å ha funnet bloggen din! Elsker oppskriftene dine og gleder meg til jeg får råd til å kjøpe ingrediensene så jeg kan prøve de ut!

 12. Bente

  De så veldig deilige ut! Jeg spiser proteinpannekaker omtrent hver dag. 2 eggehviter, 2 ss proteinpulver og 1/2 banan. Veldig gode og søte.
  Dine ser mer delikate ut da. 😀

 13. Stine Nordhagen

  Hei Kristine! Du kunne ikke skrevet et innlegg om hvordan du trente/spiste for å bygge og komme deg dit du er idag? Eller mot første konkurransen din? Hadde vært interessant å høre din fremgangsmåte, med tanke på at du er et stort forbilde 🙂

 14. Kristine

  @Gina: Håper det smakte 😀
  Det tok vel ca et halvt år før jeg så at fremgangen hadde kommet seg skikkelig, for å bli mer markert må man gå ned litt i fett%.

  @Kristin: Haha, bra – det smaker jo så mye bedre! 😀

  @Michelle: Mm, deilig! Jeg må huske å ha i litt frukt neste gang jeg og.

  @kristine: Hehe, de er ikke så langt nede på min favorittliste heller – kanskje en 3.plass ja.

  @Karine: Så hyggelig, tusen takk! Hils mammaen din 😀

  @anne: Jeg har hittil brukt proteinpulver fra Metapure; http://nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=558012

  Nå fremover blir det nok fra x-life; http://x-life.no/proteinpulver/C_72_1

  @Bente: Viktigste er at de smaker godt! 😉

  @Helena: De er veldig nam 😀

  @Stine Nordhagen: Hei! Jeg har stort sett spist og trent det samme hele veien, du kan lese litt mer her: http://www.kriweb.no/vanlige-sp%C3%B8rsmal/

  Og her: http://www.kriweb.no/2012/02/10/del-1-veien-starter-alltid-med-ett-avgjorende-steg/

  Takk forresten! 😀

 15. Lisa

  Hei !
  Prøvde de lefsene dine idag, men mine ble så forferdelig klumpete! Vet du hvorfor det skjedde? Måtte ha i myye mer vann enn det egentlig skulle være for at det ble nogenlunde greit. Kan det ha noe med å gjøre at jeg brukte proteinpulver istedet for bakepro? 🙂

 16. Tilbaketråkk: Sunn bakehysteri? | Trening, bodyfitness og fordommer

 17. Kristine

  @Liv-Agnete: Det kan du sikkert, lage sjokoladelapper istedet 😀

  @Lisa: Hvordan blandet du ingrediensene? Jeg visper de lett sammen for å få bort alle klumper. Det kan jo også hende at fiberhusk oppfører seg litt annerledes enn xanthan gum (som jeg bruker).

 18. Zahra

  Har nettopp hatt lappene til lunsj. Utrolig gode, selvom jeg brukte bakepro. Tok på litt vaniljepulver ;)takk for herlige oppskrifter du legger ut her 😛

 19. Helene

  Mmmm disse var kjempegode! Brukte to eggehvitter og et helt egg, og da fikk jeg 8 små, litt flatere lapper. Ble stappmett! Takk for mange fantastiske oppskrifter og inspirasjon, Kristine 🙂

 20. Tilbaketråkk: Eggesalat og lapper | Trening, bodyfitness og fordommer

 21. Marie

  Hei 🙂
  Vet du om en nettside som selger billig vaniljeprotein, kokosmel og fiberhusk?

 22. Ida L

  Disse tror jeg jeg skal lage idag 😀
  Hvordan tror du røren blir av å blande inn litt mager kesam og eventuelt bakepro/mer kokosmel? 🙂
  Får å få mer volum på røra, vil gjerne ha fler lapper uten nødvendigvis mer fett i form av flere egg 🙂

 23. Kristine

  @Ida L: Det høres godt ut det! Bare pass på at det ikke blir for mye slik at eggene mister bindeevnen sin. I verste fall er det bare å tilsette ett egg/eggehvitte!
  Håper det smaker 😀

Det er stengt for kommentarer.