Kiwimuffins


Ser dere det svake grønnskjæret?

Jeg ville lage muffins som hadde en frisk smak, men som ikke var så vanlig. Sitroner er ofte brukt i bakst, men ikke kiwi.
Så da ble det kiwimuffinsproteinrike som vanlig, og uten sukker og gluten.

Oppskrift:
1 egg
3 eggehvitter
2 kiwi
1 skvett skummet melk
1 ts fiberhusk
20g sukrinmelis
1 ss sukrin+ (kan sløyfes – bruk gjerne 1-2 dråper mer stevia)
3-4 dråper stevia vanilje
10g bakepro
10g vaniljeprotein
20g kokosmel

Stivpisk eggehvittene, bland resten av ingrediensene og sett inn i ovnen på 160 grader i 15-20 min.

Jeg fikk 12 muffins med innhold per:
28 kcal
3,5 g protein
1,5 g karbo
0,7 g fett


Jeg valgte å ha en søt ostekrem på disse, perfekt sammen med sitrussmaken av de små, svarte kiwikjernene.

Ellers er det cafébesøk, litt shopping, og trening av ben og rygg som står på planen her på Vestlandet.

20120414-093759.jpg

Ha en flott lørdag!

23 kommentarer til “Kiwimuffins

 1. Oda

  Du er såååå sterk og vakker! Alltid kjekt å lese bloggen din, men må innrømme at eg får eit ekstra spark bak av å sjå formbilete 🙂 Motivasjon! Ha ei strålande helg <3

 2. Michelle

  Skulle gjort mye for å ha en flott kropp som deg, nærmest perfekt i mine øyne! Men jeg er ganske sikker på at du har gjort din del for å få det til! Jeg får fortsette med gode vaner, så når jeg mine mål også en dag 😛 ha en fantastisk lørdag nydelige deg <3

 3. Gunnhild

  Skulle gitt aaalt for en så fin og bra kropp som du har! Jeg skal i gang med mer restriktivt kosthold, og mer fokus på tung styrke. Har du noen tips for å komme igang med tanke på øvelser og opplegg?
  Digger bloggen og er ofte innom for litt inspirasjon! Takk! 😀 Ha en fortreffelig dag videre <3

 4. FoodLove

  Nam, kiwimuffinsene ligger nå å koser seg i ovnen – klare til å bli slukt av meg når de kommer ut 😉 Du er så flink til å finne på oppskrifter altså, supert! Selv «halverte» jeg oppskriften din og endret litt på den – brukte 3 eggehviter, 15gram mandelmel, 5gram fiberfin, 0,5-1 ts fiberhusk, 1 kiwi, 50gram havredrikk, masse sukrin og litt sukrinmelis 🙂 Gleder meg som bare det til å smake på herlighetene, det er velfortjent også ettersom jeg pisket eggehvittene stive for hånd (utrolig slitsomt, men god trim). Ha en flott dag vidre 😉

 5. Eline

  NAM! Hvordan lager du ostekremen på toppen? Philadelphia og sukrinmelis?

  Ha en herlig helg 😀

 6. Hanne

  Nam! Ostekrem er bare kanongodt på muffins..mmm…
  Hva synes du så langt om sukrin+? Jeg har – etter hjernevasking fra deg for lenge siden, kremt – stevia vanilje + english toffee stående, og kjenner jeg må teste det + sukrin sammen selv snart. Har blitt skuffet gang på gang pga kald og «tyggegummisøt» smak av sukrinen, men kanskje det blir bedre når de to kombineres?

  Ser en del tester ut smøressens i bakst, og må innrømme at jeg er nysgjerrig nå i disse sommerform-tider 😆 Har du smakt det, montro?

 7. Lonnie Boe Pedersen

  Nam! Det var genialt du lige postede dem i dag, kæresten min havde købt en masse kiwi og fandt ud af at han ikke tålte dem, men nu kan jeg bage nogle lækre muffins!

  Tak!

 8. Kristine

  @Oda: Tusen takk 😳 Riktig god helg til deg og!

  @Michelle: Det har blitt en god del bra mat og treninger de siste årene ja – tusen takk 😀
  God helg søta!

  @Gunnhild: Takk! Det kommer litt an på treningsbakgrunnen din, hvor mye styrke du har kjørt før osv. Jeg kjører en 2-splitt, deler opp dagene mine etter underkropp/overkropp og trives godt med det. Vit at du gjør øvelsene riktig, kjenn etter muskelkontkakt og skjær noen grimaser 😉
  Takk i like måte!

  @FoodLove: Haha da fikk du litt skulder- og bicepstrening med på kjøpet! Håper de smakte 🙂

  @Eline: Ja! Takk, du og 😀

  @Hanne: Ja, på tide å teste ut de nå 😀
  Sukrin+ er helt grei, men føler at det er litt vanskelig å dosere. Tror jeg foretrekker stevia alene faktisk, da kan jeg bytte på smaker o.l.
  Jeg er også veldig nysgjerrig på den, smørelsker som jeg er, en har ikke fått testet den ut (enda) 😀

  @Lonnie Boe Pedersen: Det var jo perfekt timing! Også får du jo ha de helt for deg selv :mrgreen:
  God lørdag videre!

 9. Ane

  Denne oppskriften må prøves! Genialt med kiwi 🙂

  Og tusen takk for råd når det gjelder strakmark (rumensk markløft). Fant ut at jeg kjørte rumensk istedenfor noe annet og nå tror jeg at teknikken er der.

  Den eneste ulempen er at jeg ikke tar så tungt som tidligere 🙂

  Ha en kjempefin helg!

 10. Kristine

  @Mira: Hihi, takk!

  @Lidenskapforsunnhet: Tusen takk, det er bare hyggelig. Fortsatt god helg!

  @Ane: Godt at du fant ut av det, riktig teknikk og muskelkontakt er viktigere enn tyngden – den kommer deg gradvis skal du se 🙂
  Takk i like måte!

 11. Gunnhild

  Tusen takk for svar. Har kjørt litt styrke tidligere i kombinasjon med å spille håndball og ellers etter jeg la opp med håndball, så har vært gjennom de vanligste øvelsene. Har også etter jul begynt å kjøre markløft og har fått veiledning i akkurat den øvelsen. Er dog litt usikker på knebøy ettersom jeg er svak i rygg, så vurderer kjøre det i smitt maskin i stedet. Hvor mange økter kjører du i uken med din 2-splitt? Håper at tung styrke (og litt grimaser som du nevnte;) og mindre karbo + cardio vil føre til at fett rundt mage (spesielt) reduseres litt….:)

 12. Hanne

  Skjønner «problemet» med doseringen, ja.
  Da noterer jeg meg uansett den essensen til neste gang det blir iherb-shopping. Ikke det at jeg behøver kutte alt av smør eller vanlig søt bakst for å nå mine mål, men det hadde jo vært moro å smakt det uansett.

  (Matjuks er ok så lenge jeg står for det selv 😆 )

 13. Kristine

  @Elise: Det må du gjøre! 🙂

  @Gunnhild: Jeg trener for tiden styrke 3-4 ganger i uka. Styrketrening og aller viktigst – et sunt og godt kosthold – er det som skal til. Masse lykke til! 🙂

  @Hanne: Helt enig x2 :gin: Om du rekker å teste ut smøressensen før meg så si gjerne ifra!

  @NMJ: Håper de smaker! 😀

  @Anonym: Takk – friske og gode!

 14. Gunnhild

  Takk for det! Forsøkte meg idag på lappene dine. Syns de ble litt rare i konsistensen og på smak… – men så er dette første møtet med mandelmel og fiberfin da 🙂 Kanskje jeg skal investere i kokosmel også… Syns du det er bedre enn mandelmel når du baker? Vafler/lapper osv? 🙂 Har også lyst å kjøpe bakepro eller et annet proteinpulver som kan brukes til å bake :D, men tar det litt etterhvert 🙂

 15. Kristine

  @Gunnhild: Jeg har kun laget lapper med det lyse mandelmelet, så om du brukte det mørke så kan jeg forstå at de kanskje ikke ble helt som forventet – det er flere som har sagt at det blir tørt og vondt av det (jeg har aldri brukt det selv).
  Jeg foretrekker å bruk en kombinasjon av kokosmel med enten lyst mandelmel, eller proteinpulver/bakepro 🙂 Kokosmel gjør baksten porøs og saftig, men må ha ‘hjelp’ av annen tørrvare i tillegg.

 16. Gunnhild

  Okei 🙂 Da blir det bakepro og kokosmel på helsekost i morgen! Gleder meg blant annet til å prøve den berømte lefsa i tillegg til å gi lappene et nytt forsøk ! 😀

 17. Tilbaketråkk: Sognsvann, miniburgere og sitronmuffins | Trening, bodyfitness og fordommer

Det er stengt for kommentarer.