Svinebiff stroganoff og regnbuegélé

Biff stroganoff ble laget av en fransk kokk til grev Stroganoff, og dette måltidet har i ettertid gjort grevens navn udødelig. Biff stroganoff er basert på de råvarene russerne hadde tilgjengelig på slutten av 1800-tallet: kjøtt, løk, sopp og syrlig rømme.

Ok, så det er egentlig en rett laget med biff – men jeg foretrekker svin.
Svinebiff stroganoff.

Jeg hadde nemlig mammadag igjen i dag, altfor lenge siden sist! Hentet henne på jobb, dro og trente kardio i 45 min på mølla, deretter hjem og gjøre i stand til en nydelig middag;

Jeg stekte strimlet svinekjøtt i litt olje, hadde deretter i hvitløk, rødløk og sopp.
Hadde i salt, pepper, paprikapulver og crème fraîche til slutt – lot det putre litt før risen var klar og middag kunne serveres.


Nam!

.
Desserten ble visst bare til meg, for mamma ble mett av min noe generøse porsjon – kan du skjønne det..

Regnbuegélé

Det er bare å slå seg løs med fun-light saft og gelatin egentlig! Hadde jeg hatt grønn saft så hadde det blitt det og.

La det stivne mellom hvert lag – det vil si ha litt tålmodighet;


Den er veldig frisk og god alene, men enda bedre med litt skyr og blåbær på toppen;


På tide å slå et slag for denne 90-talls desserten! Var det noen (på min alder vel å merke) som i det hele tatt ikke hadde dette i barnebursdagen sin?

.
Forresten, Team Total Package er dessverre nedlagt grunnet litt forskjellige ønsker i ledelsen. Trist fordi arbeidet om en ren sport blir bremset, og trist fordi jeg plutselig står uten klubb dersom jeg skulle ønske å stille igjen.
Joda, det finnes flere klubber – men dere kjenner meg, jeg vil være sær og gjøre ting på min egen måte uten diettplan, program, coacher osv.

31 tanker om “Svinebiff stroganoff og regnbuegélé

  1. avatarMinda

    Jeg er 89-barn og denne desserten var med på barnebursdager langt ut på 90-tallet! 😛
    Tror du det vil fungere å bruke mager kesam istedenfor crème fraîche?

  2. avatarKristin

    Heldig mamma du har, som har så snill datter 🙂 Fargerik & fin dessert! Så veldig forfriskende ut 🙂
    (det spørs om jeg hadde hatt den tålmodigheten da 😛 )

    Stroganoff er jo kjempegodt!!

  3. avatarMira

    Minner meg om gelétogene fra barndommen – herlig! Pleier å lage to lag gelé selv, syns det blir litt ensformig hvis ikke. Så koselig at du har slike middager med mamman din forresten 🙂

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Minda: Go gélé! :mrgreen:
    Nei, mager kesam tåler ikke oppkok/varme så godt. Du kan eventuelt røre det inn i etterkant.

    @Ai.: Jeg er jo 82-barn, og her gikk det i pølser, rødbrus, gélé og noe tørr sjokoladekake med seigmenn :mrgreen:

    @Kristin: Åh det var hyggelig ♥
    Ja, nei det spørs.. jeg lagde dette i går – mens jeg spiste annen dessert 😆
    Enig, enkelt og godt!

    @Mira: Det synes jeg og, derfor måtte jeg ha flere lag – blande bringebær, fersken og tropisk 🙂
    Det er utrolig koselig!

  5. avataringvild

    gele med sugerør! 😉
    så koselig å trene med mamma og spise middag sammen! (men ser du trener iblandt med forskjellige medlemmer av weber-klanen). Veldig koselig og sprekt 🙂

  6. avatarChristina

    Jeg er født så sent som 92,og gelé var selve høydepunktet med enhver barnebursdag! Vi laget alltid trafikklys da jeg fylte år (rød,gul,grønn),og med masse vaniljesaus 🙂

    Pølsekiosk i kjøkkendøra var også god stemning,husker jeg 😆

  7. avatarIngrid

    Hvordan er det du lager geleen? 🙂 har prøvd å lage det før, men da ble det bare klumper av gelatin.. æsj.

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @ingvild: Ja – og skrekken når en géléklump plutselig kom i en voldsomt fart rett i halsen!
    Jeg prøver å trene med weber-klanen innimellom ja, litt av et skue de få gangene vi er der samlet 🙂

    @Christina: Så hyggelig at den fortsatt har sin plass i bursdager, trodde den nesten var på vei ut.
    Haha.. vi hadde bro, bro brille og sett-hale-på-grisen.

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ingrid: Det er viktig at du bløtlegger gelatinplatene litt før du smelter de i vann/saft – og rør helt ut, da skal det ikke bli noen klumper (styr unna gelatinpulver).

  10. avatarMadeleine

    Åå, trist å høre om TTP! Det virket som et veldig godt konsept! Håper du finner en annen klubb du kan høre til, og som du vil trives med!

    Middagen er helt nydelig ut! Hvilken ris bruker du til? :}
    Ha en fin kveld! 🙂

  11. avatarLisa

    Litt ut av tema, men kan man bruke fiberfin istedet for bakepro ? 🙂 eventuelt, hva annet?

  12. avatarMichelle

    Så kjedelig det med klubben… jaja, håper det dukker opp en annen klubb som lar deg gjøre tingene på din måte! hadde vært kjempe gøy å følge deg fram til du skulle stille :mrgreen:

  13. avatarFineliner

    God du:)
    Denne desserten er fortsatt en hit i barnebursdager den dag i dag. Tror neppe den vil gå av mote:p
    Når man bli eldre glemmer man liksom at gele finnes, så når man først får det servert husker man hvordan det var: friskt og godt. Bedre det enn puddinger. Huff, puddinger 😕

  14. avatarAnonym

    Hei. Så synd med TTP 🙁 . Er det lagt ned for godt tror du? Har jo akkurat startet opp…

  15. avatarZahra

    Da MÅ du smake den grønne Fun-light fra Sverige. Kiwi og grønnte smak. Aldri i mitt liv likt saft. Nå er jeg hekta.

    Du er bare så full av ideer 😛 Geleen skal prøve 😉

  16. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Madeleine: Det synes jeg og, tror det kunne ha blitt bra 😐
    Vanlig basmatiris. Takk i like måte!

    @Lisa: Nei, fiberfin er et tilskudd man tilsetter noen skjeer av for å få mer fiber i baksten. Bakepro, proteinpulver, mandelmel, kokosmel, havremel, bokhvete, osv. er tørrvarer du kan bruke istedet for hvetemel.

    @Michelle: Det håper jeg og! Jeg får se, hvis ikke så var det vel en mening med det og 🙂

    @Fineliner: Jeg håper den vil vare lenge, jeg skal i hvert fall kline til med skjelvende gélé så ofte jeg kan 😀
    Puddinger er ikke en favoritt hos meg heller, mye heller fromasjer, mousser o.l.

    @Anonym: Ja, det er lagt ned for godt dessverre – veldig synd.

    @Zahra: Har sett den flere ganger, men det har liksom ikke fristet – får kjøpe med meg den neste gang 🙂

  17. avatarHanne

    Oi, i alle dager. Det varte ikke lenge 😕
    Regnbuegelé er fantastisk kult, og serveres best i glass med stjerneskudd nedi :mrgreen:

    Hilsen 85’er 😛

  18. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Nei, hadde jeg visst hvordan dette skulle bli så.. men, skal ikke si så mye mer om den saken tror jeg.
    Ja! Jeg angret på at jeg ikke hadde laget det i glass da jeg skulle forsøke å grave ut et hjerte gjennom tre lag fra den store bollen 🙄
    Fader så gammel jeg er da.. :mrgreen:

  19. avatarHanne

    Nam! Det funker kanskje med lettrømme også? Jeg finner ikke laktosefri creme fraiche… 😛
    Og jeg elsker desserten! Skjønner ikke at mammaen din ikke orket den fine desserten! =)

  20. avatarIda T

    Hva er det jeg hører! Det var trist! Håper du finner et annet team som deler de samme, sunne holdningene 🙂 Ellers så middagen virkelig innbydende ut:) Snakker vi rund, god smak?;)

  21. avatarKristine

    Nam, nam 😀
    Jeg husker barnebursdagsgeléen min jeg også! Mamma skar ut røde geléterninger og helte oppi gul gelé, så det ble på en måte røde «flytende» terninger i gul gelé – kjempestas 😆
    Forresten veldig snd det som har skjedd med Ttal Package.. Håper du finner en klubb du vil stille for igjen ! 🙂

  22. avatarKristin

    ingenting bringer frem barndomsminner bedre enn bursdagsgelé med vaniljesaus og veldig vanlig sjokoladekake med harde seigmenn og nonstop… det verste er at jeg faktisk synes det er godt, selv om jeg ikke har spist det på sikkert 10 år.. og jeg er 90-barn 🙂

  23. avatarMalin

    Så synd med klubben. Håper du finner en ny som kan la deg være sær og la deg gjøre ting på egen måte 😀

    Jeg har alltid vært ett sjokoladepuddingbarn jeg 🙄
    Hilsen 85`er :mrgreen:

  24. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Ja, lettrømme går nok fint 🙂
    Nei kan du skjønne det, har vi ikke alle en egen dessertmage?

    @Ida T: Ja jeg håper jeg finner en som gir meg tillit til å gjøre mesteparten selv i hvert fall.
    Rund og god smak ja, akkurat som reklamen 😀

    @Lise: Det synes jeg du skal gjøre 😀

    @Kristine: Så kreativ mammaen din var da!
    Jeg får se hva det blir til, hvis ikke var det vel som sagt en mening med det og 🙂 Masse lykke til i konkurranse søta!

    @Kristin: Jeg og, jeg skulle gjerne ha vært i en 90-talls bursdag igjen! 😆

    @Malin: Det håper jeg og!
    (Jeg spiste egentlig både sjokoladepudding og gélé mest på grunn av vaniljesausen – de badet/druknet i det).
    Du og Hanne altså.. :mrgreen:

  25. avatarKristine

    Hei!

    Så godt ut 🙂 Har prøvd mange av dine oppskrifter fra de to første heftene!! 😉
    Sjekk ut Atletix Fitnessklubb – er også en ren klubb og som jobber hardt for det! 🙂

    God helg 🙂

  26. avatarAnders B

    Synd Total Package ble lagt ned. synes ikke det er sært og ikke ha coach osv. Digger du kjører din egen stil. Det er kult. Virker som ei fornuftig dame. Lykke tel videre!

  27. Tilbaketråkk: Et tilbakeblikk på 2012 – del 1 | Mat til muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *