VaniljeproteinpuddingVanilje
 er en smakstilsetning som fremstilles av vaniljeorkidéer. Vaniljeslekten omfatter rundt 50 arter, men bare Vanilla planifolia produserer «ekte» vanilje.
Madagaskar produserer i dag mesteparten av verdens vanilje. Vanilje brukes ofte i desserter, som crème brûlée, vaniljepudding og vaniljeis.

Protein (fra greske protos: den første), også kalt eggehvitestoff, er en type molekyler som finnes i alle levende organismer, og er en av de grunnleggende bestanddelene for alt liv. De varierer i størrelse, form og egenskaper, og utfører et vidt spekter av oppgaver.

Pudding er en tradisjonell dessert. Den er ofte laget av billige råvarer og er mer kompakt enn for eksempel en fromasj. De fleste puddinger er ofte jevnet med gryn eller mel.2 scoops med vaniljeproteinpulver vispet til en tykk krem med melk eller vann, smelt 3 gelatinplater og visp inn til slutt.
Helles i høye glass eller vanlige former og settes kjølig i 30-40 min. Nytes gjerne med friske bær, eller et lite sjokoladehjerte.

.
P.S. Dette er mitt 1000. publiserte innlegg på egen nettside :shock:

26 kommentarer til “Vaniljeproteinpudding

 1. Mira

  Forventet en oppskrift med mange ingredienser nå – men jøss, dette virker jo veldig enkelt! Takk for enda en god oppskrift 😀

 2. Mia

  Nam<3 Leste forleden at verden går tom for vanilje=( håper de klarer å dyrke det i en fei så vi kan fortsette å nyte ekte vanilje, namnam:)
  Gleder meg til å få vaniljeproteinet mitt i posten, og lage masse spennende saker – har ventet 2 måneder på det men den som venter på noe godt, venter ikke forjeves heldigvis=)

 3. Anonym

  Hei, jeg lurte på om du kunne lage flere kategorier, og linke til alle oppskriftene, når du har laget retten en annen gang på bloggen, istedenfor å bare legge inn ett bilde å fortelle hva det for noe?

  Og så lurte jeg på om du kanskje kunne lage ett innlegg om proteinpulverne du bruker, og også et innlegg angående Iherb-produktene(vet ikke om det er der du kjøper det, men regner med det, siden det er der de fleste andre kjøper varer/produkter) og legge ved link til produketene? synes selv det er litt vanskelig å finne frem på iherb, og det er så mange at produktene du og andre treningsblogger bruker jeg gjerne skulle hatt, men som jeg ikke vet hva heter på engelsk, eller hva de kaller det på iherb?

  Tusen takk hvis du tar deg tid spørsmålene mine! Du skal vite at du er veldig inspirerende, og jeg synes du er vakker på din måte! Jeg har selv slitt med mat og ett forstyrret syn på meg selv om kroppen, men nå er jeg helt frisk, og henter masse inspirasjon fra blant annet deg! Stå på!

 4. Kristina

  Jeg fikk proteinpulveret mitt i posten i dag, så nå har jeg rasket sammen til en vaniljepudding som står til kjøling as we speak 😀

 5. Hanne

  Du må ha et proteinpulver som er utrolig godt på smak 😯
  Hilsen ei som ikke er spesielt fornøyd med smaken på sine 😆

 6. Kristin

  åh nom, enda mere herlig mat!! 😯 :mrgreen:
  Hvor skal dette ende egentlig? hihi 😆

  Ps! Mottok heftene dine i posten i dag 🙂 gleder meg til å sette i gang prosjekter på kjøkkenet 😛 🙂

 7. Lisbeth

  Herlig, det så fantastisk godt ut 😀
  Får sjokoladeproteinpulveret mitt i posten snart (venter i vinduet i mellomtiden, haha) og tror jeg skal prøve med det!

  Du er en skikkelig god motivasjon, stå på 🙂

 8. Kristine

  @Mira: Jeg orket ikke å sette igang med eggehvitter, kesam, stevia/søtning/vaniljestang.. så det ble veldig enkelt, men også veldig godt 🙂

  @Malin: Den var ikke så verst 😀

  @Lovelyliller.com – Helse, livvstil og sunne oppskrifter: Veldig godt ja 🙂

  @Mia: Huff da, la oss håpe at vaniljeplantene vokser som f… fremover 😀
  Håper det dukker opp i posten snart!

  @Anonym: Jeg er litt usikker på hva du mener – hvilket bilde mangler du oppskrift til? Middagene jeg legger ut har aldri nøyaktig oppskrift, og når jeg legger ut desserter har jeg enten oppskrift under, eller linker til tidligere innlegg. Dessuten har jeg en ganske fin søkefunksjon på høyresiden, søker du på f.eks ‘vafler’ så får du opp alle innlegg der jeg har laget det 🙂
  Proteinpulver bruker jeg kun fra http://www.nordicnutrition.no og jeg har skrevet litt om ingredienser jeg bruker (bl.a fra iherb) her:
  http://www.kriweb.no/2010/02/22/gode-ingredienser/
  Om du trenger hjelp til hva de forskjellige varene heter på engelsk så si ifra!
  Takk for det 🙂

  @Ann Cathrin: Så bra, håper det smaker 🙂

  @Kristina: Var den god? Det er fortsatt proteinpulver (ikke gourmet-vanilje akkurat), men artig å spise det istedet for å drikke det.

  @Hanne: Jeg har det! :mrgreen:
  Metapure sin er veldig god.

  @Kristin: Det ender nok med en sunnere og gladere kropp – heldigvis 😀
  Godt at heftene kom trygt frem!

  @Lisbeth: Det kan du gjøre, all slags proteinpulver kan brukes 😀
  Takk for det!

 9. Anonym

  Grattis till ditt lilla jubileum!
  Jag blir alltid lika glad och peppad av dina inlägg.
  Keep upp the good work:)
  Kram

 10. Lise

  Den så god ut 🙂 Må nok prøve å lage denne en gang, når jeg bare får skaffet meg proteinpulver 🙂

 11. Minda

  Har faktisk laget dette, men med sjokoladeprotein! *sikle*
  Håper det blir minst 1000 til?! Gratulerer med dagen, er vel nesten på sin plass 🙂

 12. Kristine

  @Kristine: Takk, ja det må du gjøre 😀

  @Anonym: Tack så mycket!! 😀 Kram

  @Ida T: Wee! Takk 😀

  @Lise: Det må du gjøre – i mellomtiden kan du jo lage en pannacotta-versjon med mager kesam/kokosmelk, søtning og gelatin 😉

  @Minda: Jeg hadde ikke mer sjokolade igjen – ellers hadde jeg laget en dobbel 😉
  Tusen takk! Hehe, vi får se 😀

 13. Mariell

  Dette var en super oppskrift! Jeg elsker mandelkjernepudding, så jeg tilsatte litt ekte mandelekstrakt fra iherb, og det smakte utrolig godt! Skal nytes med bringebærcoulis til kvelds! Takk søte, det enkle er noen ganger genialt! 😉

 14. Mona Elisabeth

  Ah, d hørtes jo kjempegodt ut, og ikke minst enkelt 🙂
  Og hurra for deg som er så flink til å blogge 😀

 15. Kristina

  Vet du hva, jeg syns dette var en utrolig god erstatning til vanlig dessert. Erstatninger bruker ikke alltid å være så godt fordi man har forventninger om at det skal smake mest mulig likt ekte vare, men denne oppskriften overgikk mine forventninger.

  Du er utrolig dyktig, Kristine! Tusen takk for at du fins! 🙂

 16. Kristine

  @Kristina: Det var hyggelig å høre!
  Det er mange som forventer at det skal smake helt likt som vanlig, men det er ikke mulig eller realistisk – derfor må man endre tankegang og smaksløker noe. Men enkelte ting jeg har laget synes jeg faktisk har vært bedre enn ekte vare 🙂
  Tusen takk ♥

 17. Tilbaketråkk: Sweet Friday | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.