Kremost- og bacongrateng

Dette er en krysning av ta-det-man-har-i-kjøleskapet, og jeg-vil-ha-alt-og-ingenting. Det er vel sånn man kommer frem til nye og gode matretter.

Kyllingkjøttdeig stekt med hakkede tomater, hvitløk, rødløk, paprikapulver, salt, pepper og litt cummin. Legges i en ildfast form, deretter noen klatter med philadelphiaost over, litt parmesan – og bacon som kronen på verket til slutt. Inn i ovnen på 220 grader i 15-20 min.

I dag ble det 45 min kardio på mølla, det er lenge siden sist. Det har heller blitt gåturer ute de siste par ukene, men i øs-pøs-regn så fristet det ikke så veldig.
Jeg vurderte å ta den helt ut, være litt gal og bare løpe i gjørme og sølepytter med iver og lyst, men så kom jeg til meg selv igjen. Når det er sagt så har jeg faktisk lyst til å gjøre det en gang snart.

Ingen middag uten dessert;
Fruktig rullekake

Kan jeg melke mer av den lefsa? Yes, I can!


Smør den med mager kesam, sukrinmelis, syltetøy og fersk frukt.


Rull sammen..

..ta en bit og nyt!

20 kommentarer til “Kremost- og bacongrateng

 1. Linda Winberg

  Nam det så veldig godt ut 🙂

  Jeg lagde lefse i går, og så lurer jeg på hva jeg gjorde feil.. den ble så stiv. Mulig jeg stekte den for lenge? Dine ser så gode og fluffy ut.

  Skal prøve igjen i dag 🙂

  ha en flott dag 🙂

 2. Minda

  Legger man godviljen til blir det nesten som bløtekake! :mrgreen:
  Var hos söta bror i helgen, så har endel Philadelphia ost som kan brukes nå! Innlegget falt i smak – som vanlig, Kristine 😛

 3. Malin

  Go crazy in the mud :mrgreen:
  Du har jo fått deg så fin regnjakke, så du jubler vel når det regner?
  Ikke? 😎

  Middagen såg spennende ut. Her ble det ovnsbakt laks med hvitløk.

 4. Mari

  Hei:) alltid like spennende å se hva du mekker sammen av smakfull mat:) Følger bloggen din, og liker den veldig godt:) Det jeg derimot lurer på er om du har noen erfaring med andre proteinpulver-typer som ikke nordic nutrition er leverandør av? Ser de aller fleste proteinpulverne inneholder sukralose, noe som jeg aller helst ønsker å unngå i proteinpulveret mitt.. Har selv ingen erfaring med proteinpulver, og vet enda ikke om jeg skal gå til innkjøp av et, da jeg føler jeg får i meg mer en nok proteiner gjennom kjøtt.. Samtidig som jeg er litt nysgjerrig om proteinpulver evt. vil gi meg enda mer utbytte av treningen min.. Så jeg søkte litt rundt på nett, og havnet på denne siden:

  http://www.truenutrition.com/

  Her kan en stort sett velge hva ingrendiens proteinpulveret skal inneholde, både av proteiner, aminosyrer osv.. Det jeg liker ekstra godt er at en kan velge stevia som søtningsalternativ, fremfor sukralose og aspartam. Men vet ikke om det er et godt alternativ å mekke sammen sitt eget proteinpulver, fremfor å bare kjøpe et av kjent merke.. Hva ville du evt. anbefale? Ønsker aller helst et proteinpulver som er en kombinasjon av myseprotein og kaseinprotein..

  Vet ikke om dette er et spm. du ønsker å bruke tid på å svare, men siden du virker nokså erfaren med ulike proteinpulvere, tenker jeg at det ikke skader å spørre 😛
  Mari

 5. Vilde

  Jeg kjenner meg igjen i det der alt-og-ingenting-tar-hva-man-har 😉 Og noen gang dukker merkelige ting opp i hodet mitt, som å lage fluff av erter. Hva tror du om det? Hehe, du som ikke liker erter? Jeg elsker det, så kanskje jeg skal gi det en sjanse :p

  Tenkte bare jeg skulle spørre deg om en liten ting her, du som hadde prøvd nesten alle (hvis ikke alle) av chocoritesjokoladene: Hvilke er dine favoritter? Jeg har pecanclusterne og cashew-caramel-proteinbarene selv, og vil kjøpe mer, men klarer ikke å bestemme meg. Jeg kan jo ikke kjøpe alle på én gang, kan jeg? 🙄 😉

 6. Mira

  Den lefsen din ser så deilig ut, på tide at jeg tør å prøve meg på nytt etter at jeg ikke fikk det til sist gang!

 7. Kristine

  @Linda Winberg: Kanskje du ikke stivpisket eggehvittene godt nok? Når man vender de inn i resten av røra så skal den bli ganske mousseaktig 🙂
  Takk, og lykke til med lefsene!

  @Minda: Nettopp!
  Så bra! Jeg er tom for philadelphia.. må snart over grensa igjen 🙂

  @Malin: Jaa, men så tenker jeg at det kanskje gjør seg best på film..
  Joda, men lekkerbisken er uten hette – det er likom en posh regnjakke, ikke noe man aktiviserer i.
  Jeg husker ikke sist jeg spiste laks, det må jeg gjøre noe med snart.

  @Mari: Jeg har kun erfaring med NN sitt proteinpulver – dessverre. Dessuten har jeg et veldig avslappet (ikke politisk korrekt, jeg vet) forhold til dette med søtning osv. Jeg bruker proteinpulver kun i bakst og kaker, med andre ord ikke daglig, så det er kanskje derfor.
  Synes absolutt det hørtes smart ut å sette sammen sitt eget proteinpulver, i hvert fall om man vil ha muligheten til å velge akkurat det man (ikke) vil ha i 🙂

  @Vilde: Åh herregud (hvor-er-spy-smileys-når-man-trenger-den)! Men lag det, så utrolig morsomt. Grønnsaksfluffer liksom :mrgreen:
  Jeg liker godt peanut butter cup patties og peanut caramel nougat. Jo det kan du, men for magens skyld så ta det gradvis 🙂

 8. Kristine

  @Mira: Fikk du den ikke til? Kanskje det er lettere å lage små pletter i ovnen istedet for en stor firkant som skal løsnes/rulles osv.
  Håper du får det til neste gang! 🙂

 9. Hanne

  Lefsedietten!
  Jeg jogget en del før (da jeg var ung vettu, 8 år siden faktisk, nesten så jeg får litt angst 😆 ), og da var det alltid ut på kvelden, helst i pøsregn. Det er superdigg! Eneste ulempen nå er at det er litt for kaldt til at regnet faktisk er behagelig….

  Digger gratengene dine, og gleder meg nå noe så forfryktelig til 1) lønning og 2) harrytur :mrgreen:

  Til Vilde, så er i hvertfall ertepuré sinnsykt godt, erter ftw!

 10. pipp

  Heisann Kristine!
  har gått tom for fettredusert mandelmel og lurte på om du vet om det går ann å lage eget fettredusert mandelmel ved feks. å skolde mandlene, kjøre de i blender med kokende varmt vann, for så å presse ut så mye veske man klarer med et håndkle. deretter sette det i ovnen til tørkings i 3 timer og så la det stå over natten. laget mandelmel slik av 500g mandler og endte opp med under 300g mandemel. betyr dette at jeg har klart å fettredusere dette eller er dette annen veske fra mandler? vet ikke om mandler inneholder store mengder vann..

  på forhånd takk for svar!

 11. Kristine

  @Lovelyliller.com – Helse, livvstil og sunne oppskrifter: Man har alltid plass til LITT til :mrgreen:

  @Hanne: Ja, 4 grader er litt i kaldeste laget. Men regn om sommeren derimot, helt enig – ganske deilig!
  Jeg gleder meg også til lønning og harrytur faktisk! Blir først neste helg da.
  Dere kan ha ertene for dere selv! :mrgreen:

  @pipp: Oi, dette vet jeg veldig lite om dessverre.. Men det virker som om du har klart det ja – det er vel slik det gjøres ettersom jeg vet 🙂

  @Rannveig: Godt å høre 🙂 Den var veldig god!

 12. helene

  åh!Takk for oppskriften på disse lefsene. De er geniale!For det første, VELDIG GODE! og ikke minst holder jeg meg mett lenge;) Og det kan ofte være en utfordring.. haha;)
  Forresten, prøvde å lage sjokolademoussen din her om dagen, synes den smakte veldig syntetisk. Akkurat som om sukrin melisen ble kornete, synes ofte melisen kan bli sånn hvis man lager «skumm-ting»
  Lurer på om jeg gjør noe feil her!! Har du noen tips, eller erfaring med at sukrinmelisen blir sånn?
  Ha en fin fin dag!!

  Helene

 13. Kristine

  @helene: Åh – det har jeg ikke lagt merke til faktisk, synes sukrinmelisen smelter bra inn med resten. Ta heller mindre av det neste gang, og strø sukrinmelis over til slutt 🙂
  Takk, ha en fin kveld videre!

Det er stengt for kommentarer.