Krydre med kanel

Jeg har blitt kanelfrelst, igjen.
Dere har sikkert sett at jeg ofte bruker kanel på kaker, bakst, lefser og kesamblandinger – nå er det altså på middagene i tillegg.  Jeg klarer ikke å se for meg at jeg kommer til å spise karbonadedeig uten kanel igjen.

Kanel er utrolig godt, men pass på at det ikke blir for mye av det gode (note to self) grunnet stoffet kumarin. Jeg fant ut om fake vs ekte kanel for fire år siden og skrev om det i min første blogg, og tok det opp igjen her. Senere har jeg funnet ut at økologisk ikke er den eneste gode, ekte typen – kanel fra merket ‘Hindu’ er også godkjent.

Kanelkrydret karbonadedeig med brokkoli


Tomatgrateng med kålrabi og parmesan


Dette var spesielt godt!
Karbonadedeig stekt med hvitløk og krydret med kanel, hot curry, paprikapulver, cummin og pepper. En boks med hakkede tomater og en stor håndfull med spinat legges over og dampes inn mot slutten. Kålrabi kuttes i biter og kokes møre i 15-20 min, moses til stappe med stavmikser sammen med litt salt, pepper og kesam/melk/rømme.
I en ildfast form legges karbonadedeig, store skiver med bifftomat, kålrabistappe, og deretter toppet med parmesanost – gratineres i ovnen på 220 grader i ca 20 min.

Og fortsatt er litt dessert med kanel på sin plass;

Skyr med syltetøy, kiwi, sukrinmelis og kanel


Dette ble ikke spist på en og samme dag altså, det kan bli for mye av selv det gode – men det går sjelden en dag uten kanel.

Ha en fortsatt fin lørdag! 

13 kommentarer til “Krydre med kanel

 1. Elizabeth

  Kanel er prikken over «i»`en her i huset ^^, Ha en flotters Påske Frøken Weber 😀

 2. Hanne

  Hehe, jeg er også kaneloman! Bruker det ofte som søtning jeg da, synes det smaker litt søtt. Gjerne i naturell yoghurt, eller andre ting som trenger søtsmak!
  Herlige oppskrifter, skal nok få lurt i min skeptiske samboer noen av disse, og overbevise han!

 3. Therese

  hei!
  bra tips! jeg bruker ofte karri i matlaging, fordi jeg synes det fremhever smaken. men jeg skal prøve kanel neste gang 🙂
  hils todd!

 4. Kristine

  @Michelle: Enig! Ha en strålende søndag 😀

  @kristine: Jeg brukte det kun på søte ting før, men nå er det kanel på det meste 😀

  @Elizabeth: Riktig god påske til deg og dine frøken! 😀

  @LovelyLiller.com – Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter: Jeg synes også det er en forskjell på smaken der, men jeg holder meg til den som er mest ekte 🙂

  @Lina: Det er visst mange som har det, jeg er bare litt treig 😀 Ha en flott søndag!

  @Hanne: Jeg trodde ikke det skulle være så godt, så takk som tipset om å bruke det på karbonadedeig. Kanelgratenger er det nye nå 😎

  @Hanne: Jeg brukte det kun på søte ting før selv, men jeg anbefaler deg å prøve et dryss på neste middag og 🙂

  @Therese: Karri og kanel sammen er fantastisk godt! Hils Gjermund! 😀

  @Anonym: Tusen takk, hyggelig! 😀

Det er stengt for kommentarer.