Proteinrike bønner

Ukas vegetarrett;

Bønnesalat med kesamdressing

Spinat, rødløk, paprika, agurk, mais, tomat og en boks med kidneybønner. Kesamdressingen består av mager kesam, litt tomatpuré, salt, pepper og dill.

Belgfrukter er en fellesbetegnelse for bønner, soya, erter og linser. De er en super kilde til proteiner, kostfiber, antioksidanter, jern, B-vitaminene folat og tiamin, kalium og andre mikronæringsstoffer. Her kan du lese mer om bønner og linser om du vil prøve flere alternativer.

Og overraskende nok, til dessert:

Nå begynner dere sikkert å bli lei av lefsene mine, jeg skjønner det.. men her er den altså igjen.

Kremost – og kanelrull



Philadelphiaosten er blandet med sukrinmelis, med kanel og sukrin over

Dagens aktivitet var 20 min jogging og deretter 80 min gåtur med mamma, nå skal resten av kvelden nytes med Todd og muffins før helgen endelig er her.

Og ja, muffinsene deles med dere i morgen!

18 tanker om “Proteinrike bønner

  1. avatarElisabeth

    Blir ikkje lei av lefseoppskriften din eg :)!!
    Du har en fantastisk blogg 🙂 🙂 Er innom hver dag og leser om deg 🙂

  2. avatarMichelle

    Den salaten så frisk og deilig ut! belgfrukter er godt og sunt 😉 hehe, jeg er også sånn at jeg lager det samme ofte over lang tid når jeg først blir hektet på noe 😛

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Sunniva: Ja! Eller, salat på en fredag? Neei 😀

    @Elisabeth: Det var godt å høre, prøver å variere på fyllet om ikke annet :mrgreen:
    Takk, koselig!

    @Michelle: Bønner er ganske godt, i chili con carne også 🙂
    Ja, men det er lov å henge seg opp i ting innimellom 😛

    @Jenny: Nei, her er det ny hver gang – det er jo en liten oppskrift 🙂

  4. avatarRita

    Har du begynt å jogge? 🙂 Lefsene dine er like fristende å se på hver gang.. *lusker ut på kjøkkenet og ser i kjøleskapet* 🙄

  5. avatarMinda

    Dette så godt ut! Har alltid furbundet bønner med amerikansk frokost; bacon, egg og bønner. Har tilgode å prøve det i salat 🙂
    Spiste lefsen senest til frokost :mrgreen: Må prøve med kremost og kanel – nesten som Vestlandslefse jo!!

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Rita: Nei, planen var å sykle en tur – men så fikk jeg ikke pumpet luft i dekket så det var egentlig jogging av ren frustrasjon :mrgreen:
    Håper du fant noe godt!

    @Minda: Pleier ikke det å være de hvite bønnene i tomatsaus? Jeg forbinder kidneybønner med chili con carne, godt er det uansett – og sunt!
    Ingenting slår vestlandslefse, men disse er på en meget god nr 2 altså!

  7. avatarAnette

    Så deilig meny! Dette må jeg prøve en gang! 🙂

    Men i de oppskriftene du bruker bakepro, kan man i stedet bruke proteinpulver eller fiberfin? Eller passet ikke det alltid?

    På forhånd takk!:D

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Nora: Klart jeg kan! 😀 ♥

    @Anette: Jeg bruker som regel bakepro i oppskrifter der jeg vil ha en nøytral smak, da kan jeg ha både salt og søtt pålegg på 🙂 Du kan fint bruke vanlig proteinpulver (fiberfin skal kun brukes i små mengder som et tilskudd av fiber i baksten).

  9. avatarSilje

    Hei, du er en stor treningsinspirasjon men litt mye fokus på mat i bloggen din. Savner mere treningstips og flere bilder av den inspirerende kroppen din!

  10. avatarVilde

    Overraskende nok dessert, ja 😯 Hihi 😉 Det er nesten like overraskende som at jeg har spist meg proppmett til frokost, lunsj og middag – og nå så mye kveldsmat at det tyter ut av øra på meg 😆

  11. avatarHanna

    Hva med å ha litt frisk basilikum eller timian i salaten? Smaker sååå mye bedre 😉

  12. avatarKristine

    Hei Kristine 🙂
    Jeg har prøvd å lage lefsen din, men jeg har et problem.. Jeg får den ikke til å løsne fra papiret :p haha, talentløst, jeg vet! Har du noe tips? 🙂

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Silje: Dette matfokuset har jeg hatt i 2,5 år nå 🙂
    Nå har det blitt lite fokus på trening fordi jeg sliter med en skade – men det tar seg nok opp i løpet av våren og sommeren!

    @Vilde: Ja, det også! Hva hadde vi gjort uten god (og mye) mat 😀

    @Hanna: Nja, jeg liker faktisk basilikum bedre til kjøtt eller fugl – eller til og med på dessert 😀

    @Kristine: Prøv å løsne den med en skarp stekespade (eventuelt ostehøvel) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *