Banankake

Et stykke saftig banankake;

Oppskrift  – som dere sikkert begynner å bli litt kjent med nå
2 egg
2 eggehvitter
1 banan
20g vaniljeprotein
30g kokosmel
ca 1,5 dl skummet melk
Kardemomme og kanel (valgfritt)

Mos bananen med en gaffel, tilsett to egg og bland inn det tørre – spe på med melk til passe seig og tykk røre, ca 1 – 1,5 dl. Stivpisk eggehvittene og vend inn forsiktig til slutt, hell mousseblandingen i en passe form. Jeg brukte en liten firkantet form (rundt 12 cm) for å få kaken høy, og stek i 30-35 min på 160 grader.


Kaken kan godt være ørlite grann ‘uferdig’ – da får du den saftig og mousseaktig;

Om den ikke er søt nok for deg så kan du servere med drysset sukrinmelis over, eventuelt en klatt med (is)krem. Den er også veldig god avkjølt, da kommer banansmaken enda bedre frem.
20120327-203333.jpg
Det er mange som lurer på næringsinnhold, så grovt regnet inneholder hele kaken 420 kcal – den er glutenfri, sukkerfri og full av proteiner og sunt fett.

Mine utradisjonelle husmorevner blir satt pris på, bare se;


Ha en strålende dag videre!

23 tanker om “Banankake

  1. avatarMonica

    Blir kaken veldig smakløs hvis man bruker bakepro istedet?Funker det liksom?Har ikke proteinpulver for hånden nå,og kaken fristet veeeldig!;)

  2. avatarAmalie

    Hva vil du anbefalt om man skulle byttet ut vaniljeproteinet? Såå ergerlig at jeg ikke har det i hus nå altså 😕

  3. avatarHanne

    Jeg skal hjem å bake kake i morgen gitt! Gjett om jeg gleder meg! Håper det blir bra med sjokoladeprotein istedenfor vaniljeprotein, men sjokolade og banan høres jo egentlig ut som en bra kombinasjon! 🙂
    Takk nok en gang for suuper inspo til en sunnere søtere hverdag 🙂

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Amalie: Du kan bruke annen proteinpulver, bakepro + litt søtning, eller mandelmel om du har 🙂

    @Hanne: Sjokoladeprotein blir nok kjempebra!
    Tusen takk 😀

  5. avatarMichelle

    banankake :mrgreen: det er så deilig det! prøvde meg på banan kokos brød for noen dager siden. ble kjempe godt 😛
    ha en strålende kveld videre

  6. avatarLeetha

    Hvordan regner du ut næringsinnholdet i kaken?
    Takk for en flott oppskrift, forresten! 🙂

  7. avatarHilde

    Hei hei Kristine!
    Digger å lese bloggen din, den er helt fantastisk, full av gode tips og inspirasjon 😉
    Vet du om de har forandret shippingen fra iHerb? Var innom der for å bestille, men da var alle shippingmuligheten på over 25dollar? =S Det var et billigere alternativ før….?

  8. avatarFiberbabe

    Det så bare kjempegodt ut da! 🙂 Jeg har fyset så fælt de siste dagene – nærmer seg sikkert den tiden i mnd, hehe 😆 Skulle hatt proteinpulver så jeg kunne bakt litt kjenner jeg! 🙂

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristin: Hyggelig, takk! 🙂

    @Mira: Det er så morsomt å høre hva andre er vokst opp med, jeg tror faktisk jeg aldri har spist en vanlig banankake 🙂
    Håper du liker denne!

    @Tina: Jeg bruker dette: http://nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=558014&b_kid=558012
    Takk for det!

    @Michelle: Kjempegodt, en smak av både banan, vanilje og kokos 😀

    @Leetha: Jeg legger bare sammen eggene med en banan og tørrvare (se hva det inneholder pr 100g og multipliser ut med det du har brukt, f.eks 40g = multipliser med 0,4)
    Takk!

    @Hilde: Det dyre fraktalternativet dukker opp om pakken din blir for tung, prøv å ta bort noe eller erstatt med noe lettere så skal du se at mulighetene endrer seg 🙂

    @Lise: Veldig god! Nei, stort sett det i en banan 😀

    @Fiberbabe: Ah, kjenner til det! Du kommer langt med kokosmel og/eller mandelmel om du har da – eller bare egg! Fluffer, mousser, eggedosis 😀

  10. avatarHanne

    Åå, det så godt ut! 😀
    Hva kan jeg bruke i stede for kokosmel? Har mandelmel og fiberfin hjemme hvertfall:) Eller bare ta mer vaniljeproteinpulver?

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lill Adriana: Veldig nam 😛 Jeg må jo by deg på proteinkake snart!

    @Hanne: Du kan erstatte det med mandelmel (med mindre det er det mørke, det har jeg hørt mye negativt om – at bakst blir så tørt). Bruker du bare proteinpulver blir det også litt tørt dessverre, men når det er sagt så gir bananen litt saftighet så det er verdt å prøve – bruk gjerne litt kesam i røren og 🙂

  12. avatarLill Adriana

    Jeg blir ikke vond å be skal du se 🙂
    Todd lurer sikkert fælt på hvor det er blitt av meg også 🙄

  13. avatarLill Adriana

    Jeg tror om våre «barn» kunne sett forbi den hunde-katte greia, ja så hadde de likt hverandre godt. De troner jo på toppen av sin egen art begge to <3

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lill Adriana: Ja, og jeg kjenner på meg at Mia savner kos med meg.
    Todd klarer å se bort ifra det (finnes det arter som er over katten liksom), og Mia som også er vant til katter – jeg tror det kunne ha gått 😀

  15. avatarMarthe

    My-oh-my! Den var helt herlig, Kristine! Takk for et sunt og deilig alternativ på fredagskvelden! 🙂

  16. Tilbaketråkk: Et tilbakeblikk på 2012 – del 1 | Mat til muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *