Første sommerdag

20120326-111810.jpg
Det var årets første sommerdag i går, og både været og dagen var helt fantastisk.
Jeg stilte klokka før jeg la meg natt til søndag, kan ikke tenke meg noe mer stressende enn å miste en time om morgenen.
Uansett, det ble både kaffe og gåtur ute, jordbær, vafler og trening.

Lørdagens økt – bakside skuldre+triceps;
Omvendt pecs
Liggende cable crossover
Triceps pushdown
En-arms hantelpress over hode
Franskpress
En-arms hantelroing

Gårsdagens økt – rygg;
Nedtrekk bredt grep
Kabelroing
Nedtrekk smalt grep
T-bar roing

Og i dag blir det bein – oh joy!

I helgen lagde jeg en GOD grønn lasagne – og jeg sneik i kanel. En kanellasagne.

20120326-103111.jpg
Karbonadedeig stekt med kanel, diverse krydder, hvitløk, vanlig løk og en boks hakkede tomater. Legges lagvis med masse spinat, revet ost (både vanlig og parmesan) over, og inn i ovnen på 200 grader i 20-25 min.

20120326-111324.jpg

Jeg har spist både godis, og mer fornuftige mellommåltider med jordbær;

20120326-111522.jpg

Og ikke minst feiret vi vaffeldagen i går;
Jeg lagde en stor røre på slump av egg, skummet melk, kokosmel, vaniljeproteinpulver, fiberhusk og kardemomme.

20120326-121927.jpg

20120326-122613.jpg

Og vi spiste dem med både smør og sukrin, brunost og syltetøy.

20120326-122847.jpg

Ha en fortsatt fin mandag!

21 tanker om “Første sommerdag

  1. avatarCharlotte

    Kjempe godt med vafler : ) Savner formbilder av deg nå Kristine, begynner å bli en stund siden du oppdaterte oss på den fronten 😉

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Charlotte: Ja, det var en bra vaffeldag!
    Det har blitt et mer fokus på mat på bloggen, formbilder føles plutselig litt rart – og litt feil i disse konkurransetider 🙂 Skal se hva jeg får knipset!

    @Hanne: Om det gjorde! Har spist det to ganger i helgen allerede, takk for tips 😀

  3. avatarMira

    Du er så flink med de gratinerte rettene dine – kanellasagne med spinat må lages neste gang en ovnsrett står på menyen 😀

  4. avatarSommerfugl

    Hei! Årets første sommerdag regnes sånn værmessig til den dagen i året det er målt over 20 grader i skyggen. Fra gammelt (primstav-tid) regnes første sommerdag fra 14. april…

    🙂

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @marianne: Den var en av de bedre jeg har laget, faktisk 🙂

    @Mira: Kanellasagne må du bare prøve ja :mrgreen:

    @Kristine: Takk, ha en super mandag videre selv! Nå er det bentrening på menyen 😀

    @Sommerfugl: Ok, årets første dag i sommertid da 😉
    Gleder meg uansett til april, varmere vær og 20 grader!

  6. avatarLuna

    Elsker deg og bloggen din! Meen, lurte bare på hvorfor alle sammen bruker kokosmel for tiden? De eneste jeg finner har både mer kalorirer og fett enn annet mel…? eller? Er ikke helt satt på kalorier altså men ser ikke vitsen i å bruke mer enn nødvendig når finnes mindre… Bare lurrer lissåm 😉

  7. avatarsilje

    Det er så herlig å kjenne at det begynner å gå mot sommer! Gleder meg skikkelig! 🙂
    Du legger ut så mange spennende og fristende matoppskrifter, hehe… Du er flink!
    Ha en fortsatt fin mandagskveld du også! 😀

  8. avatarGina

    Ja, til formbilder fra flotte Kristine :mrgreen:

    Takk for masse inspirasjon forøvrig, har begynt med vekter selv nå, i håp om å forbedre både kropp og sjel til det bedre, og bilder av hva du har oppnådd hjelper godt på når man føler seg fryktelig liten og svak i treningssalen sammenlignet med «storkarene» som sikkert kunne benkpresse hele meg..

    Hva synes du forresten om myoreps? Vet lite om de selv, så håper på lur info her 😉

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Cecilie Lykke: Absolutt! Det var ikke like fint på Vestlandet i dag da.. Lykke til med lesing 🙂

    @Luna: Jeg bruker det fordi jeg liker smaken og konsistensen det gir baksten, dessuten metter det sunne fettet i melet mer enn bare karbohydrater. Snillere mot magen er det og.
    Jeg bruker for øvig det kokosmelet som bare inneholder 187 kcal per 100g.

    @silje: Helt enig, denne årstiden er den beste 🙂
    Så hyggelig, takk!

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Gina: Formen er ikke akkurat på topp etter et halvt år med skader da men 😀
    Så utrolig bra at du at begynt med styrketrening, jeg er helt sikker på at du vil bli sterkere i både kropp, sjel og selvfølelse.
    Jeg synes myoreps er bra, har kjørt det i korte perioder selv – litt på min egen måte uten å fastholde et ast opplegg.

  11. avatarMadeleine

    Mm.. du lager så utrolig mye nydelig mat! Det ser så herlig ut! Den lasagnen skal jeg jammen prøve 😀 Tenkte jeg kunne høre med deg om hva du mener om trening og sykdom. Jeg har hatt bihulebetennelse i halvannen uke, og det toppa seg på fredag kveld (etter en uke med jobb) – med tette bihuler, hodepine og dårlig form (men ikke feber). Kjenner at jeg har fått litt mer energi nå, men det er fortsatt vondt i bihulene. Hva tenker du om trening for meg nå? Til vanlig trener jeg styrke 3 ganger i uka. Jeg har ikke trent siden jeg ble syk, men synes det er vanskelig å vurdere når jeg kan begynne igjen. Bør jeg isåfall begynne lett? Ha en fortsatt fin kveld!

  12. avatarSiri

    Du lager så herlig mat, skjønner ikke hvordan du kommer på alt! Du er genial, rett og slett 😉
    Hvor tykk er røren din? Bør den være tykkere enn vanlig vaffelrøre?

  13. avatarHelene

    Prøv å snik inn kanel i vaflene også. Overraskende godt (som servert i dyreparken i Kristiansand) det også 🙂

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Madeleine: Hvis du fortsatt har vondt og føler deg slapp så ville jeg ha hatt lengre pause, kroppen må få bruke den energien den har på å bekjempe baskelusker 🙂
    Gå heller en rolig tur, veldig lett styrkeøkt eller lignende om du ønsker å være litt i aktivitet, ting som ikke får deg til å svette og bli utslitt.
    God bedring!

    @Siri: Tusen takk! 😀
    Jeg prøvde å få den som vanlig røre, men den ble kanskje litt tykkere ja.

    @it’s training: Nei ikke sant, bedre føre var 🙂

    @Helene: jeg gjorde faktisk det :mrgreen:

  15. avatarIda

    Hei!

    Jeg er så glad i vafler, og denne oppskriften så så god – og sunn – ut! Ettersom søtsaker og kaker fortæres i stort monn (burde nok begrenset inntaket litt der, ja..), blir jeg så glad når du deler sunnere varianter! 😛 Setter stor pris på det! Derfor hadde det vært veldig fint om du kunne delt vaffeloppskriften (på ny) med nøyaktige mål! Jeg er ikke så flink til å lage mat/bake i utgangspunktet, så trenger ekstra detaljer! På forhånd, tusen takk <3 Klem, Ida.

  16. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ida: Prøv denne:
    2 egg
    1 eggehvitte
    3 toppede ss kokosmel (eller mandelmel)
    2 toppede ss proteinpulver
    1 ts fiberhusk
    kanel og kardemomme
    en skvett med melk – ca en liten kopp, rør ut til du får en seig vaffelrøre

    🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *