Vaffeldagen!

I dag er det den internasjonale vaffeldagen, det er vel knapt noen matbloggere som lar denne dagen forbigå i stillhet.

I middelalderen feiret de Vår frue (jomfru Maria) 25. mars. Det var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var gravid med Jesus-barnet. Og sjekker du i kalenderen, vil du se at det er nøyaktig ni måneder igjen til jul.
Ved hjelp av slurvete uttale og brede svenske dialekter, ble «vårfruedag» til «vaffeldag».Jeg stiller selvfølgelig med proteinvafler;
2 egg
1 eggehvitte
20 g mandelmel
20 g bakepro/proteinpulver
1-2 ss melk

Sukrinmelis, kanel og kardemomme (valgfritt)

Bland alle ingredienser, smør vaffeljernet og stek i vei. Dette er en relativt liten oppskrift som gir 3 små vaffelplater – altså en oppskrift for én.

Vafler kan fint spises både til dessert som til frokost og lunsj. En sunn vaffel gir deg ganske mye mer næring enn et par brødskiver.

Min favoritt er belgiske vafler, men de er umulig å gjøre sunne. Enkelte ting skal man ikke tulle med.

Kos deg med vafler i dag!

21 kommentarer til “Vaffeldagen!

 1. Hanne

  Her ble det faktisk vafler på fredag, etter oppskrift fra det siste heftet ditt. Kos deg med vafler i dag!
  (Jeg vil helst ha noe tradisjonelle 😯 )

 2. Mia

  Så kjekt å lese historien bak dagen! Trodde alltid det var noe nyoppfunnet jeg, har faktisk ikke hørt om vaffeldagen før nå=) Kos deg med vaflene, de så kjempegode ut:)

 3. lis

  nam! skulle ønske jeg hadde vaffeljern. må kjøpe. hva tror du næringsinnholdet ligger på?

 4. Kristine

  @Hanne: Takk for det! Da synes jeg du skal gå for de tradisjonelle 😀

  @Mia: Jeg visste heller ikke dette om vaffeldagen, litt morsomt at den kom til ved en feiltakelse 🙂

  @Maria: Gratulerer med dagen ja!
  Same shit, different wrapping 😀

  @lis: Funker som pannekaker og! Ca 100 kcal per vaffel tenker jeg, bare proteiner og sunt fett

 5. Michelle

  Elsket dette innlegget Kristine :mrgreen: Jeg skal ikke la denne dagen gå forbi uten noen vafler til kvelds 😛 ha en fantastisk søndag til deg og Todd

 6. silje

  Takk for forklaringen på vaffeldagen, har lurt på hvorfor vi i all verden har funnet opp en vaffeldag! 😛 Men nå fikk jeg svaret…. Hehe!
  De vafflene såg himmelsk ut!! Nå ble jeg sulten! 😀
  Ha en fortsatt fin kveld!

 7. Chassi

  Hoho, det var vel en morsom forhistorie til vaffeldagen. 😀

  Jeg ville bare si at jeg laget BANANISEN din i dag! Jeg har mange ganger tenkt å skulle lage alt det kule du lager uten å gjøre det, men i dag ble vaffeldagen en dag til bananis, og det var DØDSGODT! Det ble skikkelig is!

  Klem på deg.

 8. Vilde

  Vaffeldagen har ikke fått forbigå i stillehet i bloggverdenen, nei. Jeg vet knapt om en blogg som ikke har nevnt den (bortsett fra min, da) 😉 Morsomt å lese historien, forresten. Litt som «ugler i mosen» (=ulver i myra på dansk, tror jeg…?) :p

  Uansett. Vafler ser kjempegodt ut, men her vant lomper, sjokolade og bananis kampen om kveldsmaten 😉 Håper du har hatt en fin helg, og at starten på uka også bli bra! 😀

 9. Malin

  Jeg spiste også vafler i går. Med jordbærsyltetøy OG is 😎

  Morsom forklaring på hvordan vaffeldagen ble vaffeldagen. Men, spiste de vafler for å feire Vår frue, eller begynnte de med da svenskene miksa om bokstaver og uttale?

 10. Kristine

  @LovelyLiller.com – Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter: Håper du fikk spist noen 😀

  @Michelle: Håper du koste deg med vafler, det gjorde vi 🙂

  @Mira: Vi burde bli flinkere til å både lage og spise proteinrike vafler synes jeg!

  @Kvardagskos: Frem med vaffeljernet! 😀

  @silje: Jeg måtte vite hvorfor, ble så nysgjerrig på dagen! Håper du får en fin dag! 😀

  @Chassi: Så bra! Det blir aldri som ekte is, men det er jammen meg ikke så veldig langt unna softis 🙂
  Håper du lager flere kule ting! Klem

  @Vilde: Jeg kunne bare ikke la vaffeldagen forbigå i stillhet – ikke det at jeg trenger en spesiell dag for å spise det da 🙂
  Jeg synes kveldsmaten din hørtes veldig god ut jeg! Håper du får en strålende mandag 😀

  @Malin:
  Oh! Her ble det syltetøy, smør og brunost!
  Jeg tror de spiste kaker for å feire, så gled det over til vafler fordi svenskene begynte å surre med uttalen. Kanskje de sa «vår frue» med kake i munnen.

 11. Gina

  Takk for god oppskrift, den har blitt prøvd med nammelig resultat 🙂 Proteinpulveret mitt var med sjokoladesmak, så med noen dråper Stevia sjokolade i tilegg, så ble det sjokoladeproteinvafler med banan på, mettet godt gjorde de også!

 12. Kristine

  @Gina: Sjokoladevafler er absolutt ikke feil! Ogå med banan på da – mangler bare iskrem og en liten kirsebær på toppen så har man banansplitvafler :mrgreen:

 13. Malin

  MM – det ble vafler på meg også. Men med havregryn! 🙂 Jeg lurte på hva jeg eventuelt kan bytte ut mandelmel med? Hva er egentlig mandelmel en erstatter for? Hadde det fungert med fiberhusk? 🙂

 14. Kristine

  @Malin: Så godt! Mandelmel kan byttes ut med annen tørrvare; kokosmel, proteinpulver, havregryn/havremel. Ikke fiberhusk, det skal kun brukes i veldig små mengder 🙂

 15. Therese

  Laget vafler etter oppskriften din;)) kjempe gode, men litt tørre?? Hva har jeg gjort feil?;)

 16. Anne

  Har laget disse herlighetene i dag 🙂 Den første jeg spiste rett etter steking var kjempe god, men den jeg tok senere var som Therese sa litt tørr. Så jeg lurer også på hva som kunne gjort annerledes for og få den mer saftig? 😀 Du er en fantastisk blogger og jeg gleder meg til og prøve ut enda flere av dine oppskrifter når jeg får proteinpulveret jeg har bestilt!! Stå på Kristine!! :mrgreen:

 17. Kristine

  @Therese: Du kan ha i litt kesam eller rømme i røren for å få den saftigere – eventuelt bytte ut noe av tørrvaren med kokosmel som ofte gjør bakst o.l litt mer ‘grøtete’ 🙂

  @Anne: Alt som lages med proteinpulver kan bli litt tørt – det er fordi det mangler mye fett i røren 🙂 Prøv alternativer som nevnt over her, eventuelt en teskje fiberhusk i røren – det synes jeg ofte kan hjelpe litt.
  Takk for det! 😀

Det er stengt for kommentarer.