Tacoquorn

Ukas vegetarmiddag inneholder quorn.

Hovedingrediensen i disse produktene er sopp-protein. De er laget av et medlem i soppfamilien (som champignon og trøfler) og er et høykvalitativt vegetarisk protein som har et naturlig lavt fettinnhold, samt få kalorier. De er rike på kostfiber og har de essensielle aminosyrene som kroppen din behøver, uten kolesterol eller transfett.

Tacoquorn med pommes frites

Stekte quornbiter med hjemmelaget tacokrydder – vær gjerne raus med krydderet da quorn er relativt smakløst. Ovnsbakte pommes frites med dill, og friske grønnsaker til.

Dagens aktivitet var en times rolig gåtur ute i det fine været, faktisk for å kjøpe en sykkelpumpe – så nå håper jeg at jeg får liv i de flate dekka.
Jeg skulle imidlertid gjerne hatt en real styrkeøkt igjen, nå er det over en uke siden sist, men jeg venter til helgen slik at betennelsen i ribbeina får en ordentlig pause.

Dagens dessert er skyr med varme bringebær

I denne varmen skulle man kanskje hatt en kald dessert, men fryste bær er ikke like godt synes jeg.

Og dagens dilemma;

.
P.S. Følg meg gjerne på facebook her om du vil
 

22 kommentarer til “Tacoquorn

 1. Michelle

  Så fine negler du fikk nå!! :mrgreen: på tide jeg gjør det samme med mine snart! de ser så mye bedre ut med en gang de får litt farge på seg 😛

 2. Malin

  Flink du er :mrgreen: Jeg lufta sykkelen i kveld, og det var tungt. Jeg kan derimot ikke skylde på flate dekk 🙄
  Jeg stemmer for alle 3 fargene. Go crazy 😎

 3. Merethe

  Hvordan er konsistensen på quorn?
  Alle fargene er lekre, og siden de er i samme lysstyrke kan du fint bruke alle samtidig 🙂

 4. Kristine

  @Kristine Mowmow: Det synes jeg og, så søte at jeg ikke klarer å bestemme meg for hvilken jeg skal gå med 😀

  @Marte: Quorn får man på de litt større matbutikkene, de er fryst og ligger som regel i et fryseskap.

  @Michelle: Ja, på tide å være litt frisk og vårlig igjen nå vet du 😀

  @Malin: Ikke sant :mrgreen: «Jeg skal ha en sånn derre spesialpumpe fordi jeg har en sånn spesialsykkel. Nemlig.» Og det fikk jeg!
  Flink du er som kom deg ut på en tur! Gjør som meg og velg din sykkelrute med omhu, velg alltid nedoverbakkene hjem igjen.
  Jammen.. 3 kan ikke deles på 10 🙄

 5. Silje

  Hei! Quorn bruker jeg mange ganger i uken og var en fantastisk oppdagelse :p
  Er veggis selv og trener endel styrke så protein blir fort utfordrende…
  Jeg bruker quorn til det meste og super erstatter for kjøtt.
  Har nå putter det inn i ovnen med cottage Chees,egg,melk og løk…så er super spent på resultatet :p
  Kult at du har begynt å ha ukas veggetar rett!!!
  Stor klem fra Silje

 6. Gunn Kristine

  Hei 🙂 Har tenkt å prøve en del sunne bakeoppskrifter og lurer veldig på hvor du handler inn matvarene dine, som sukrin,sukrinmelis, bakepro,vaniljeprotein, fiberhusk, kokosmel osv. Har sett noen nettbutikker som selger det, men er fryktelig dyrt. Vil forandre livstilen min når det kommer til mat helt, men ser ut som at det kommer til å koste??

 7. Hanne

  Lekre farger! Du får ta en negl i hver farge til du er kommet gjennom da vet du, selv om det blir en mer i en fare 😉

  Enig i at frosne bær ikke er noe særlig, de smaker jo fint lite da. Gleder meg til å kunne spise jordbær hele dagene snaaaart 😀

 8. Bolla

  Ville bare ønske deg en god helg og si at du er helt super 😛

  Har forresten aldri spist så mye dessert som på den korte tiden jeg har trent styrke mer «serriøst», hihi 🙂

 9. Amalie Ve

  Det skal jeg prøve, godt med litt variasjon. Jeg skal titte innom fryseskapene neste gang 😀 Så fine farger på neglelakkene! Vårlig 😉

 10. Hænni

  Lillæ 🙂 Føler jeg må kjøpe en jeg å. Synd jeg ALDRI klarer å bruke opp noen av lakkene jeg har 😎

 11. Nini

  Hei! Jeg er stor fan av oppskriftene dine, og alle de sunne dessert variantene:-) Jeg kom over en oppskrift på en 5-min Micro-sjokoladekake. Jeg lagde min egen «weber» inspirerte versjon. Ble ganske godt, så tenkte jeg skulle dele oppskriften min med deg! (gi noe tilbake liksom:P) Så hvis du har lyst på en liten sjokoladekake på 5 min, bland følgende i en stor (micro-ovn tolerant) kopp:

  1 tsj Cocosa (smeltet litt i microen)

  2 sps Mandelmel (bittelitt jbk)

  1 spj sjokoladeprotein og hakket mørk sjokolade (chocolate chips ;-))

  2 Ss Sukrin melis

  2 Eggehvitter

  2 ss melk (jeg brukte light soya)

  litt bakepulver

  litt vaniljepulver , salt, kanel og kardemomme (kan sløyfes)

  1.Pisk eggehvitter og melk og smeltet cocosa i en kopp pisk så i alt det tørre og sjokolade bitene.

  2.Inn i microen på full styrke i ca 2,5 min. Bruk litt stor kopp, ‘’kaka’’ hever som en suffle.

  3.Mmmm…’’sjokoladekake’’ på 5 min 🙂

 12. Malin

  Kan tenke meg at det ble litt feil i økonomihodet ditt ja. Som jeg sa, go crazy :mrgreen:

  Håper det er like fint vær på din side av landet. God helg 😀

 13. Kristine

  @Silje: Quorn kan i hvert fall varieres veldig mye i og med at det er relativt smakløst! Håper retten din ble god 🙂
  Klem

  @Ingvild: Enig! Det er nok ingen favoritt hos meg, men absolutt et godt alternativ til proteinrikt kjøtt.

  @Linda: Takk for det 😀

  @Gunn Kristine: Det vil nok koste mer enn sukker og hvetemel ja, men du får se på det som en investering i god helse 😉 Sukrin (erythritol), mandelmel og kokosmel kan du kjøpe billig på http://www.iherb.com

  @Hanne: Jeg følte meg ikke så vågal i dag, så det ble den rosa. Men neste gang klinker jeg til med alle fargene 😀
  Jeg og, ferske bær! ♥

  @Bolla: Åh, takk!
  Hehe, desserter som gjør en godt er ikke å forakte 😀

  @Amalie Ve: Det må du gjøre!
  Jeg er jo glad i rosa og pastellfarger, så dette er midt i blinken 😀

  @Hænni: Om det er noe trøst så har jeg 15 neglelakker stående, må vel snart kaste halvparten som har tørket inn. Kjøper de billige, så da er det ikke såå farlig 🙂

  @Nini: Jeg liker veldig godt at dere gir litt tilbake, så takk for det! 😀
  Jeg må imidlertid overlate denne til leserne der ute, jeg har nemlig ikke mikrobølgeovn 🙄

  @Malin: Neglelakken går fort av, så jeg skal snike på annenhver negl etterhvert. Gradvis crazy :mrgreen:
  Her er det helt strålende, og det bør det være i Haugesund og!
  God helg!

 14. Maria

  Hei:) Ville bare si at jeg digger bloggen din! Den er veldig inspirerende og utrolig mange gode oppskrifter. Jeg har trent regelmessig hele livet mitt, men begynte for fullt med styrketrening for litt under 1 år siden. Prøver å spise sunt og få i meg nok proteiner, men problemet er at jeg også får i meg litt for mye karbohydrater hehe! Resultatene på kroppen kommer derfor ikke så godt frem (Tenker på muskler). Men her er det jo massevis av søtsaker som det faktisk går an å spise uten å få dårlig samvittighet. Så takk til deg:)

  Og du har en helt fantastisk veltrent kropp som du burde være veldig stolt av!

 15. Kristine

  @Maria: Det er vel det de fleste, inkludert meg, sliter litt med – det blir litt for mye av det gode innimellom 😀 Så lenge du får i deg nok proteiner, trener og føler deg frisk og fin så gjør det ikke så mye synes jeg. Pass bare på at de dagene med mye mat (karbo) ikke er et resultat av at man mangler noe i kosten eller spiser altfor lite av det i det daglige.
  Tusen takk for hyggelige ord 😀

Det er stengt for kommentarer.