Loffeboller

Loffeboller! Søte ordet som beskriver disse perfekt.

Flere har uttrykt sin misnøye over det mørke mandelmelet når de har prøvd å lage bollene mine som ble laget med det lyse – så her har dere en annen versjon helt uten som jeg tipper dere vil like bedre. 


Oppskrift:
1 egg
3 eggehvitter
3 ss bakepro
2 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
en skvett melk/vann

Sett ovnen på 160 grader. Bland alle ingrediensene sammen med unntak av 2 eggehvitter. Stivpisk de resterende to eggehvittene og vend inn til slutt. Form små topper/boller og stek i ovnen i 15-20 min.

Jeg lagde disse helt nøytrale i smaken for å kunne ha litt forskjellig pålegg på;

Med gulost og kaviar;

Med smør og syltetøy;

Veldig enkelt, og veldig godt!

I kveld kommer endelig ♥ og sammen med familien drar vi på hyttetur i morgen tidlig. Både skistativ og skismøring er kjøpt. Og yatzy!

Det spørs om det er gode skiforhold der nå, jeg håper i hvert fall det – og ikke minst at ribbeina holder. Uansett, jeg gleder meg!
Jeg blir borte til tirsdag, men jeg skal nok få postet et innlegg  eller to mens jeg er der.

Ut på tur aldri sur – håper dere får en fin helg!

31 tanker om “Loffeboller

  1. avatarHanne

    Haha, du er så søt 😀 – og du har fantastisk flott hår!
    Loffeboller, ordet spretter liksom så deilig, haha, loffebolle..loff!
    Er de brødaktige, eller mer vannbakkelsaktige pga alle hvittene? GOD TUR 😀

  2. avatarEva

    Takk for fin oppskrift 🙂 Hadde lyst på boller i dag, men har ikke fått tak i mandelmel her i Skottland. Kokosmel har jeg derimot, så nå blir det snart bakepause fra essay-skriving tenker jeg.
    Kos deg masse på hyttetur, håper du får en strålende langhelg!

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Takk! Og nå er det på tide med en klipp igjen snart, rene rapunzel 😀
    Jeg tenkte først kokosboller pgs kokosmelet, men det blir jo helt feil. Og loffetopper – men det har jo ikke samme swungen over seg. Loffeboller!
    De er ikke tørre som loff, men heller ikke porøse som vannbakkels. En saftig/bløtaktig loff – uten at det skal høres ut som noe ekkelt.

    @Eva: Så bra, da er disse right up your alley 😀
    Takk for det, lykke til med loffeboller og essay!

  4. avatarAnette

    Hei Kristine!

    Kan man bytte ut kokosmel med peanøttmel? Og bruke noe annet enn bakepro?:)

  5. avatarMira

    Disse skal prøves, har ikke brydd meg mye med fargen, men boller med noe annet enn mandelsmak hadde vært supert som variasjon 🙂

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anette: Om du liker peanøttsmak på de, så ja. Bakepro kan erstattes med annet proteinpulver – bare vær klar over at de fort kan bli tørre uten fett (om peanøttmelet er fettredusert).

    @Lene: Takk for det!

    @Mira: Forandring fryder – tror du vil like disse 😀

    @Bettina: Jeg fikk 8 små loffeboller 🙂

    @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: Det skjønner jeg! Men du er så kreativ, så eggefrie loffeboller får du sikkert til 🙂

  7. avatarMichelle

    Fin du var på håret Kristine :mrgreen: Nydelig!
    så deilig maten så ut. I dag har jeg faktisk lekt mye på kjøkkenet.. har blant annet laget quinoa middag med salat og hjemmelaget dressing, raw food brownie, raw sjokolader med fyll, kiwi is :mrgreen: Så nå er det helg med masse å kose oss med her i huset! Ha en strålende fredag 😛

  8. avatarMichelle

    Det må du smake, lett å lage og smaker veldig godt! En rik kilde til proteiner 😉

  9. avatarHanne

    Åå, du var bare så veldig herlig på det nederste bildet til høyre 🙂 Kos deg masse på hyttetur med familie og kjæreste! Klem

  10. avatarRenathe

    De så gode ut, skal testes 🙂

    Men hva gjør du med alle eggeplommene når du bruker så mye hvitter? Føler ikke jeg kan kaste dem…

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Michelle: Det er notert 😀

    @Tove: 😀

    @Cecilie Lykke: Takk! De er kjempegode 🙂

    @Charlotte: 🙂 Takk, riktig god helg til deg og!

    @Hanne: Aw ♥
    Tusen takk, ha en fin helg du og!

    @kristinøstevik: Nei, jeg er ikke der – det virket som litt for mye ‘jobb’ å registrere seg 🙂

    @Renathe: Det må du gjøre 🙂
    Jeg lager majones eller aioli av de! Du kan også lage sukkerfri vaniljekrem om du vil ha noe søtt.

  12. avatarMargit

    Angående plommene, har du hund gi en til den! Mine to firbente bestevenner blir helt ville når jeg knekker egg nå, det betyr nammiiiis <3 hehe. Bra for pelsen er det og.

    Ha en nydelig helg på fjellet, jeg bor i Hemsedal-og kan virkelig anbefale litt fjellkos.
    Happy weekend, klem klem

  13. avatarKristin

    lurte på en sak når det gjelder kokosmel…. har aldri prøvd det selv fordi jeg ikke er så fan av kokossmak. er det nøytralt i smaken eller smaker det faktisk kokos? 😯

  14. avatarSandra

    Har du noen bolle oppskrift med det mørke mandelmelet? 🙂 Fikk lyst til å bake men har ikke kokosmel, kun mandelmel :p

  15. avatarKristine

    @Iselin: Tusen takk!

    @Margit: Godt tips 🙂
    Vi var på Gol, og det var helt supert! Vil tilbake allerede, klem

    @Kristin: Nei, smaken er ganske nøytral 🙂

    @Ida M: Det er jeg litt usikker på.. bakepro er vel billigst i Sverige, og kokosmel m.m på nettet/iherb.com

    @Sandra: Nei dessverre, jeg har bakt svært lite med det nye mandelmelet – jeg hadde nemlig et stort lager med det lyse som holdt ganske lenge 🙂 Du kan jo bytte ut kokosmelet med det og prøve?

    @Elise: Takk! Ja, ekte hår og hårfarge – det skal sies at jeg blir mørkere og mørkere med årene, så noen lyse striper i ny og ne må til 🙂

    @Ida J.: Å hoi! 😀 Tusen takk!

  16. Tilbaketråkk: Grove scones og ny(delig) kaffe | Mat til muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *