Sol ute, sol inne

Sol på katten, sol i sinnet

Det beskriver vel egentlig hvor godt det er med vårsol, vi nyter det!
I dag ble det derfor en gåtur ute istedet for på mølla etter jobb, 80 min i skogen.

Dagens middagstips er noe jeg liker veldig godt;

Gratinerte kjøttpølser med potetmos


1. Skrell poteter, skjær i mindre biter og kok i ca 20 min. Hell av vannet, tilsett litt melk og philadelphiaost, salt og pepper, og mos med gaffel til fløyelsmyk potetmos.

2. Skjær kjøttpølser i biter og fordel utover i ildfast form, smør potetmos over og strø ost (og eventuelt krydder) over til slutt.

3. Stek i ovn på 230 grader i 20-25 min.

Dagens dessert;

Karamell- og sjokoladekrem

Bland kesam med kakaopulver, søtning/sukrin. Yaconpulveret kan erstattes med noen dråper yaconsirup eller stevia english toffee (om man ønsker litt karamellsmak). Riv mørk sjokolade over.

Ha en fin mandag videre!

19 kommentarer til “Sol ute, sol inne

 1. marianne

  Hei!=)
  Jeg lurer på hva du synes om sykkel (landeveissykling, relativt kupert terreng) som treningsmetode? 🙂 det er særlig rumpe og lår jeg vil jobbe med, har god størrelse på baken hehe (som jeg liker og vil beholde!) men kunne tenke meg å løfte den litt mer! Egentlig er jeg veldig glad i styrketrening, men det kommende halvåret blir det vanskelig for meg og jeg vil nok hovedsaklig måtte trene utendørs. Er 20 år og slank fra før, men ikke så stram kroppen som jeg kunne tenke meg å være. Tror du man kan få like gode (eller nesten) resultater gjennom sykling som vanlig styrketrening? 🙂

 2. Michelle

  Del litt sol med oss i Bergen please! her er det ikke annet enn grått og regn 😥
  Nydelige bilder av Todd!! <3 :mrgreen:

 3. Monica

  Mmmm…så nydelig ut den desserten,må prøves!:)
  Har du noen gode effektive øvelser for strammere og muskuløse lår?

 4. Kristine

  @marianne: Jeg har ikke noe særlig erfaring med sykkel som treningsform – annet enn sykkelturer ute i skogen når det er fint vær 🙂
  Det er uten tvil en fin treningsform for kondisjon, men det kan ikke måles med styrketrening når det gjelder oppstramming 🙂

  @Michelle: Hadde regn hele helgen i Hgs så vet hva du mener.. stakkars dere!
  Todd takker 😀

  @Monica: Kjempegod! 🙂
  Ja, kan anbefale de som gjorde meg støl etter helgen i hvert fall;
  Benpress
  Knebøy
  Markløft

 5. Ida J.

  Jeg har sunget den der »når sola skinner i vinduskarmen og katten maler som aldri før..», men ikke kom sola og ikke kom katta. 🙄
  Nord-Norge i et nøtteskall. :mrgreen:

 6. Vilde

  Sol på Todd 😀

  Hva synes du om yaconpulveret vs sirupen, forresten? Jeg har bare smakt yaconsirup, men elsker den 😉 Anbefaler du pulveret? Og hva pleier du å bruke det til?

  God kveld, Kristine! 🙂

 7. Hanne

  Skulle ønske jeg hadde fri i dag, for et vær vi har!!
  Det er bare helt fantastisk!
  Godt at du og Todd nyter det 😀

 8. elise

  Kjøttpølser er det lenge siden jeg har laget noe av – dette skal jeg prøve!! 😀

  Du og Todd er forresten så utrolig flotte <3

 9. Kristine

  @Kine Josefine: Takk, det gjør han ja 😀

  @Ida J.: Huff da så trist :mrgreen: Sol i sinnet da i hvert fall? Den kommer nok snart til dere og!

  @kristine: Kjempedeilig! Ja det vil jeg tro 🙂

  @Kristine: Da vil du garantert like dette ja! 😀

  @Vilde: 😀
  Jeg synes yaconpulveret er litt mildere på smak, og egner seg i hvert fall godt i slike kalde blandinger – yaconsirup synes jeg til tider kan bli litt for beskt, og liker det best i bakst.
  Ha en strålende dag videre!

  @Kristine: Takk ♥ 😀

  @Hanne: Jeg vet! Ah, men det er heldigvis et par fridager å se frem mot i tiden som kommer 😀

  @elise: Det må du gjøre, kjøttpølse/falukorv er så godt!
  Aw, takk ♥

 10. Julie

  Todd er så skjønn! Hihi håper sola også titter frem mellom skyene her i bergen snart!

  God kveld til dere begge! 😀

 11. Lise

  Todd er så herlig 🙂 Har selv 2 katter, er så koselig 🙂 De koser seg masse ute om dagen 🙂 Herlig med vår og sol 🙂 Ett spørsmål ang styrke: Jeg ønsker å bli sterkere og bygge muskler. Hvor mange rep. og sett vil du anbefale om jeg løfter tungt? Vil ha best mulig fremgang.

 12. Ai.

  Er egentlig hundemenneske, men Todd er nydelig!
  Hvordan går det med de utslettene/sårene han fikk på haken tidligere?
  Ser ikke noe av det på bildet.

 13. Kristine

  @Julie: 😀
  Åh, det håper jeg for deres skyld og! Her skinner sola fortsatt 😎

  @Lise: Kjempedeilig 🙂
  Ja takk begge deler, slik har jeg gjort det i hvert fall. Enten annenhver øvelse, annenhver dag eller annenhver uke med 8(opp til 12)x3, 5×5 eller 6×4. Altså 8-12 reps vanlige vekter, og 5-6 reps veldig tungt. Det er tyngden som avgjør fremgang, ikke nødvendigvis antall reps – musklene kan ikke telle 🙂

  @Ai.: Det har jeg hørt så mange ‘hundemennesker’ si og det er så koselig 🙂
  Takk som spør – han er blitt helt fin igjen! Han får fortsatt allergifôr (+ litt våtmat fra butikken innimellom) og katteacnen har holdt seg unna i snart ett år nå.

 14. Lise

  Takk for svar 🙂 Startet med 12 reps ganske lette vekter i høst og har gradvis økt vektene og samtidig trappet ned på antall reps. til 6-8. Pleier å ta mellom 4-8 reps* 3 og da kjører jeg TUNGT! 🙂 Vil du anbefale helkroppsprogram eller split? For tiden har jeg trent styrke 3 dager i uken. En dag med styrkesirkel (gruppetime), hele kroppen. En dag bein + biceps og en dag triceps, rygg, bryst og skuldre. I tillegg er jeg med på en gruppetime tirsdager med zumba, der vi kjører noen styrkeøvelser på slutten ( knebøy, situps, pushups bl.a). Ser dette greit ut?? Trener litt cardio utenom i form av gange/jogging på tredemølle eller ute og sykling.

 15. Kristine

  @Lise: En 2-splitt og styrke 3 ganger i uka høres bra ut – det viktigste er at du synes det er gøy og at du får presset deg selv på øktene 🙂 (Jeg ville allikevel hatt fokus på styrketreningene på friapparater utenom gruppetimene)

Det er stengt for kommentarer.