Bananmuffins med ostekrem

De ble utrolig gode!

Saftige og søte bananmuffins med en smak av sjokolade og ostekremglasur på toppen. Nemlig!


Under finner du ingrediensene jeg brukte;

Oppskrift og fremgangsmåte;
1 egg
2 eggehvitter
1 ss mager kesam
1 moden banan
20g vaniljeproteinpulver
20g kokosmel
2 ss sukrinmelis
1 ss sukrin+
(kan erstattes med annen søtning)
2-3 dråper stevia sjokolade (kan sløyfes)

Sett ovnen på 160 grader før du begynner

1. Mos banan i en bolle sammen med søtning og pisk alle ingredienser utenom 2 eggehvitter sammen

2. Stivpisk de to eggehvittene

3. Vend de deretter inn i resten av ingrediensene så det blir en luftig røre

Helles i små muffinsformer, jeg fikk 7 stk. Stekes i 15-20 min.

Ostekremen er enkelt og greit philadelphiaost og sukrinmelis blandet sammen

Jeg gjorde også en annen morsom detalj, jeg marmorerte muffinsene med litt sukkerfri sjokoladedip fra iherb – altså litt røre, litt sjokolade, litt røre igjen.

Innhold per muffins:

Kcal: 44
Protein: 5,5 g
Karbo: 2,9 g
Fett: 1,1 g

Og ja, jeg spiste alle selv!

Får besøk i helgen, så da får jeg vel bake litt til.

Riktig god helg!  :cool:

31 tanker om “Bananmuffins med ostekrem

  1. avatarMalin

    😯 De såg gode ut de!
    Også med en sjokoladeoverraskelse i midten.

    Håper du får en fin fin helg med både besøk, baking og Todd 🙂

  2. avatarMichelle

    Ser super deilig ut!!! jeg som elsker banan over alle frukter :mrgreen: vann i munnen!
    skal selv svinge meg på kjøkkenet nå for å lage en rå ananas iskake 😛
    Ha en strålende fredag Kristine :mrgreen:

  3. avatarHelle

    Vet du når den sukrin+ kommer for salg? Oo
    Er det ikke funksjonellmat som produserer den også?

  4. avatarLinnea

    Hei! jeg er veldig opptatt av proteinpulver skal smake over gjennomsnittet godt, derfor lurer jeg på om du syntes de «zero carbs» og «whey gourmet» smaker godt bare blandet ut i en shaker, eller om du anbefaler å blande de med feks banan?

    Belager litt utenomsnakk, men håper på svar : )
    Utrolig fin blogg, innom hver dag!!!!

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Malin: De var veldig gode og! Saftige, og litt sjokoladesmak er ikke feil 😎
    Takk, håper du får en fin helg og!

    @Michelle: Åh – da hadde du elsket disse.
    Oh ananas-iskake – kos deg! 😀

    @Helle: Jo, det er Funksjonell Mat. Stevia må godkjennes i Norge først, forhåpentligvis skjer det om noen uker 🙂

    @Fra tjukk til smukk: Men da burde du lage disse 😀 God helg til deg og!

    @Nina Bakke: Saftige og gode, koste meg med alle 7 😀

    @Lisas hverdagslykke: Kreativ – og glad i søtt 😀

    @Linnea: Jeg drikker jo aldri shakes, men det har skjedd – og ja, de er veldig gode alene (spesielt gourmet). Trenger ikke noe ekstra oppi 🙂
    Klart det, bare å spørre. Takk!

  6. avatarMerethe

    Det så veldig deilig ut! Men kan man bruke noe annet enn sukrin her? Jeg synes smaken på sukrin er litt «kjølig». Om du skjønner hva jeg mener 🙂

    God helg forresten 🙂

  7. avatarJulie

    Du er utrolig flink og kreativ! De så utrolig fistende ut!! Jeg blar meg tilbake i bloggen, og finner såå masse som frister – at jeg ikke engang vet hva jeg skal lage først. Men jeg vedder på at jeg kommer til å prøve alt hvertfall en gang. Kjæresten gleder seg også til sunnere alternativ. For meg som er en skikkelig søtmoms, er bloggen din rene gullgruven! Stå på!!

    Ha en fin kveld :mrgreen:

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Cecilie Lykke: 😀

    @Merethe: Ja, du kan bruke stevia om du heller vil det. Bananen er også ganske søt i seg selv 🙂 God helg!

    @Julie: Hehe, så hyggelig å høre – og håper alt faller i smak hos dere 😉

    @Linnea: Tja, bananen gjør den saftig – men du kan bare ha i mer kesam. Det blir som vaniljemuffins, bare ha i litt stevia vanilje. Eller kakao og lag sjokolademuffins.
    Du kan se flere muffins om du søker på siden til høyre her: http://www.kriweb.no/?s=muffins

  9. avatarheidih

    Jeg lagde en sjokoladevariant, og brukte nøttepålegget til funksjonell mat som topping! NAM 🙂
    Takk for deilig fredagstips! God helg 😉

  10. avatar-BB

    Ah, de så gode ut! Baksten min slår ofte feil ved at det blir for tørt, men jeg gir meg ikke! skal følge denne oppskriften til punkt og prikke!;) Good helg, Kristine!

  11. avatarAstrid Stensvold

    Hei følger med bloggen din, og blir kjempe inspirert, de muffinsene så veldig gode ut, har foresten bestilt hefter av deg,og gått til innkjøp av stevia og bakepro i går + masse andre ting. Så nå skal jeg prøve meg frem litt 😆

  12. avatarKristine Innleggsforfatter

    @heidih: Så godt det hørtes ut! Bare hyggelig, god helg til deg og!

    @-BB: Det blir tørt om du ikke har noe som gjør den saftig – som f.eks, frukt, meieriprodukter, fettkilde m.m 🙂 Og stek de gjerne litt på grensen til bløte, og vent til de ‘setter’ seg etter en stund.
    Lykke til da, tror du vil like de!

    @Astrid Stensvold: Er helt sikker på at du kommer til å få en bakeglede og synes det er morsomt å bake sunt – lykke til! 🙂

  13. avatarHelene

    Mmmm lagde disse nå bare med peanøttmel i stedet for proteinpulver, og sjokoladeglasur på toppen – yuuuum!! Du er så kreativ og flink på kjøkkenet, Kristine! Superinspirerende 🙂 takk for at du delte tilbudet på proteinpulver med oss forresten, nå blir det endelig proteinpulver på meg 🙂

  14. avatarMarianne

    Syntes sukrin har en litt kjølig eller kald smak om du skjønner, er den nye slik også? Eller kjenner man mindre til det siden mengden blir mindre siden den er dobbelt så søt? 🙂

  15. avatarKristine

    @Marianne: Sukrin kan ha det, mens synes den ofte blir borte i bakst når man bruker sukrinmelis. Sukrin+ er blandet ut med stevia, så med den kjenner jeg ikke noe. Jeg synes uansett ikke at det gjør så mye heller, har blitt vant til det (og har alltid masse glasur på) 😀

  16. avatarNina Furseth

    Hei 🙂

    Den sjokoladedip’en fra iherb du bruker, hva heter den?
    Må bare bestille det selv, elsker bananmuffins, men med sjokolade så blir det jo himmelsk 😉

    Klem N

  17. Tilbaketråkk: Dagens linker, og dagens økt! 05/03 « THEblog

  18. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ailin-Mari: Det vil ikke få samme nytteverdi eller næringsinnhold med noe annet, men du kan alltids bruke mandelmel, havremel e.l. 🙂

  19. Tilbaketråkk: Sunn bakehysteri? | Trening, bodyfitness og fordommer

  20. Tilbaketråkk: Sognsvann, miniburgere og sitronmuffins | Trening, bodyfitness og fordommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *