Del 3 – Veien videre innen bodyfitness, trening og kosthold

If it aint broke, don’t fix it

I tiden og konkurransene som fulgte så holdt jeg meg til det jeg alltid hadde gjort, det var sånn jeg ville ha det. Jeg tror også at det var uunngåelig – det måtte bli sånn for at jeg skulle klare det. Jeg beholdt troen på meg selv som det så fint heter.


Det var viktig for meg å lytte til både vilje, helse og kropp – og ikke minst bevare gleden i det hele.
Jeg har en jobb innen noe helt annet, og jeg måtte få alt rundt dette med trening og bodyfitness til å passe inn i livet mitt øvrig – ikke motsatt.

Dessuten ble det viktig å motbevise noen myter som blant annet nødvendigheten av morgenkardio, frokost og måltid-hver-3.time.
Altfor mange bastante meninger og misforståelser førte til at jeg ble en liten outsider – på godt og vondt. Godt fordi jeg har fulgt mine prinsipper fullt ut og står for det jeg gjør, og fordi jeg har vist flere at det er mange veier man kan velge å gå.

Midt oppi alt fokuset på bodyfitness så er det viktig å huske på at jeg legger ut bilder fra konkurranser og oppkjøring mot det, det er ikke en form jeg har året rundt. Jeg ser strengt tatt ikke hvor estetikken i dette ligger utenom at det er imponerende på en scene, eller hva nytten av å bli svak, lei, eller i verste fall syk er.
Det er stor forskjell på en diett for å komme i bedre form, og en deff med konkurranse som mål – sistnevnte skal tas på alvor, og det er ikke noe man bør hive seg på uten riktig forutsetning og fokus.
Man trenger ikke en konkurranse som mål for å trene, bli sterkere, eller komme i bedre form.
 

Jeg tenkte jeg skulle legge ut bilder av konkurranser, photoshoots og noe av det morsomme jeg har opplevd siden den første hantelen ble løftet for seks år siden.

KONKURRANSER: 

Etter Sandefjord Open og Oslo GP våren 2008 som jeg skrev om i del 2, så bestemte jeg meg for å stille i NM senere det samme året.

Jeg har valgt å skrive kort under hver konkurranse for å beskrive litt nærmere hva og hvordan jeg opplevde hver og en av de, samt tanker og følelser jeg sitter igjen med.

4.plass NM 2008Positivt: Det var her jeg lærte meg å smile med tenner! Det vil si glise stort på kommando, jeg klarte faktisk ikke det før.
Negativt: Det var nå jeg fikk kjenne litt på hvordan det jeg hadde skrevet om i bloggen etter de første konkurransene hadde påvirket enkelte i miljøet, det var mange som unnlot å hilse på meg.

Etter denne konkurransen fikk jeg plutselig et konkurranseinstinkt jeg ikke visste at jeg hadde, jeg følte at jeg kunne ha gjort så mye bedre og jeg visste at jeg kom til å stille igjen.

I tiden etter fokuserte jeg på jobb, familie og kjære – det hadde blitt veldig mye fokus på kropp og konkurranse i 2008 og jeg måtte ta igjen for mye selvsentrert tid.
Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før jeg prøvde meg igjen, jeg hadde allerede satt meg et mål om å gjøre mitt beste i et NM og etter ett år var jeg klar igjen.1.plass Stavanger Open 2009Positivt: Det var i fine Stavanger, og pappa satt i salen og heiet på meg.
Negativt: En annen utøvers høylytte telefonsamtale i garderoben om ufortjent seier og at vinneren var en missekandidat uten muskler.

1.plass NM 2009Positivt: Jeg var i min beste form, og jeg hadde en ro og en selvtillit som jeg ikke hadde kjent på scenen tidligere.
Negativt: Utrop og buing i salen av et par enkeltindivider da vinneren ble kåret. Sårende snakk i garderoben. Det som skulle bli min store opplevelse ble veldig bittersøtt, og det ser jeg på bildene i etterkant.

1.plass Nordisk Mesterskap 2009
(fitnessbarbien helt til venstre på alle bildene) Positivt: Familien hadde tatt turen helt opp til Trondheim for å heie på meg. Jeg fikk min revansje etter påstand om både favorittstempel og korrupte dommere.
Negativt: Ikke så mye å si her egentlig, jeg sitter igjen med en fantastisk følelse og klarer å både overse og overhøre negative kommentarer.

Jeg må også få si at selv om jeg har hatt et noe ambivalent forhold til dette, så er det viktig å understreke at jeg ikke setter alle i en bås. De som enten har oversett meg eller overøst meg med negativitet er svært få, og jeg vet grunnen bak. Det handler ikke om meg som person, men at vi er grunnleggende uenige i det meste som har med trening, diett og doping å gjøre. Det tok litt tid før jeg skjønte det da jeg har lett for å ta ting personlig – men det ga meg allikevel motivasjon til å fortsette.
Jeg har nemlig også møtt utrolig mange fine mennesker i miljøet. Hjelpsomme ildsjeler bak scenen, oppmuntring, varme smil (når jeg har turt å løfte blikket mitt og sett tilbake), komplimenter og klemmer.

PHOTOSHOOTS:

Her er noen av oppdragene jeg har vært så heldig å få være med på;

Treningsforum – forside & artikkel:

.
Body
– artikkel ‘Norsk skogskatt’ – og det uten at de visste hvor kattegal jeg er


.
Bygdøyshoot
med Anette-Marie Antonsen:

.
Body
– forside & swimsuitshoot:

.
Olaf Tufte
– jentemodell boxer:


.
Jeg har opplevd så mye fint gjennom bloggen, jeg har møtt og fått kontakt med så mange fine mennesker. Jeg er så glad for at jeg for en gangs skyld valgte å følge hjertet, og jeg er veldig glad for at jeg fortsatte å skrive her.

Jeg er veldig glad for at jeg når ut til flere mennesker, og at jeg ikke lenger kun blir oppfattet som en bodyfitnessutøver – men en jordnær jente som er over gjennomsnittet glad i styrketrening og matlaging. Jeg er spesielt takknemlig for de som har fulgt meg hele veien, men også for de nye som velger å følge meg videre.
Nå høres dette nesten ut som en overdådig takk- og adjø tale, men jeg skal ikke gi meg riktig enda.

Jeg kommer til å fortsette med tunge løft og proteinrik mat på flere måter, min vei blir fortsatt til mens jeg går – sterkere for hvert steg jeg tar.


 

 

131 kommentarer til “Del 3 – Veien videre innen bodyfitness, trening og kosthold

 1. Gry

  Du er helt RÅ Kristine!
  Jeg blir så inspirert av deg, både treningsmessig og kostholdsmessig! Har alle tre heftene dine, og prøvd mange av de andre oppskriftene du legger ut!
  Du har gitt meg så mye motivasjon til å prestere bedre på trening og på kjøkkenet:)

  Det negative du har opplevd i forbindelse med konkurranse er jo veldig synd, men det skal jo ikke så mye til for å forstå at det er sjalusi som er ute å går! Både på kropp og på hvordan du har oppnådd det du har gjort.

  Stå på Kristine, du er en motivasjon for utrolig mange ! 🙂

 2. Hege

  Du er en stor inspirasjon/motivasjon for meg! Jeg har trent aktivt nå i 3 år (mest løping/spinning) og elsker det! Etter jeg begynte å lese bloggen din har jeg fått mer sansen som styrke og ser fort resultater. Takk! 🙂

 3. Kristine

  @Gry: Gøy på både trening og kjøkken, det er bra! 😀
  Tusen takk!

  @Hege: Kjempebra! Alle burde ha styrketrening som en del av livet i en eller annen grad 🙂

 4. Vibeke

  Må si jeg virkelig likte disse innleggene! Kjempe spennende å få et innblikk i veien din gjennom fitness. Merket meg at du svarte en kommentar om at du vurderer å skrive et innlegg om kostholdet ditt. Ja til det! 😀

 5. Silje

  Har bare en ting å si: HERREGUD DU ER TIDENS INSPIRASJON! holdt på å trent en stund, så kom jeg over din blogg å ble bare mer og mer gira på å trene! herregud, stå på!! 😀 forsett

 6. Janicke

  Hei Kristine,

  Takk for 3 flotte tekster om bodyfitness, trening og kosthold. Negative kommentarer vil det alltid være, men når det er 99 positive tilbakemeldinger og 1 negativ bør flertallet bestemme 😉 .

  Du er den flotteste jeg vet om! 😀

  Hilsen Janicke

 7. Martie

  Du er bare et helt utrolig stort forbilde for meg! Bloggen din er en liten glede i hverdagen 🙂
  Jeg har trent aktivt lenge, men ble mer seriøs på styrkefronten for to år siden når jeg gikk gjennom en tøff periode. Og den motivasjonen du ga meg da gjennom alt du skriver og alle oppskrifter.. det var som å ha en ekstra treningspartner 🙂 Så takk for det!
  Veldig spennende å få høre om ferden til til bodyfitness! Vær som du er, for du er fantastisk!

 8. Kristine

  @Karen: Å – tusen takk 🙂

  @Maren. M. Hallerdalen: Tusen takk ♥

  @Vibeke: Så bra! Skriver litt på det nå as we speak 😀

  @Silje: Så koselig, tusen takk!

  @Janicke: Det har du helt rett i, rart at man som oftest husker den ene negative – men no more! Dere har rett og slett gjort meg tryggere på meg selv.
  Tusen takk ♥

  @Martie: Det var utrolig hyggelig å høre. Har selv vært igjennom mye tøft, og det er godt å kunne vise hva jeg har gjort for å komme sterkere ut av det. Tusen takk!

 9. Kaja

  Jeg ELSKER deg! :)) Du er en SÅ stor inspirasjon. Kommer definitivt til å fortsette å følge deg 🙂

 10. Malin - En kreativ blogg!

  Fælt at noen må trykke andre ned for å føle seg selv bedre. Skulle tro at folk la fra seg slike «barnsligheter» på barneskolen, men slik er det dessverre ikke. Håper du hever deg høyt over det. Du er flott!!

 11. Amalie Ve

  Får helt fryyysninger når jeg leser dette. Herlighet, du er min store motivasjonskilde og inspirasjon; alt er mulig! 🙂 Utrolig hva folk finner på å gjøre, og du slår tilbake med å bare være den godeste og flotteste personen. Stort!!! Du er rå!

 12. Silje

  Hei! Hjemmesiden din betyr masse for meg, jeg trener nesten hver dag og synes jeg nærmer meg. Har lyst til å delta i fitness-konkurranser og jobber hver dag for d. Opererte brystene i november og er kjempe-fornøyd, synes d tar form. Sliter litt med å treffe bra gutter men håper fitness hjelper

 13. Ann Katrin

  Hei, synd å lese at enkeltpersoner ikke klarer å passe munnen sin. Mange kjente fjes på bildene dine, og mange sterke konkurrenter, så dommerne hadde neppe en enkel avgjørelse å ta. Uansett så er det alltid noen som vil være misfornøyde med resultatet i konkurranser, sånn er det bare 🙁

  Håper du har et finfint nytt år og at vi igjen kanskje får se deg på scenen om form og helse skulle tilsi det.

  Mange klemmer!

 14. Kristine

  @Malin – En kreativ blogg!: Tusen takk! Og, jeg gjør det – nå er jeg for gammel til å ikke gjøre det 😀

  @Amalie Ve: Tusen takk ♥ !

  @Silje: Lykke til!

  @Ann Katrin: Det var nok ingen enkel avgjørelse, og man vil alltid være uenige i utfallet når det gjelder en slik bedømmingssport, men man kan uansett oppføre seg som folk 🙂
  Det hadde vært veldig gøy, så tiden vil vise etter sommeren. Takk, det samme! Klem

 15. Kristine

  @Lene-Marie: Takk!
  Jeg vet ærlig talt ikke, det har ikke passet inn i livet mitt frem til nå – men kanskje senere i år eller til neste år 🙂

 16. Fiberbabe

  Ah, nok en gang sitter jeg på jobb med munnen full av salat (med både bønner og egg i vel å merke) med tårer i øya over bloggen din! 🙂 Du er så inspirerende at du aner ikke engang! Fy søren så flink du har vært og er! 😀 Nesten så jeg får lyst til å stille selv, hehe..

 17. Christine

  Hei 🙂

  Jeg synes det er flott at du har denne bloggen. Den er inspirerende å lese 🙂
  Jeg er selv en jente som liker å trene, og da spesielt styrke. Det er gøy å se resultater på utsiden av kroppen og samtidig bli sterkere, og ikke minst føle seg vell. ‘
  I starten var jeg redd for å få altfor synlige muskler, det å bli for guttete i kroppen var skummelt siden jeg allerede jobber i ett mannsdominert yrke og ikke ønsket å bli for guttete. Men den frykten har jeg kommet over. Jeg kan ikke la andre bestemme hvordan kroppen min skal se ut, de som ikke liker at jeg har litt definerte muskler har ikke noe med det å gjøre.
  Jeg er stolt av kroppen min, og kommer til å fortsette å trene styrke 🙂
  Det er derfor også veldig bra at du har denne bloggen, slik at andre jenter kan bli inspirert til å trene litt mere styrke, og bevise at vi fortsatt kan være feminine 🙂

 18. Kristine

  @Christine: Så flott – du SKAL være stolt av kroppen din og du skal kunne trene deg sterkere uten å tenke at andre skal mene noe om det. Det finnes jo ikke noe negativt med det 🙂 Tusen takk ♥

 19. Anne

  Veldig imponerende og veldig inspirerende!! 🙂
  Ser at du har veldig mange forskjellige bikinier i konkuranse. Hvor mye betalte du for dem og hvor har du fått de laget?

 20. Anne

  2000-2500 kr pr stk? Kan jeg spørre hvilken nettside du brukte? 🙂 Er litt skeptisk til å bestille så dyre ting over nett, men om de er pålitelige så er det null stress 🙂 Og de såg jo veldig fine ut så det er ingen bekymring vertfall…

 21. Kristine

  @Anne: Ja, per stk. Jeg har bestilt fra to forskjellige, men var mest fornøyd med Lydia Conti. Det er en utfordring mtp mål og størrelse, og jeg valgte som sagt drakter uten for mye bling – kjøpte swarovski-stener selv og fikk hjelp til å sette på disse 🙂
  Toll og mva vil også kunne komme utenom, så du får ta en vurdering om det er verdt det – det var det for min del, men mye fordi jeg var heldig og traff riktig på hvilke mål jeg trodde jeg kom til å ha i konkurranseform 🙂 Pass også på de forskjellige snittene, de kan ikke være for smale i bakenden (litt ulike regler der vs Norge).

 22. Tilbaketråkk: Del 2 – Fitnessbarbie ute av skapet, og bloggen blir til | Kristine Weber

Det er stengt for kommentarer.