Brownies med smørkrem og sjokolade


Disse ble så gode!

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften fra passionforbaking, men som dere ser kan det ikke helt sammenlignes. Mine er ikke like høye (og fine) – men de er til gjengjeld ikke like usunne.

Tror jeg regnet på at originalen inneholder nesten 11 200 kcal (!), så jeg endret på den slik at jeg landet på ca halvparten. Jeg halverte dessuten hele oppskriften for å få de litt lavere, og vips så hadde jeg redusert kaloriinnholdet med 75%.

Brownies:
200g mørk sjokolade
140g margarin
3 egg (2 hele, en eggehvitte)
30g sjokoladeproteinpulver
30g kokosmel
3-4 ss sukrinmelis (jeg brukte også den nye sukrin+)
2-3 dråper stevia sjokolade

Smelt sjokolade og margarin i en kjele. Visp de øvrige ingrediensene sammen og tilsett sjokoladeblandingen til slutt. Inn i ovnen på 180 grader i 25 min.

Smørkrem:
85g margarin
2 ss sukrinmelis
1 ts yaconsirup
30g vaniljeproteinpulver
3-4 dråper stevia vanilje

Visp alle ingrediensene sammen og smør utover brownies – som må være avkjølt.

Topping:
100g mørk sjokolade

Smelt sjokolade og ha over til slutt.


Jeg skar de opp i 12 biter, og i stedet for å få nesten 1000 kcal per stykke så ble det altså 240 kcal til slutt.
I tillegg er de proteinrike, glutenfri og uten tilsatt sukker.

Mm-hm!

.
P.S Jeg har skrevet ferdig del 3, det tar bare litt tid å gå igjennom hundrevis av bilder og plukke ut de som er aktuelle. Tipper jeg blir ferdig om en liten dag eller to.

42 kommentarer til “Brownies med smørkrem og sjokolade

 1. Gitte

  Dette så jo helt himmelsk ut! Flink du er 🙂

  Hvilket søtt bakverk er det beste du har laget, i følge deg selv? Jeg har prøvd noen av oppskriftene dine i boken, og de har blitt en suksess!

 2. Oda

  Åh, naaaam! Er på deff no, så eg kan berre drøyme 😛 Men har brukt nokre av oppskriftene til Passionforbaking tidlegare.. Masse smør, sukker og sjokolade er gjengangarar! Forferdeleg godt, men heilt sjokkerande kor energitett det er når ein ser kcalinnhaldet du har skrive her! Uff og uff.. Og denne som ser så god ut, men så syndig! http://www.passionforbaking.com/blog/2012/01/09/brownie-cookies-with-peanut-butter-frosting-♥/ Viss du finn ein god og kcalvennleg variant for denne, så blir eg verdas lukkelegaste og kjem til å teste det ut ein gang etter deffen 🙂 Gler meg til del 3 av tekstane dine! Kom gjerne med 50 delar til, er så kjekt å lese og sjå bileta satt i system 🙂 Klem til deg, Kristine <3

 3. Michelle

  så flink du er til å få det du lager til å se så dekorativt og ekstremt fristende ut :mrgreen: Men du har vel fått god trening i det oppigjennom bloggen 😛

 4. Maren

  Brownien fra passion4baking har ligget i bakhodet de siste dagene, og men jeg har ikke turt å begi meg ut på den i tilfelle den skulle vise seg å være for god:/ (Og det går ikke med det kcal innholdet:( )Men denne skal jeg jaggu prøve! Hvordan ble kremen din, fikk du til cookie dough smaken?

 5. Mira

  Dette så digg ut ja! Elsker brownies – men tror ikke jeg hadde klart å stoppe ved det ene stykket så det spørs om jeg tør å prøve meg 😉

 6. Luisa

  Oi disse så fantastiske ut! Du er så flink, jeg har samlet så mange oppskrifter nå fra bloggen din som jeg gleder meg til å teste ut 😀

 7. Malin

  Ja, dette var virkelig noe å våkne til en tirsdag :mrgreen: Skjønner godt du er stolt over den kaka. Nam nam!
  Må si jeg fikk litt sjokk ang. the real thing – 11 200 kcal?? 😯

  Du går god for CEP-sokkene?
  Jeg sliter med akillessen, og «alle» anbefaler kompresjonssokker, men jeg er litt skeptisk… Ta på en sokk, og så blir alt bra liksom 😉

 8. Annica

  Hej 🙂 jag följer din blogg sen ja hittade en gammal body-tidning och insåg «ååh sådär vill jag se ut» du har verkligen den perfekta kroppen 🙂 dock så är det lite trist eftersom jag har lite svårt att hänga med då jag är från Sverige som du säkert redan insett. Det här receptet såg jättetuff ut men förstår inte alla ingredienser ;(

 9. Therese

  11 200 kalorier?? 😯

  jeg synes det er flott at du deler oppskriftene dine med oss, har bakt litt kaker etter inspirasjon fra deg (selv om de ikke ser like fantastiske ut som på bildene dine), og er superfornøyd med at det faktisk går ann å bake sunnere!

  gleder meg til del 3 😀

 10. Karoline

  Wow, skjønner ikke hvordan du får til å gjøre oppskriften så mye sunnere i tillegg til at den blir god! Jeg husker jeg prøvde å endre ei kakeoppskrift, den ble helt forferdelig..

 11. Hanne

  Ikke dumt, ikke dumt.
  Jeg ville nok spandert på meg smør fremfor margarin + kakaofettet i sjokoladen, men foruten det så både ser og høres kaka meget god ut 😉
  Jeg har laget noen av Manuelas brownies (den med peanøtttopping og sjokoladeganache er HIMMELSK), og de er så mektige at selv sjokomanen meg har nok med et ministykke..like greit når jeg ser hvor mange kalorier det er snakk om 😆

 12. StaffsAndStuff

  Hei Kristine
  Nok en gang – takk for super blogg og verdens beste mattips på kontinuerlig basis! 🙂 Mannen hjemme har fått en ny kokk i huset og happy er han med det! Nå har jeg alltid noe å lage hver dag – også de dagene han bare har lyst på noe smaskens! 🙂 Har alle oppskriftene dine og tenke bli flinkere til å shoppe inn fra iherb – men det er jo en jungel… har du en lynguide eller noe bra tips hvordan man raskt kommer fram til de produktene du typisk benytter deg av? På forhånd tusen takk! 🙂

 13. Kristine

  @Gitte: Å, det vet jeg ikke helt.. jeg har laget så mye godt siden det siste heftet også. Det må være noe med sjokolade i hvert fall :mrgreen:

  @Marie: Sukrin+ er en blanding av sukrin og stevia 🙂

  @Mjuuugly: Det var akkurat så godt og! 😀

  @Oda: Jeg spiser gjerne ekte, usunne saker som andre har laget – men jeg synes det er gøy å gjøre det bedre og sunnere når jeg først skal bake det selv 🙂
  Så koselig, takk ♥

  @Maria: Her brukte jeg den du kan se på bildet – Soft

  @Michelle: Jeg liker å ta bilder som ser smakfulle ut 😉

  @Maren: Man kommer langt av å bare kutte ut sukkeret 🙂 Nei, jeg fikk en noe mer lignende smørkrem/glasur – men jeg synes det er veldig godt da.

  @Cecilie Lykke: Det var det og 😉

  @Mira: Du får passe på å lage det til et selskap eller besøk, ikke sitt med de alene 😆

  @it’s training: De var fantastisk gode 😀

  @Pernille: Opprinnelig er det brukt mel, så om du vil bruke grovt mel, mandelmel e.l så kan du det.

  @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: De smakte dødsgodt og!

  @Luisa: Så hyggelig, si ifra om de blir vellykket 🙂

  @Malin: Hyggelig med noe godt å hvile trøtte øyne på 😀
  Ja 😯 men denne må være en versting sånn sett.
  Jeg går god for CEP-sokkene, jeg synes de var veldig gode – MEN om de kurerer vonde akillesser er ikke godt å si 😐 Verdt å prøve kanskje?

  @Annica: Tack så mycket tjejen! Om det är några ingredienser du inte förstår så kan jag översätta 🙂

 14. Kristine

  @Trine: Oh yes 😀

  @Silje: Mørk kokesjokolade fra vanlig matbutikk 🙂

  @Therese: Mhm 😯
  Det er både godt og gøy (synes jeg da) å bake, og spesielt om man i tillegg kan gjøre det bra for kroppen og formen.

  @Karoline: Huff da 😀 Det viktigste jeg gjør er å ta vekk raffinert sukker, deretter bare tenker jeg meg frem til en bedre og mer proteinrik versjon – men uten å ta bort for mye fett (da blir det tørt) eller bindingen (da vil den ikke holde sammen).

  @Hanne: Jeg tenkte at noen ville reagere på margarinen, men smør er såklart ok for de som helst vil ha det 😀
  Det var min storesøster som ville at jeg skulle bake originalen, men hun burde ha skjønt at det ikke kom til å ende opp som det 😆 Hun har også snakket om de du nevner, jeg gidder ikke å bake de selv – men jeg smaker gjerne! Kanskje (til og med) jeg hadde synes de var mektige 🙄

  @StaffsAndStuff: Så hyggelig da 😀
  Ja – ta en titt her: http://www.kriweb.no/2010/02/22/gode-ingredienser/

  @Karen: De var nydelige! Bare hyggelig 😀

 15. Hanne

  Synes smør smaker mer og bedre, enkelt og greit, men skjønner godt at du valgte å gå for noe lettere 😉
  Skal prøve din versjon neste gang jeg er snopesyk og alene, hihi 😀

  Du får utfordre søsteren til bake ekte heller da, og smake litt selv 😉

 16. Kristine

  @Hanne: Jeg lurer på om det ikke dukker opp noen slike heftige kaker snart (hun har fått lysten på å bake), så da står jeg klar for å smake :mrgreen:

 17. Tilbaketråkk: Onsdagsform | Styrke Og Vilje

 18. Anette

  Laget den nettopp. Utrolig god, takk for oppskrift! Hadde i tillegg i philadelphia light i kremen, nydelig.

 19. Ingvild

  Mmmmh, lagd i dag, sitter og spiser nå.

  Litt improvisering, har ikke stevia, men litt ekstra sukrin gjorde nytten – pluss vaniljeessens i kremen. Bakepro i stedet for vaniljeprotein, som jeg heller ikke har, og mandelmel i stedet for kokosmel. Og så fulgte jeg Anette over meg her, sitt tips, og hadde philadelhia i kremen (jeg byttet ut halvparten av smøret med philadelphia, men kunne nok godt hatt philadelpha i tillegg til smøret, for det ble littegrann lite krem).

  Sinnsykt godt altså!

 20. Kristine

  @Ingvild: Så godt da! Det hadde jeg også gjort til en annen gang, lagt til philadelphia slik at det ble mer av kremen på toppen 😀

 21. Marte

  Hei og takk for fin blogg 😆 Gleder meg til stadig nye oppskrifter.
  Prøvde oppskriften, men kom ikke i nærheten av bildene dine. Ble hard, flat og den boblet over med smør.. Hva gjorde jeg galt? Piskes eggegviten alene eller sammen resten av eggene? Lot du kaken bli kald før du hadde på krem og sjokolade? Takk for svar 🙄

 22. Kristine

  @Marte: Det var veldig rart.. Alle eggene pisket jeg sammen som vanlig, for å beholde binding/seigheten. Mulig du brukte en form som var større og at de derfor ble for lave?
  Jeg måtte vente til kaken var noe avkjølt ja, ellers smelter smørkremen.

 23. Miss m

  Hei!
  Ble det 240 kcal pr stk eller for hele kaka? Kan du skrive litt om næringsinnholdet?
  Ellers smakte de helt fantastiske! 🙂

 24. Tilbaketråkk: Kamilla K » Oppskrift: lchf-brownie

Det er stengt for kommentarer.