Sunne lunsjtips

Det er flere som spør etter tips til både frokost og lunsj, her kommer derfor noen eksempler som jeg liker godt. Jeg spiser ikke frokost, så jeg spiser som regel dette etter trening eller til kveldsmat. Det spiller ikke noe rolle når man spiser det eller hva man kaller det – godt og sunt er det uansett.

1. Omelett
En omelett er lettvint, og man kan ha oppi så og si alt man vil. Pisk egg med litt vann eller melk, tilsett deretter grønnsaker, kjøtt, fisk, fugl, ost, pålegg m.m.

 

2. Salat
Fyr løs med grønnsaker! Det man har oppi en omelett kan man også ha her, bare fantasien setter grenser. Jeg synes ofte det er godt med frukt og/eller nøtter i tillegg.

 

3. Frukt og kesam/cottage cheese
Det er litt avhengig av årstid, men se tips til frukt og bær . Jeg blir ikke så mett av det, så jeg velger alltid noe proteinrikt ved siden – enten mager kesam eller cottage cheese. Det er også veldig godt med nøtter til.

 

4. Bakst
-enten på morgenen eller dagen før så kan du bake litt sunt – det tar ikke lang tid!

Gulrotrundstykker

Mandelbrød

Proteinbrød

.
God lunsj!

24 kommentarer til “Sunne lunsjtips

 1. linn spets

  Skal prøve meg på mandelbrødet ditt snart! Elsker alt som ser ut som loff<3 sikker på at der smaker helt nydelig også! Takk for alle de gode tipsene du gir! Jeg MÅ virkelig begynne og spise grønnsaker daglig, det er jeg alt for dårlig på.

 2. Vilde

  Gjett om jeg ble sulten nååå. Og jeg som ikke har spist frokost enda… (Delvis frokostspiser her 😉 ) Jeg ble forresten veldig inspirert av forrige innlegg, og tror jeg må ha noe med karbonadedeig til middag i dag. Bare krysser fingrene for at smakssansen er tilbake igjen ❗

 3. Kristine

  @Mira: Det var hyggelig 😀 Håper du får en god lunsj, og helg selvsagt!

  @linn spets: Da er vi to, loff og dårlig karbo er godt :mrgreen: Godt det finnes bedre alternativer innimellom.
  Grønnsaker er jo så godt! Lag en diger bolle med salat, eller ferdigkuttet, så har du det klart et par dager fremover.

  @Vilde: Jeg ble faktisk sulten selv, haha. Blir en god fredagslunsj/salat på meg i dag.
  Jeg skal lage noe med karbonadedeig igjen i dag jeg og, lurer på hva jeg skal lage.. Uansett så blir det godt 😀
  Så kjedelig, god bedring kjære deg!

  @Therese: Hehe, det viktigste er at det smaker godt! Ikke alt som blir like heldig her heller 🙂

 4. Ida

  Må si jeg ble veldig inspirert når jeg leste bloggen din. Endelig en sunn jente med sunne interesser. Nå skal det bakes! 🙂

 5. Meg

  Blir inspirert HVER gang jeg klikker meg inn på bloggen din Kristine, du er fantastisk og må love meg at du fortsetter å blogge til du er langt oppi 70-åra 😉

  Ha en finfin dag !

 6. Mette

  Hei:) takk for en super blogg! Du er utrolig dyktig og du ser sykt bra ut! Takker og bukker for ny inspirasjon hver dag:)) men jeg lurer bare på en ,kanskje litt teit ting, men alle snakker om»en spise dag i uken» hva menes det som? Altså jeg skjønner at det er at man kan unne seg no godt,men er det da snakk om «sunt/helse godteri» eller kan jeg hive ned på ekte freia melkesjokolade? Jeg klarer meg som regel alltid uten godteri meeeen når pms-trollet slår til er det virkelig INGENTING annet som funker:/ jeg spiser Alltid sunt og trener 5 ganger i uken. Og som regel så funker det med cottage cheese lapper med sukkerfritt syltetøy og fluff,men noen ganger så er det kun sjokolade som funker altså!!! :p Ha en strålende helg:))

 7. kettleBente

  Kristine, du sier du ikke spiser frokost. Jeg har ikke fulgt bloggen din så lenge, så jeg må spørre – driver du med periodisk faste? Hvordan strukturerer du måltidene dine?

  Jeg vurderer litt om jeg skal prøve ut PF, men har ikke helt bestemt meg ennå. Driver fremdeles med research.

 8. Tone

  Der var det jammen meg mange geniale oppskrifter. Jeg skal forøvrig prøve meg på fastelavens bolle oppskriften din på søndag. Gleder meg masse:)

 9. Kristine

  @Ida: Så hyggelig, kos deg med baking! 🙂

  @Meg: Synes jeg ser meg selv blogge fleksebilder og kjøttkaker som gammel dame 😆
  Tusen takk, og god helg!

  @Anonym: Tror ikke det, jeg har den stående i kjøkkenskapet.

  @Mette: Folk er forskjellige, men for min del er spisedag en dag hvor jeg koser meg med noe usunt – for jeg er fortsatt en søtmoms (dessverre). Prøver imidlertid å holde det til helgene 🙂 God helg!

  @kettleBente: Ja, jo.. jeg liker ikke å si at jeg følger det prinsippet, for jeg har ikke spist frokost de siste 15 årene. Det er rett og slett helt naturlig for meg å spise først på formiddagen/ettermiddagen 🙂

  @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: Godt å høre, god helg 😀

  @Tone: Ja, det må du gjøre! Jeg skal i bursdag på søndag, så jeg skal bake en sunnere kake 🙂

  @Mia: :mrgreen: Så lenge jeg kan friste med noe sunt er det jo bare bra!

 10. Ulrikke :-)

  Flotte tips! spiser en del egg selv. Men er ikke så flink til og få i meg riktig mat, og nok til og fylle en hel dag. Nettopp begynt og slanke meg, og da er det greit og komme innom her for noen tips til sunn mat 🙂

 11. Silje

  Hei! For en utrolig fin blogg du har og kjempefine oppskfrifter. Akkurat det jeg var ute etter 🙂

  Hva er dine favoritt-styrkeøvelser?

Det er stengt for kommentarer.