Proteintrøfler

Dette er resultatet av en mislykket proteinsjokolade, og det ble faktisk utrolig godt.

Oppskrift:
60g kakaosmør
30g cocosa
30g sjokoprotein
15g kakaopulver
30g sukrinmelis
4 dråper stevia vanilje
2 dråper stevia sjokolade
2 dråper stevia hazelnut
en klype salt
1 dl skummet melk

Sjokoladerøren ble litt tykk fordi jeg hadde i litt for mye proteinpulver, og da jeg blandet ut med litt melk ble resultatet en noe tørr, men kremet sjokolade.

Jeg trykket sjokoladen ned i former, men etter at de var avkjølt måtte jeg grave de ut – derav utseendet – men de smakte som melkesjokolade! Ok, nesten.

Har dere fått med dere at det har kommet en ny sukrin forresten?


Det er sukrin+stevia blandet. Tenkte jeg skulle teste den i helgen – et ganske ambisiøst kakeprosjekt egentlig.
Blir det vellykket så deler jeg det så klart med dere :smile:

Håper dere får en fin helg!

15 tanker om “Proteintrøfler

  1. avatarVilde

    Åh, namnamnam 😀 Dét hørtes utrolig godt ut! Tenk det som fyll i trøffelkake. Eller trøffelpai… 😈 Sjokoladedjevel.

    Gleder meg til å se resultatet av det ambisiøse bakeprosjektet ditt! God helg, Kristine!

  2. avatarNora

    Det kan også brukes som et lag i Troikasjokolade 🙂

    Den sukrinen må jeg teste ut, synes ren sukrin smaker så metallisk, men med stevia blir det forhåpentligvis bedre!

  3. avatarHanne

    Du er så kreativ for tiden! Hadde jeg bare sett disse tidligere i kveld..hmm…
    Jeg liker forresten at du bruker ordet «stappe», og mistenker det er innført av vestlendingen din 😆

  4. avatarKristine

    Spennende med nytt sukrin, takk for tipset! Det må prøves 😉 Lykke til med bakeprosjektet, håper og tror at det blir bra, slik at vi får se 🙂 God helg!

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Sunn mat og trening!: I og med at det er blandet med stevia så er den drøyere i bruk, det vil si man trenger mye mindre 🙂 Posen er på 250g – kommer snart info på Funksjonell Mat.

    @Nora: Ja, der sa du noe! 🙂 Jeg liker jo smaken av sukrin – men i det siste har jeg pleid å blande sukrin/sukrinmelis og stevia, så det er en smart blanding.

    @Hanne: Takk! (Selv om det egentlig bare var meningen å lage proteinsjokolader)
    Det var faktisk først etter jeg lagde det innlegget jeg fant ut at de sa det om alt på vestlandet – det må være (25%) vestlendingen i meg :mrgreen:

    @Kristine: Takk for det – håper det blir godt 🙂 Lurer på om det må bli en sunnere versjon (ikke helt sunn), skal serveres i en barnebursdag. God helg!

  6. avatarMia

    Oj, sukrin og stevia faktisk.. Spennende, og sikkert godt siden sukrin er godt, og stevia er godt i mindre mengder:) Jeg pleier å blande selv når jeg baker (pga prisen til sukrin er det litt mer studentvennlig å bruke litt sukrin og litt av den mye billigere flytende steviaen)
    Jeg lagde mislykkede «brownie babies» (dedication.blogg.no sin oppskrift) som med litt triks og fiks ble til cake pops! Av og til blir «mislykkede» bakeprosekter mye bedre enn man hadde trodd:)

  7. avatarAnn Helen

    Skulle ønske jeg hadde din fantasi når det kommer til mat, men siden den er heller dårlig er det jo så utrolig bra at du deler disse oppskriftene med oss 😛 Alt du lager set alltid så bra ut! Ønsker deg en riktig så fin helg 😉

  8. avatarNina

    Hei igjen;) er denne nye sukrinen å kjøpe noe sted ennå? Hvor kjøper du sukkerfri sjokolade? Hvilken shipping metode velger du på iherb? Den billigste (1-4 ukers leveringstid)? Mange spørsmål! Ha en fin kveld 😀

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ann Helen: Jeg deler mer enn gjerne tips og oppskrifter med dere 😀

    @Nina: Den vil være tilgjengelig å kjøpe om noen uker! Kommer nok info på Funksjonell Mat, eller så kan jeg si ifra når jeg vet mer.
    Sukkerfri sjokolade kjøper jeg som regel i butikken, det er ikke så ofte jeg bruker/spiser det pga magevondt. Velger den billigste leveringen ja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *