Del 2 – Fitnessbarbie ute av skapet, og bloggen blir til

«Beklager, men du må nok melde deg på med fullt navn»

Jeg skulle være på scenen i et par minutter, fullføre målet mitt, og så ferdig.
Ok – så ble navnet mitt tilgjengelig på nett allikevel, men ingen trengte vel å vite noe uansett.

Hvorfor holde det skjult?
For fire år siden var ikke sporten like godt kjent og tilgjengelig som nå, og min frykt var å bli forhåndsdømt. Det skjer som regel med de som skiller seg ut fra det normale, og det skjedde også med meg.
Jeg ville ikke høre eller oppleve noe negativt om valget mitt, jeg ville ikke bli sett med kritiske øyne. Jeg ville bli sett og dømt som et slags muskuløst kunstverk på en scene av profesjonelle dommere, men ikke som Kristine i mitt vanlige liv.

Noen bilder av utviklingen i ukene frem mot første konkurranse:

Poseringene ble øvd på hjemme i stua..

.. og sceneformen kom seg sakte men sikkert

Etter 11 uker på konkurransediett så var tiden inne og jeg hadde gjort mitt beste.
Med hjertet nærmest pumpende ut av brystkassen og tanker som «hva i helvete er det jeg egentlig driver med» idet jeg får kroppen smurt inn med mørk, seig scenefarge fra topp til tå.


Ingen diettplan, ingen coach, ingen formsjekk. Hår, sminke og negler fikset jeg selv.


Backstage på første konkurransen – Sandefjord Open 2008

Det eneste jeg ønsket var å gjennomføre en konkurranse med hodet hevet, og å kunne se tilbake på det med en viss stolthet over at jeg faktisk hadde gjort noe sånt. Lille flinke piken som alltid hadde fulgt fornuften skulle nå stå på en scene foran mange mennesker i en liten bikini og vise muskler hun en gang hadde vært flau over.

Og det gikk over all forventning, både plasseringsmessig og støtten jeg fikk fra familie og venner.

1.plass Sandefjord Open 2008


Slik så jeg ut første gang på scenen, og til tross for nervøsitet ut av en annen verden så var det et fantastisk øyeblikk.


3.plass Oslo Grand prix 2008

 
Og slik så det ut på scenen i Oslo GP helgen etter. Som dere kan se lukker jeg øynene, og det kjennetegner vel egentlig hvordan jeg hadde det. Jeg prøvde å smile tappert, men jeg var veldig sliten og svimmel denne gangen – hjertet hadde fått nok.


Å få en pallplassering her med så mange erfarne utøvere var derfor veldig stort for meg.
Det handlet om mer enn konkurranse og muskler for min del, så utrolig mye mer. Jeg hadde lykkes, i både selvutvikling og selvrealisering..

I dagene etter konkurransene så begynte dessverre ryktene om doping, og det til tross for at jeg noe naivt trodde at jeg kom til å slippe unna. Jeg mente selv at det var åpenlyst at jeg ikke hadde gjort noe slikt med tanke på utseende, størrelse og helsesituasjon – men det var tydeligvis ikke det for enkelte. Jeg visste heller ikke da at det ofte ble brukt doping i forbindelse med deffen, og hvor utbredt det var i denne sporten.
Det var nok den korte fartstiden jeg hadde innen styrketrening som var utslagsgivende, kunne jeg virkelig ha klart dette på så kort tid uten hjelpemidler.
I ettertid ser jeg at det må være tidenes kompliment, jeg oppnådde noe som virket umulig uten hjelp.

Jeg følte uansett et stort behov for å renvaske meg selv, og for å skrive mer om bodyfitness. Jeg ville få sporten frem i lyset, videreformidle mine standpunkter og hva jeg sto for. Jeg ville rett og slett vise at det var mulig å få resultater uten doping, til noens begeistring – og andres irritasjon.

Bloggen ble opprettet 13.april 2008, i den tiden på blogspot, og planen var å skrive et par innlegg for så å slette den når alt hadde roet seg.

Slik ble det ikke, og jeg hadde flere mål og drømmer i sikte.

fortsettelse følger i del 3

.

99 kommentarer til “Del 2 – Fitnessbarbie ute av skapet, og bloggen blir til

 1. Mariann

  Jeg må bare si en ting: Heia deg!!! For en utrolig bragd, og det helt alene! Jeg er imponert, for å si det mildt 🙂

 2. Elise

  WOW! Må bare si at disse innleggene er utrolig inspirerende å lese, og du er og blir inspirerende på så mange måter! Tusen takk for at du delte dette og ga meg motivasjon til både dagens, ukas, månedens og årets treninger!

 3. Fineliner

  IMPONERENDE, GÅSEHUD, PÅGANGSMOT, UTHOLDENHET, STYRKE, SELVSIKKERHET, TÅLMODIGHET. Smiler bredt inni meg. Føler en stolthet på dine vegne.
  Håper jeg en dag sitter igjen med samme følelse av mestring for noe jeg har kjempet for:) Hurra for deg og bloggen 🙂

 4. Camilla J

  Vet du hva? Du er et fantastisk menneske!
  Du er så inspirerende, og genuint, tvers igjennom, så god! Du er så sympatisk og snill, og det beviser at det er fullt mulig å være vakker på innsiden – og på utsiden.
  Lykke til med alt du måtte ta deg til, vit at du er herlig 😀

 5. Linn

  Jeg er så sykt imponert! Du er bare den råeste dama jeg vet om!

  Visste ikke at man kunne stille uten et «team»? Har veldig lyst til å stille i bikini-klassen men vil som deg gjøre alt selv, vil ikke ha noe diettoppsett eller coach. Er det fremdeles mulig å stille alene?

 6. Marie

  Tusen takk for at du deler dette med oss! Eg må innrømme at eg skjemmer meg over at eg trener stryketrening og tar kosttilskudd som pro-pulver og kasein osv.. Er liksom redd for å bli stemplet som «avviker», og at folk skal snakke.
  Fitness, go fitness!

 7. Pia

  Du er ett så inspirerende menneske! Mister jeg motivasjon til å trene en dag leser jeg bloggen din og styrker meg til å dra på trening! Fortsett sånn og ikke la noe knekke deg, ser ut til at du har klart det hittil så keep on going! 🙂

 8. Ida T

  Kristine «superkvinne» Weber, dette er jo regne spenningsromanen:D Kjenner jeg blir provosert med tanke på at mennesker kan dømme en fordi man faktisk har gode forutserninger for å delta i denne form for sport, uten og faktisk måtte ty til ymse. Og ikke minst at du har klart det på egenhånd!Det er vel misunnelse som ligger til grunn:/ Du har all grunn til å være stolt over deg selv:) Og jeg tror de fleste som følger bloggen din tenker det samme som jeg gjør, at du du har kommet dit du er; på ekte, sunt vis 🙂

  Du inspirerer:D

 9. Kristine

  Dere er så fine jenter! Jeg blir så rørt 😳 Husk at jeg skal klare å skrive siste del og, jeg blir jo helt overveldet.

  @Mariann: Heia! Takk! 😀

  @Elise: Haha, så godt å høre – da er du sikret noen treninger fremover!

  @Marte Kristina: Takk 🙂

  @Fineliner: Tusen takk fine deg ♥
  Synes du lett kan være stolt av deg selv allerede!

  @Camilla J: 😳 Tusen takk, denne traff meg godt 😥
  Ønsker deg masse lykke til og!

  @Linn: Takk!!
  Man må være med i en klubb, og det er opp til dem hva man kan/skal. De fleste foretrekker nok å ha kontroll over diett, formsjekk, trening og poseringstrening. Jeg var så heldig å få helt frie tøyler, og N-R stolte på at jeg klarte dette selv – evig takknemlig for det.

  @Marie: Se på det som en styrke å være en avviker, spesielt når du gjør noe godt for deg selv 🙂 Ikke skjemmes!

  @it’s training: Tusen takk! Blir nok masse mer selvskryt, kropp og bilder i del 3 😀

  @Linda – Mitt liv og helse: Åh – tusen takk 😳
  Jeg er ingen helt altså, egentlig bare veldig sta.

  @karoline – trening & kosthold: 😀 ♥

 10. Linda

  Du er kjempeflink Kristine, og ikke minst en utrolig stor motivasjonskilde! Etter jeg først oppdaget bloggen din har jeg fulgt deg hver dag, og prøver mange av oppskriftene dine. Jeg har begynt å handle mye på iherb, proteinpulver, og jeg har gått til innkjøp av produkter folk flest ikke vet hva er. Tidligere var jeg bare på pulsspinn og kanskje en pump-økt en sjelden gang, men nå har jeg fått hjelp til å sette opp et styrketreningsprogram. Det er riktig nok veldig basic, og jeg har ingen planer om å komme opp til ditt nivå, men det er morsomt å kjenne at jeg faktisk blir litt sterkere, samt at det er fint med litt mer definerte muskler.

  Jeg håper du fortsetter å legge ut de spennende oppskriftene dine, og forteller oss om hvordan det går med treningen din. Stå på, du er tøff! 🙂 Uten tvil den beste bloggen i din kategori.

  Ønsker deg en fin valentinsdag!

 11. aboxof-chocolate

  Dette var virkelig rørende å lese… Jeg er så glad på dine vegne. For at du har fulgt drømmen din, og for at du har oppnådd det du har gjort. Det er virkelig, veldig helt fantastisk 😀
  Jeg er en ganske ny «følger» av bloggen din, men jeg er så glad for at jeg fikk den anbefalt. Du virker å være en veldig søt jente 😉 Ikke minst, tror jeg du vil gi meg en masse god inspirasjon.
  Så, *takk* til deg, for at du deler 🙂

 12. Kristine

  @Pia: Så bra, det varmer mitt treningshjerte!
  Og takk, det har vært mye opp- og nedturer på veien, men jeg kom sterkere ut av det.

  @Ida T: Spenningsroman! :mrgreen:
  Det var veldig frustrerende da og i tiden etter, for jeg var for muskuløs for folk flest i det vanlige liv – men i bodyfitness-sammenheng ble jeg ofte fortalt at jeg var for liten. Det var mye snakk fra begge kanter, og det var ikke så lett å vite hva man skulle si.

  @Linda: Hyggelig å høre!
  Det muskelnivået jeg har hadde jeg godt på vei før jeg begynte med styrketrening, så det meste avhenger av utgangspunktet ditt – ingen ‘fare’ 😀 Det viktigste er som du sier at man føler seg sterkere.
  Takk – riktig fin Valentines til deg og! ♥

  @Marianne: Takk! 🙂

  @aboxof-chocolate: Tusen takk! Håper jeg kan inspirere til mye tung trening, og mye god mat 😀

  @Rebekka: Takk 😳

 13. Andrea N.

  Jeg må bare si, du er mitt største forbilde! Takk til deg og din blogg som får meg til å få opp motet til å trene og komme i en slik fin form som deg! – Og, trust me – jeg vet at det ikke kommer av seg selv! 😉
  Du virker som en sterk jente, like mye innvendig som utveding. Jeg håper virkelig du forsetter i mange år fremover med denne bloggen din, for jeg bare digger deg! 😉

 14. Mia

  Du er så flink=) Utrolig at du har klart det på egenhhånd, føler de fleste bodyfitnessutøvere har coach som sender diettplan og treningsplan og blir sminket og stylet. Du er tøff som står på egne bein!
  Men angående hjertet ditt; snakket du med lege før du satte i gang med konkuransediett? Tenker det må gå hardt utover kroppen å leve så lavt på kalorier over mange uker?

 15. Anna H

  Åå..! 😯 Jeg elsker fysikken din! Jeg har fulgt bloggen din lenge og det min absolutt favorittblogg! Du er virkelig en herlig jente, og du motiverer og inspirerer MASSE! Jeg misunner deg og det tilsynelatende perfekte livet ditt, Virker som du har alt du trenger 🙂 du er hvertfall mitt forbilde 😉

 16. Kristine

  @Andrea N.: Jeg må bare si at jeg håper du mener muskelmessig, og ikke sceneform – det kan man ikke ha som mål i det vanlige liv 🙂 Kommer litt tilbake til det i del 3.
  Ellers, tusen hjertelig takk!

  @Mia: Tusen takk! Tøff, egenrådig, sta.. 😆
  Nei, jeg gjorde ikke det. Grunnen til det er at jeg visste om skepsisen til sporten blant folk, og regnet med at en lege ikke ville forstå eller vite så mye om det. Når det er sagt så har jeg alltid satt kroppen først, i alle konkurranser og dietter jeg har vært på – det var også grunnen til at jeg måtte avbryte en etterlengtet konkurranse i USA sommeren 2010. Er helsen på spill så bryter jeg, ingenting er så viktig.

  @Anna H: ♥
  Jeg har alt jeg trenger, men livet mitt er langt ifra perfekt 🙂 – det er bare det at jeg unnlater å skrive mye om privatlivet mitt, både gode og dårlige opplevelser.
  Tusen takk!

 17. Ingrid

  Du er en fantastisk inspirasjon!

  Selv om jeg har en altfor lang «nedeperiode» selv nå, med lite trening, feil mat og dårlig selvtillit så finner jeg virkelig styrke i å lese bloggen din!

  Jeg SKAL komme tilbake – du hjelper mye mer enn du aner! <3

 18. Kristine

  @Ingrid: Takk! De nedeperiodene har jeg også hatt, det er ikke så lenge siden jeg kom ut av en faktisk, så vit at vi alle er innom de – det gjelder bare å komme seg ovenpå igjen! Og det klarer du (ta deg en liten treningsøkt i morgen) 🙂

 19. Michelle

  Rett og slett respekt til deg Kristine, som har nådd så langt! Jeg bøyer meg i støvet for deg! Så må jeg smøre på hvor fantastisk du ser ut 😉 skulle gjort MYE for den ryggen din :mrgreen:

 20. Charlotte I

  Herregud, så vakker du er Kristine W!
  Å se hva du har oppnådd på egenhånd er helt utrolig, og gir veldig masse inspirasjon 🙂

  Gleder meg til siste del av historien, og masse skrytebilder 🙂

 21. Lina

  Åh så herlig det er å lese disse innleggene Kristine. Kjenner at jeg blir helt varm inni meg. Du har all grunn til å være stolt av deg selv! 🙂

  Når jeg leser dette så kjenner jeg at det finnes håp for meg også – stå på scenen om 9 uker, og være stolt av meg selv.

 22. Malin

  Happy valentine ♥

  Jeg husker da jeg tilfeldig kom over den første bloggen din, og ble totalt fascinert over denne lille/store jenta med den fineste fysikken. Jeg liker at du er så jordnær, og at du ikke bare er en rollemodell for fitnessjenter, men oss vanlige treningsjenter også.
  Eg like deg!

 23. Kristine

  @Michelle: Og jeg bøyer meg tilbake for alle disse fine ordene fra dere! Takk!

  @Charlotte I: Tusen takk!
  Ja, del 3 vil nok bestå av ganske mange bilder – men de som vil får se, og de som har sett det før får vente til neste matinnlegg 😆

  @elizabeth andrea: ♥

  @lovelyliller.com: Takk! Ja, jeg takler ignoranse ganske dårlig 🙂

  @Lina: Åh tusen takk! Det kommer til å bli nervøst, surrealistisk, slitsomt og fantastisk – men det beste ved det er at du når målet ditt 🙂

  @Malin:
  Når jeg tenker over de som har vært der fra dag 1, så tenker jeg automatisk på deg og Hanne ♥ Tusen takk, husker jeg nesten ble litt fornærmet da noen startet med å si ‘selv om jeg ikke driver med fitness’, for jeg anså/anser meg ikke som kun en utøver og ville at bloggen skulle være for alle treningsinteresserte 🙂
  Happy Valentine!

 24. Malin

  Du er bare helt fantastisk, Kristine! Det står virkelig STOR respekt av det du har gjort og det du har oppnådd. Du er rett og slett den mest inspirerende personen jeg vet om, og du motiverer meg så utrolig mye! Tusen takk for at du er den du er, og for at du er et så bra forbilde for så mange.
  Ha en fortsatt fin valentinsdag <3

 25. Astrid

  Du er virkelig et forbilde, Kristine!
  Alltid et høydepunkt å innom bloggen din hver dag 🙂 Håper å se deg i konkurranse igjen snart!

  Ha en fin kveld 🙂

 26. Hanne

  Nå skulle jeg skrive en superhappy kommentar her, og så ser jeg navnet mitt nevnt og blir skikkelig rørt og sentimental i stedet for 😯
  Det er så fint å få lese historien din slik som dette. Det blir jo som en oppsummering av alt det jeg allerede vet, samtidig som det å se det hele samlet gir et nytt og bredere perspektiv på hvordan det må ha vært. Legger også merke til en del nye småting som ikke har kommet frem på samme vis før..

  Jeg er fortsatt utrolig imponert over deg, Kristine! Konkurransen og de flotte resultatene er en ting, men dette handlet (og handler) jo om så utrolig mye mer enn bare kropp <3

 27. Marita

  Må berre «ta av seg hatten» for deg Kristine 🙂 Du er jo heilt FANTASTISK 😀 (både på innsida og utsida so fleire har nemt her) Og tusen <3 takk for alt du deler…… set virkeleg pris på det 🙂 er inne på bloggen din kver dag <3 INSPIRASJON <3

 28. Mjuuugly

  Du er virkelig bare helt rå, og takk for alt du deler. Du virker bare som et helt fantastisk menneske og jeg blir bare mer og mer glad i den personen som kommer frem her via bloggen. 🙂

 29. t

  må jo bare si meg enig i de andre kommentarene du har fått her kristine.
  det står så stor respekt av deg,jeg tar av meg hatten for det du har gjort og prestert.du ser fantastisk bra ut og er et stort forbilde for mange mange.
  og samtidelig viser du at det er mulig å følge drømmene sine.
  fantastiske fine du.

 30. Lisa M.

  Sorry men f*** du e RÅE kristine.Eg digge deg !

  Kjenne meg så godt igjen i det du skriver om å være redd for å bli forhåndsdømt o.l

  Vi trenger sånne som deg! Du aner ikke hvor mye det hjelper at du skriver om slikt.

  U GO GIRL! <3

 31. Ragnhild88

  Så fantastisk innlegg, Kristine!
  Jeg har fulgt bloggen din en stund nå, og jeg må bare legge meg flat for hvor et fabelaktig menneske du er. Jeg blir helt rørt over å lese historiene dine og hvilket pågangsmot du har! Du har inspirert meg på mange måter, og jeg håper virkelig du fortsetter med bloggen din.

  Gleder meg til å lese siste del! 🙂

 32. Vibeke

  Nå fikk jeg nettopp mitt første forbilde. Du er så IMPONERENDE! Du får virkelig frem troen på at man kan oppnå det man vil, bare man jobber for det. Tusen takk or at har denne bloggen!

 33. Ida

  Kristine, du er fantastisk!!! Du har virkelig jobbet og kjent blodsmak i kjeften, du er rå! Må bare si at du har virkelig forandret livet mitt, og med det kan jeg si at du har forandret mange andre jenters syn på styrketrening og kosthold. KEEP UP THE GOOD WORK, you are fabolous!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *