Gulrotrundstykker

Kan jeg friste med saftige, sunne rundstykker?

Oppskrift:
2 egg
1 eggehvitte
ca 1 dl skummet melk
80g mandelmel
30g bakepro
20g hi-maize (kan sløyfes til fordel for annen tørrvare)
1 raspet gulrot
1/2 ts fiberhusk
en klype salt
en klype kardemomme (valgfritt)

Del eggene slik at du har to hele eggehvitter for seg, samt en plomme (eventuelt hele egget) og et helt egg sammen i en annen bolle. Sistnevnte trenger ikke mye pisking, du skal helst beholde seigheten. Bland det sammen med litt melk, deretter alt det tørre og den raspete gulroten.
Stivpisk eggehvittene med litt salt og vend forsiktig inn i røren.
Fordel røren i muffinsformer (jeg brukte 6 store former), inn i ovnen på 170 grader i ca 15 min. La de hvile litt før du skjærer i de.

Per rundstykke er innholdet ca:
Kcal: 100
Protein: 13 g
Karb: 5 g (hvorav 1,1 g er kostfiber)
Fett: 3,5 g

Din neste lunsj kanskje? Håper det smaker :grin:

30 kommentarer til “Gulrotrundstykker

 1. Ai

  Satt akkurat og tenkte på hva jeg skulle ha til lunsj, da dette innlegget dukket opp. Jeg har alle ingrediensene i hus, så nå blir det rundstykker på meg!

 2. Christina

  Disse så nydelige ut! Jeg pleier å bli skuffet når jeg prøver meg på glutenfrie, proteinrike brødvarer, så jeg lager heller vafler/pannekaker om jeg vil ha noe digg med pålegg på. Evt vita hjertego rundstykker innimellom, de er ikke sååå sunne, men veldig gode. Disse så uansett ordentlig gode ut, så jeg får vel prøve igjen da 😉

 3. Chassi

  Det ser nydelig ut! Jeg bytter ut mandelmel og bakepro med vanlig grovt mel og så gleder jeg meg til å teste. 😛 Tank u!

 4. Kristine :)

  Hei 🙂 Jeg lurte på om du kunne skrive et innlegg eller svare på hvordan du begynnte å trene for å få markerte muskler. Jeg er nå «helt normal» om man kan kalle det det, slank men ikke noe spesielt med muskler. Hvordan skal jeg trene for å bli mer markert? Når jeg trener og blir sterker har jeg slitt med at eks. armene mine bare ser store ut, uten å ha markerte linjer. Syntes ikke det er noe fint da det da bare ser ut som jeg er tjukk hehe.

  Bloggen din er kjempe bra forresten 🙂

 5. Elisabeth

  Hei :)!

  Vil bere sei fyst og fremst at bloggen din er fantastisk :)! Er innom og leser flere ganger om dagen :)!

  Ein ting eg lurte på. Eg har for ei stund si kutta ut brød, pga blei opplåst imagen, trur ikkje eg tåler mel, gjær. men også for å gå ned i vekt. Trur du eg legger på meg hvis eg bjunner og bake oppskriftene dine på brød? Har laget et brød som du ut, kjempe godt!.!

  Håper på svar 🙂

 6. Anne Marte L

  Hei!
  Jeg prøvde disse akkurat, byttet ut melk med bittelitt mindre vann, droppet bakepro og hi-maize fordi jeg ikke hadde dette i skapet. Erstattet med JBKM- ca 1-2ts. Og de ble KNALLGODE!

  Tusen takk for oppskriften! Deilig for en som er intolerant mot melk og mel og kunne spise saftige rundstykker 😀

  Digger deg, du er en stor motivasjon for trening hver eneste dag!

 7. Kristine

  @Ai: Håper det smakte 😀

  @Christina: Skuffet over konsistensen, smaken? Du burde gi disse en sjanse 😉

  @Chassi: Do it! Bare hyggelig 😀

  @marlen: Så bra da, kos deg 😀

  @astudentway.com: Bare hyggelig! 😀

  @Mira: Ja ikke sant, små proteinbomber 🙂

  @Natalie: :mrgreen:

  @Tove: De er det og! 🙂

  @Marianne: Så bra da! Og bare hyggelig vet du 🙂 Kanskje vi sees på Uno!

  @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: Godt å høre 😎

  @Kristin: Og disse er så myke og saftige!

  @Kristine 🙂: Hei! For å bli mer markert/definert må du justere litt på kostholdet slik at fett% går noe ned. Jeg ville først og fremst hatt fokus på styrketrening og treningsglede, så kan fett/vekt komme i andre rekke 🙂

  @Elisabeth: Du vil ikke gå opp i vekt så lenge du ikke spiser mer enn du trenger, det gjelder uansett hva du spiser 🙂 Om du får vondt i magen av vanlig brød og bakst så vil jeg absolutt anbefale at du lager ditt eget – og ved å tilsette protein og gjøre de mer kalorifattige slik jeg gjør vil du kunne spise mer av det 🙂

  @Fra tjukk til smukk: Godt å høre 😀

  @Mia: Saftig og godt!

  @Anne Marte L: Så bra da! Enig, de blir så saftige og gode 😀
  Tusen takk!

 8. Michelle

  hjemmelagde rundstykker er faktisk det beste som finnes, spesielt når de er helt fersk og rykende varm rett fra ovnen :mrgreen: fikk servert grove rundstykker med brunost og syltetøy av mamma forrige søndag :mrgreen: deilig!

 9. June

  Hei. rundstykkene ser bare helt fantastisk gode ut. Jeg liker ikke så godt mandelmel å lurte på hva du anbefaler å bytte dette ut med? diskusjonene er store om hva som er det sunneste melet, men jeg vil det skal smake godt og være sunt. Hvilket mel anbefaler du?

 10. Kristine

  @June: Du kan preve en kombinasjon av kokosmel og bakepro/proteinpulver. Om du ikke liker det mørke mandelmelet, så tror jeg det som ikke er fettredusert er lyst.

 11. Beate

  Prøvde disse i dag, men fikk det tydeligvis ikke helt til. Mine ble dobbelt så mørke som dine, og ville aldri bli noe fastere enn en kremete deig :S haha, ikke vet jeg hva som gikk galt! Dine så utrolig gode ut da!!

 12. Kristine

  @Beate: Jeg brukte et lyst mandelmel på disse, det er av en eller annen grunn blitt mørkt i løpet av det siste året – dessverre. Deigen skal være kremete, kanskje de ble litt for lite stekt? 🙂

 13. Caroline

  Her satt jeg i gang og prøvde meg på både lefser og rundstykker men som jeg ser Beate skriver Ble mine alt for mørke og bare en tynn deig! Når de var ferdig var de ikke særlige gode! Vet ikkd om det er mandelmrlet som gir litt den tørre,rare smaken..Aldri sagt jeg var noe mester på kjøkkenet, men skjønner bare ikke hva jeg gjør feil!? 🙂 Har du noen ide?:) forresten er jeg inne vær dag og stjeler oppskrifter og tips! Du er virkelig en inspirasjon 🙂

 14. Kristine

  @Caroline: Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er det nye mandelmelet som har skylden – det har jeg nemlig ikke prøvd. Jeg ville (inntil de forhåpentligvis får inn det lyse igjen) ha brukt en kombinasjon av bakepro/proteinpulver, kokosmel og fiberhusk.
  Takk for det! 🙂

 15. Tilbaketråkk: Grove scones og ny(delig) kaffe | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.