Vaniljelapper

Vaniljelapper


Jeg blandet 4 egg (2 hele, 2 hvitter) med 4 dråper stevia vanilje, 1 liten ts fiberhusk, 4 ss mandelmel, 2 ss kokosmel og resten vaniljeproteinpulver til jeg fikk en tjukk og god røre.
Stekes i litt fett og serveres med det du måtte ønske.

Jeg hadde på syltetøy..

..smør&sukrinmelis

.. og sjokoladeglasur (av philadelphiaost, kakao og sukrinmelis)


.
Nå er jeg i full sving med å lage en sunnere ferdigkake til bursdag senere i dag – ikke fordi det er en sunn feiring hos familien Weber akkurat, min kake er den som pleier å være mest igjen av, men da har jeg i hvert fall gjort min borgerplikt som sunn baker.
Gratulerer med dagen pappa!

20 tanker om “Vaniljelapper

  1. avatarAnette

    Hei Kristine!:)

    Jeg har kjøpt heftene dine, og de fleste av oppskriftene dine innholder mandelmel. Jeg er allergisk mot mandler. Er det noe annet mel du kunne anbefale å bruke som ikke gjør så stor endring på innholdet?

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anette: Hei! Er du allergisk mot alle nøtter? Ellers finnes det peanøttmel m.m
    Du kan også bruke en blanding av kokosmel og bakepro/proteinpulver 🙂 Det finnes også glutenfritt mel, pofiber osv men det har jeg ikke prøvd.

  3. avatarMichelle

    de så bare fantastisk gode ut Kristine! Sitter her hjemme med norsk oppgave og ser ut vinduet på snøstormen… så noen deilige pannekaker med syltetøy hadde virkelig vært den perfekte kosematen i dag! :mrgreen: takk for tipset
    Og gratulerer med dagen til din pappa 😛

  4. avatarNora !

    Hei ! 🙂

    Så veldig gode ut! Har ikke mer mandelmel igjen, og har heller ikke proteinpulver hjemme. Er det mulig å evt. bare bruke kokosmel? Isåfall hvor mye?
    Lurer også på om du kan anbefale et protein pulver, og hvor det kan kjøpes? Er det helt trygt å kjøpe fra nettet?

    Elsker bloggen din, og fast leser!

  5. avatarMira

    Gratulerer til pappaen din! Tror du det går like greit å bruke bakepro og vaniljeessens i stedet for vaniljeprotein? Fikk fryktelig lyst på dette nå 🙂

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Mira: Takk! Det proteinpulveret gir så god vaniljesmak, men det går helt fint med bakepro og vaniljeessens og 🙂

  7. avatarHanne

    At jeg klarte å lage omelett til frokost etter å ha sett dette her i morges er helt utrolig. For øvrig hadde jeg lyst til å begynne dagen med gulrotmuffins allerede før jeg så dette, kanskje jeg burde slå til?

    Håper dere får en herlig feiring i dag 😀

  8. avatarLise

    Det hørtes godt ut 🙂 Kan man lage disse uten bakepro/proteinpulver? Har ikke det, men har mandelmel og kokosmel og vaniljeessens..

  9. avatarMerete

    Har akkurat lagd lapper og fortært en med syltetøy, kjempegodt!!! 🙂 Jeg brukte kvernede mandler, og det var litt godt med noen småbiter å tygge på innimellom. Så brukte jeg proteinpulver med cake batter-smak, vellykket og svært mettende 🙂 😉

  10. avatarBeate

    Å, dette så jo bare kjempe godt ut! 😀 Lurte forresten på hvor du kjøper kokosmelet ditt fra? Må du bestille det fra nett? Har ikke funnet det i noen matbutikk..

  11. avatarElise

    Hvor mange stykker fikk du? 😀
    og kan jeg bruke eventuelt 1 helt egg og 3 hvitter?
    og 30g mandelmel, 10 g protein og spe på med vann om det blir for tykt?

  12. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Elise: Jeg fikk 4 små lapper 🙂
    Bare bruk det du vil, men vær forsiktig med mye vann i røren da det ødelegger bindingen.

  13. avatarM

    Lappene så fantastisk gode ut, men hvis jeg ikke har kokosmel, hva kan jeg bruke i stedet? kan man evt kutte det ut?

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @M: Du kan bruke bakepro/proteinpulver istedet om du har, eller litt mer mandelmel (men da ville jeg ha latt røren stå og svelle litt først). 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *