5 desserter under 100 kcal

Dette er diettdesserter, hverdagsdesserter, lavkaloridesserte – kjært barn har mange navn. Smaker ikke som originalen, men et ok alternativ når søtsuget melder seg.

1. Sjokoladeis

Oppskrift:
2 eggehviter
3 ss sukrinmelis
2-3 ts kakao
en klype salt

Eggehvitene piskes stive og luftige med sukrinmelis, smak til når du synes det blir søtt nok. Ha deretter i kakao og en klype salt, vend godt inn og sett i fryseren i 10-20 min. Husk å røre om innimellom.
Inneholder ca 80 kcal.


2. Bringebærgélé

img_8097img_81101

Jeg lagde like gjerne en liter i slengen;
1 liter sterkt blandet fun light saft (med bringebær)
1 pose gelatinpulver
100g tinte bringebær (valgfritt)

Så og si kalorifritt – ca 30 kcal med bær i. 

.
3. Vaniljepudding


Oppskrift:
1 eggehvite
1 dl gresk yoghurt (el. mager kesam)
2-3 ss sukrinmelis
10 g vaniljeprotein
4 gelatinplater
noen dråper Stevia vanilje/vaniljeessens

Pisk eggehvite helt stiv med stevia vanilje og sett til side. Smelt gelatinplatene i ørlite  vann – la det koke opp slik at gelatinen smelter ordentlig. Visp skyr, sukrinmelis og proteinpulver sammen, vend inn eggehvitten til slutt. Hell gelatinblandingen i en tynn stråle mens vispen går på lav hastighet. Helles i en form og settes kaldt i kjøleskap i en 30-40 min.
Inneholder ca 100 kcal.

.
4. Kesam med varme bringebær
20120104-155429.jpg
1/3 boks mager kesam søtet med noen dråper stevia vanilje, 50g fryste bringebær varmet i en liten kjele og noen hakkede paranøtter strødd over til slutt.

Inneholder ca 100 kcal.

5. Sjokolademousse
IMG_2457
Oppskrift:
2 eggehviter
4-5 ss sukrinmelis
2 gelatinplater
2 ts kakao

Legg gelatinplatene i bløt og smelt de deretter i noen dråper vann. Stivpisk eggehviter med sukrinmelis eller annen søtning, visp inn kakao og hell en noe avkjølet gelatinblanding inn i røren i en tynn stråle helt til slutt. Settes kaldt en liten time.
Inneholder ca 75 kcal.

Jeg kan garantere at du ikke bruker lang tid på disse, det som eventuelt tar litt tid er avkjølingen i kjøleskap for å få gelatinen til å stivne ferdig. Det er flere av disse du kan ha stående en dag eller to, spesielt géléen.
Legg også merke til at dessert nr 1 og nr 5 er tilnærmet like, det er altså et hav av variasjoner man kan ha med kun en liten endring.

.

50 tanker om “5 desserter under 100 kcal

  1. avatarMichaela

    Tusen takk for tips 🙂 du, jeg lurte på en ting. Betaler du mye i toll når du bestiller fra Iherb?

  2. avatarAnonym

    Nam. Elsker bloggen din! Men kan jeg bruke bakepro i steden for vanlig proteinpulver? Ser noen plasser at det kun står; protein pulver. Og kan jeg gjør det omvendt og?:p Bruke vanilije protein i steden for bakepro? hehe

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Michaela: Nei ingenting, jeg holder meg under 200 kr grensa og bestiller heller flere mindre pakker 🙂

    @Anonym: Ja, i teorien kan du det – men jeg foretrekker å bruke bakepro i ting som faktisk skal bakes i ovn og som er smaksatt på annen måte. Proteinpulver bruker jeg helst i ‘kalde ting’ som fluff, mousse, pudding osv. Om jeg bare skriver proteinpulver så er det fordi du selv kan velge smak/det du har stående.

    @Anonym: Nja, jeg har hatt best resultat med gelatinplater og vil anbefale det.

    @Veronika: Ja, og denne oppskriften er altfor fettfattig så det gikk dårlig. Ismaskinen får heller brukes når jeg skal lage en sukkerfri og feit iskrem 😀

  4. avatarRannveig

    Ironisk at du la denne ut i dag 😀 Jeg brukte nemlig heftet ditt i går kveld til å lage sjokoladepuddingen for endte gang. Den er nydelig! Bruker sjokoladeprotein istede for kakaopulver 🙂 Namnam! Dempa søtsuge lett! 😉

  5. avatarElise Sivertsen

    å så deilig med spnne poster, er så mye lettere å finne frem til masse godt en å sitte å søke rundt i flere timer! du er absolutt den største inspirasjonen min til å spise og lage sunt og søtt! håper du forsetter leeenge 😀

  6. avatarElise Bakken

    Må bare si at jeg digger bloggen din!! 😀 masse fine treningstips, tips til mat og oppskrifter, ALT!!:-)))))

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: Gélé må nesten være den enkleste desserten å lage, friskt og godt da 😀

    @Maren. M. Hallerdalen: Tusen takk! 😀

    @Rannveig: Så deilig da! Jeg pleier å ha en blanding av kakao og sjokoladeprotein, dekker absolutt søtsuget på en hverdag ja 🙂

    @Tove: Mhm! 🙂

    @Elise Sivertsen: Tusen takk for det! Greit å vite at det faller i smak, kanskje det kommer et lignende innlegg senere.
    Jeg holder nok på en liten stund til 😀

    @Hanne: Gleder meg til å fortelle mer! Takk, digg med stort skjerf 😀

    @Elise Bakken: Takk, så hyggelig!! 😀 😀

  8. avatarMia

    Jeg er hektet på skokoladeisen! Men klarer aldri å ha den i 10-20 minutter i fryseren da, er sånn 5 minutter i fryseren også JAFS=)

  9. avatarIngri

    Blir skikkelig inspirert i matveien av å lese bloggen din! 😀 Men jeg har et spørsmål ang proteinpulver…det finnes så utrolig mange forskjellige varianter, så lurer på om du kan anbefale en type? Skal brukes i sammenheng med trening, men også i matlaging 😉

  10. avatarAnonym

    jeg maser fortsatt om krydderkake, er helt fjern når det kommer til matlaging osv 😀 Men glasuren, da skal du ha 1 plate gelatin, hvordan skal jeg gjør det? Tenker på gelatinen da

  11. avatarEmilie

    Heihei:) Siden du har mye peiling, hadde det vært fint om du kunne svare på dette. Er det sånn at jeg absolutt burde ta proteinpulver når jeg trener hard styrke? 🙂 Spiser proteinrik mat ellers, yoghurt, CC, melk, ost, kylling, fisk osv. men er det mye bedre å ta proteinpulver? Og er det dyrt, ca hvor mye koster det?
    Liker forresten bloggen din veldig godt, du er kjempeinspirerende!

  12. avatarVilde

    Nå ble jeg nysgjerrig 😉 Gleder meg til å høre mer om prosjektet! Og: Jeg fikk helt sinnsykt lyst på sjokoladeis 😀

  13. avatarNina

    Strålende innlegg!! Trengte absolutt litt inspirasjon til sunne utskeielser! Motivasjonen er så som så for tiden, men med slike oppskrifter som alternativ skal det bli lettere å komme inn i gode rutiner igjen:) Tusen takk, søte deg 😉

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Mia: :mrgreen:

    @Ingri: Ja, jeg anbefaler disse: http://nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=156390
    Enten Whey FX, Whey Gourmet eller QNT Metapure
    🙂

    @Anonym: Du smelter den i en kjele med et par dråper vann før du pisker den inn sammen med resten 🙂

    @it’s training: Kos deg med jello! 😀

    @Lise: Nei, men det er tilnærmet ingenting. Har fullt næringsinnhold for sjokolademousse og vaniljepudding (søk på siden her, ellers finner du de i det første dessertheftet). 🙂

    @Luisa: Så hyggelig! Takk 😀

    @Emilie: Nei, det må du ikke 🙂 Det viktigste er at du får i deg proteiner via maten, og at du spiser nok. Jeg liker å bruke litt proteinpulver når jeg baker sunt.
    Takk!

    @Rebekka: Takk, bare hyggelig! 🙂

    @Vilde: Gleder meg til å fortelle mer!
    Og jeg fikk lyst på lefser etter å ha tittet innom deg, eller ‘proteinrull’ om du vil.. 😆 Grattis med bra markløft!

    @Nina: Tusen takk, og jeg inspirerer så gjerne! 😀

  15. avatarAurora

    Åh, takk for fantastisk innlegg! 😀 Har laget alt dette før, i ca lik versjon (har jo alle heftene dine! 😉 ) Men det var supert med en slik «påminner» om at man fint kan kose seg med god samvittighet! :mrgreen: Du lyser opp hverdagen min, Kristine! 🙂 Med treningstips, mattips, dessertinspirasjon, formbilder (ja de er supermotiverende) og din positive og herlige holdning 😛

  16. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Sara: Ja, men da blir hele poenget med ‘sunt’ borte 🙂

    @Aurora: Så snilt av deg Aurora (fine navnet), tusen takk! 😀

  17. avatarEline

    NAM, det så godt ut! Du er så flink og kreativ i mat(/kake)veien! 😉 Men er det noe forskjell om man bruker gelatinplater eller pulver til de ulike dessertene? Har aldri brukt gelatin i hele mitt liv så er litt grønn på hva som funker best til hva…

  18. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Eline: Nei, det er ikke noe særlig forskjell – jeg foretrekker imidlertid gelatinplatene da jeg synes de smelter bedre og fortere 🙂

  19. avatarelise

    Jeg krysser fingrene for at alt går i boks, og jeg kan nesten ikke vente med å høre hva det er! Alt du tar i pleier jo å bli veldig bra, så det er ingen grunn til at dette ikke skal bli gull det og 😀

    Heia heia!!

  20. avatarBeate

    Lagde sjokolademoussen i går, den smakte herlig 🙂 Og så enkelt å lage, hadde jo alt i skapet 😀 Kanskje jeg skal prøve meg på quattrokake i helgen 😀

  21. avatarKristine

    @elise: Åh takk! ♥ Håper virkelig det går i boks selv 😀

    @Beate: Den er superenkel, og veldig god ja.
    Quattrokaken er både morsom å lage, og smaker godt – let me know hvis du prøver den 😀

  22. avatarMartine

    Heihei!
    Prøvde å lage sjokolademousse i dag, men fikk noen geleaktige klomper i den.
    Vet du hvorfor jeg kan ha fått det? Det var veldig ekkelt

  23. avatarKristine

    @Martine: Brukte du gelatinplater eller pulver? Uansett, om det ble klumper så betyr det nok at gelatinen ikke ble smeltet godt nok i starten før den ble tilsatt moussen.

  24. avatarMalin

    Hei! 😀 Lurte på om når du skriver kakao, mener du bakekakao pulver da?;D Takk for svar!!:)

  25. avatarLene

    Så mange bra oppskrifter! Veldig praktisk med en liten oversikt over kalorier og den slags 🙂 Tusen takk!

  26. avatarAnniken

    Er det noe man kan bruke istedenfor sukrinmelis? Ser de har flere typer søtningsmidler med lite eller ingenting kcal innhold på dagligvaren, kunne disse vært et alternativ?

  27. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anniken: Jeg ville ha valgt sukrinmelis, sukrin gold eller stevia. Splenda og annen søtning smaker ikke like godt – synes jeg. Sukrinmelis har for øvrig de fleste større matbutikkene som Meny og Ultra tatt inn.

  28. avatarTove

    Heisann!
    Endelig fant jeg en lett oppskrift på en sunn sjokolademousse som ikke trenger å ha all slags bestilte ingredienser i! Men en liten ting jeg lurer på; hvor mange porsjoner er det i sjokolademoussen din? Er det bare 1 porsjon, eller flere? Tusen takk på forhånd for svar 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *