God mat!

Dagens middagstips;
Kjøttsaus med revet parmesan

Sett dette før ja, det er favorittmiddagen.
Karbonadedeig stekt med hot curry, salt, pepper, paprikakrydder, chili, hvitløk og en boks med hakkede tomater. Revet parmesan over og spinatsalat ved siden av.

og
En nydelig dessert;
Karamell- og mandelkake

Karamellnøttebunn:
3 eggehvitter
3 ss Sukrinmelis
3-4 dråper stevia vanilje (eller annen søtning/vaniljeessens)
60g mandelmel
1 ss yacon sirup

Pisk eggehvittene stive med sukrinmelis og stevia, vend deretter inn mandelmel og sirup helt til slutt. Fordeles i en kakeform og stekes på 180 grader i 12 min. Min bunn var litt myk da jeg tok den ut og fikk en deilig, seig karamellsmak etter litt avkjølning.

Glasur:
50g sukkerfri sjokolade
Smeltet og smøres utover nøttebunnen. Jeg strødde også litt kokos over (valgfritt).


Inneholder totalt 440 kcal, det tilsvarer kun 55 kcal per kakestykke (8 stk).

og
Ellers ble dagens trening 45 min rask gange med mamma ♥

Noen av dere har sett Kristine-mater-svaner-bilder før, og dette gjorde jeg igjen for et par dager siden;Og sånn går no dagan 

25 kommentarer til “God mat!

 1. Nora Helene

  Du er så flink med sunn matinsprasjon 🙂 Kaka så nydelig ut<3 Har også gått koslig tur idag 😉 Må bare si at du har en utrulig flott blogg..og ikke minst velgig inspererende!!
  Du er et fint forbilde Kristine:smile:

 2. Monika

  Kjempefin blogg! Utrolig inspirerende å se hva du får til med sunne ingredienser. Bare lurer på hva holdbarheten er på kakene og dessertene dine? Spesielt moussene som blir laget med rå eggehvitter?

 3. Karine

  Mmmmm… den kaken så god ut!

  Mate svanene i «Vangen», så koselig! En ekte Haugesundstradisjon 😉 …Gårsdagens gladnyhet i Haugesunds Avis var at en fastfrosset svane og and ble reddet av våre tapre brannmenn 🙂

 4. Siri

  Hei 🙂 har fulgt bloggen din en stund nå, og den er så inspirerende! Er så glad for alle oppskriftene, og mattipsene dine. Men du tipser mye om middager og desserter, hva spiser du til frokost?? Blir veldig glad for litt frokosttips også.

 5. Christine

  Er du fra Haugesund? Fin by foresten 😉 Har sagt det før,men veldig inspirerende blogg du har 🙂

 6. Kristine

  @Nora Helene: Tusen hjertelig takk!
  Det er så godt å gå ute i frisk kald vinterluft – spesielt om sola skinner og man har godt selskap 🙂

  @Monika: Jeg spiser som regel opp det jeg lager samme dag eller dagen etter 😳 Mousse med gelatin kan nok holde et par dager i kjøleskap, men ikke kun stivpiskete eggehvitter – luften vil gå ut relativt fort.

  @Karine: Ungdomssvanene var ganske så frempå 😀
  Åh gode nyheter! Skummelt med frossent vann og fugler, den ene svanen kom løpende på isen mot meg for å få brød og gikk rett på trynet :mrgreen:

  @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: Den er så god, nøttekaramell liksom. Og sjokolade *sikle*

  @Siri: Der kan jeg ikke hjelpe deg så mye dessverre, jeg spiser nemlig ikke frokost (er ikke sulten så tidlig). Jeg spiser frokost i helgene innimellom, men da går det i vanlig brød og rundstykker.
  Jeg ville vel ha gitt frokosttips som f.eks havregryn/grøt, kesam/skyr-blandinger med nøtter og frukt, diverse salater, hjemmelaget pannekaker osv. Stort sett det jeg spiser som mellommåltid og kveldsmat 🙂

  @Christine: Nei, min bedre halvdel er derfra. Veldig fin by ja 🙂
  Takk for det!

 7. Kristine

  @Michelle: 😀 Dennne er veldig god!

  @Helene: Herlig, jeg elsker når folk spiser opp maten sin fordi det er så godt (det gjør nemlig alltid jeg) :mrgreen: Bra det smakte!

 8. Mira

  Den kaken lagret jeg for leeenge siden med store planer om å lage den selv, takk for at du minte meg på den igjen 😀 Eller en lignende kake om det ikke er samme som tidligere? Uansett, ser så god ut 🙂

 9. elise

  Dette så virkelig godt ut! Skal prøves til helgen når det er SuperBowl for guttene;-)

  Ville også bare si tuuuuuusen takk for at du alltid er så flink å svare oss når vi har spørsmål til deg, du hjalp meg i hvert fall masse sist! 😀

 10. Tove

  Kaken så skikkelig god ut 😉 Kjøper du Yacon sirup fra iHerb? Har agavesirup i en pakke på vei – tror du jeg kan bruke den?
  Har ingen erfaringer med hverken agave eller yaconsirup, så tips mottas med takk 😛

  Ha en fin kveld, og takk for inspirerende blogg!

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

 11. Mari

  Jeg lurer på en ting, er porsjonen på bildet alt du spiser? Det står at det er en boks hakkede tomater osv, men porsjonen på bildet er jo minimal? 🙂

 12. Kristine

  @Mira: Det er den ja, det ble en favoritt som jeg hadde helt glemt selv. Lagde en mindre versjon i dag uten kakeform (som ikke ble like fin på bilder, derav gammelt bilde) 🙂 Den er så god!

  @elise: Det må du gjøre!
  Bare hyggelig, det er det jeg liker med bloggen – å kunne ha en slags dialog med dere lesere 🙂

  @Tove: Ja, fra iherb – men du kan helt sikkert bruke agave og. Jeg har aldri prøvd det, men det ligner sikkert på yacon (rennende sirup med sterk smak, så trenger ikke så mye av gangen).
  Tusen takk 😀

  @Mari: Jeg spiser som regel en pakke karbonadedeig, noen ganger mer 😉 Så svaret er ja, jeg spiser mer enn avbildet.

 13. Mari

  Hei Kristine:)
  Jeg spiser etter PF nå, og trives i grunn godt med det. jeg spiser siste måltid ca kl 21 (20) og første igjen ca kl 11 (12). har da spise vindu i 10 timer, og faste i 14. Er dette ok? Hvordan legger du det opp? og hva gjør du hvis du står grytidlig opp å trener, og dermed blir sulten allerede kl 09-10 ?
  Håper du tar deg tid til å svare:) fantastisk blogg:)
  Mari

 14. Hanne

  Mmm, kakeeee. Her ligger kyllingkjøttdeig klar til dagens middag, det er så lenge siden jeg har hatt det!
  Yaconsirupen jeg kjøpte smaker nesten melasse, men uten å være god. Har lest at det er stor forskjell på smaken på de, noe jeg dessverre først fant ut etter jeg bestilte, gah. Hvilken er det du bruker som gir så god karamellsmak? 🙂

 15. Kristine

  @Mari: Det høres greit ut det, i hvert fall om det er slik du foretrekker å ha det – det er det du må kjenne etter. Ingen av dagene mine er like, og jeg teller ikke timer jeg faster, men som regel spiser jeg mellom kl 15:30 og 21:30.
  Jeg trener aldri om morgenen, så det problemet har jeg ikke 🙂
  Og takk!

  @Hanne: Kaaake!
  Hvordan skal du tilberede kyllingkjøttdeigen, som en kjøttsaus eller noe annet mer avansert?
  Jeg kjøpte først Yaconsirup fra Navitas Natural, men den var ikke spesielt god (litt for sterk/besk), denne er bedre: http://images.iherb.com/s/AMT-00730-0.jpg

  @Anonym: Det eneste som skjer er at proteininnholdet går drastisk ned, og at du endrer innholdet i kaken til å inneholde mest fett – sunt vel å merke 🙂 Jeg vet ikke hvordan den blir med kun mandelmel, men det er bare å prøve. Du kan fint lage mandelmel selv ja.

  @SuperRosa: Jeg er en karbonadoholiker, det var veldig godt som vanlig 🙂

 16. Hanne

  Ah, mener det er den sirupen mange andre også anbefaler. Den jeg har er fra sweet tooth (eller stedet tore, om man skal tro ipaden), valgte den siden den ikke var så stor.. Kan jo teste med den uansett, men, hmm, Hehe..
  Ang kyllingkjøttdeigen tror jeg det blir veldig enkelt i dag. Enten som kjøttsaus, eller krydret, sammen med masse salat, ost og muligens litt knuste tacoskjell over. (ellers er det jo veldig godt med både kjøttboller og burger basert på kyllingkjøttdeig, men i dag har jeg lyst på en stor porsjon med noe jeg kan spise i vei med bare gaffel mens jeg ser tv 😆 )

 17. Kristine

  @Hanne: Men hm.. skeptisk 😉
  Jeg liker aller best mat jeg kan gafle i meg (kanskje det er derfor jeg synes det er så mye styr med sjømat o.l – for mye i veien) :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.