Kulinarisk kylling

Jeg liker ordspill i overskriftene – som dere kanskje har skjønt.

Her har jeg funnet frem tre deilige kyllingretter, håper det frister;

Kylling tikka masala

Utrolig godt, og ikke minst enkelt;
Stek kylling sammen med en tikka masala ferdigburk, med naan og salat til.

Og

Kylling med banan og karri

Kyllingfilet stekt med hot curry, red curry paste, litt paprika (eller andre grønnsaker) og en banan – bør være skikkelig overmoden og søt.
Deretter en stor håndfull spinat over til slutt som faller sammen av varmen og blir litt slapp og kremete, og toppet med fersk basilikum.

Og

Kyllingnuggets


Kyllingfilet skjæres opp i biter og dyppes først i egg/eggehvitte
Deretter en blanding av: mandelmel og parmesan

Stekes i olje/smør til de får en sprø stekeskorpe og er gjennomstekte.

Servér gjerne med forskjellige dipper, mine valg;
1. Hvitløk- og urtedip (kesam, hvitløk, gressløk, dill, salt, pepper)
2. Søtsterk sennep (Johnnys fra Sverige)
3. Chiliketchup (ketchup + chilikrydder)

Og
Feel like chicken tonight?

17 tanker om “Kulinarisk kylling

  1. avatarWeronica

    Her skal vi ha chykkling hvertfall! Tror gubben blir glad om han får nuggets eller Tikka Masala <3

  2. avatarEirin

    Det så godt ut! -hvis du tar bort kyllingen ;D Så nei,blir nok ikke kylling til middag her i gården, hehe. Det som står på menyen i dag er linseboller m/tilbehør ^^

  3. avatarAnnCecilie

    Jeg prøver å besøke bloggen din når jeg er mett, for du har bestandig så mange fristelser her.. Alikevel er jeg alltid sulten og fysen når jeg «drar herfra» 🙄
    Litt usikker på om det er en bra ting 😆

  4. avatarKristine

    Alt ser helt utrolig godt ut! 🙂
    Men du, Kristine, jeg lurte på en ting… Tidligere i dag satt jeg og bladde litt i arkivet ditt, og prøvde å finne tilbake til konkurranser. Utrolig spennede å lese, og jeg merker at nervene med tanke på at jeg stiller selv i atletisk i april begynner å dukke opp. Jeg lurte litt på om du kunne laget et lite innlegg med tilbakeblikk, kanskje noen tips og råd til styling, ting som må ordnes, brunfarge (gjerne tips til et godt valg!), litt sånn generelle ting? Egne tanker, erfaringer.. Jeg vet det er mye å be om, men hadde vært supert 🙂 Om du ikke orker er det naturligvis helt forståelig, og da får jeg heller fortsette å rote i arkivet ditt 😉
    Uansett ønsker jeg deg en fin kveld videre, søteste jenta! <3

  5. avatar★MK★

    Føler alltid for kylling, det er min store favoritt! Dette så bare fantastisk godt ut. Skal helt klart klikke meg litt mer rundt å se på alle trisk og tips du har her 😛

  6. avatarSara

    Nå har jeg gjort storhandel. Går virkelig inn for å lage flere av oppskriftene dine! Jeg har kjøpt sukrinmelis, sukrin, mandelmel og fiberfin. Fiberfin er ca det samme som hi-maze, sant? Også skal jeg kjøpe fiberhusk, som erstatter jbk-mel. Stemmer det?

    Og kan jeg bruke bakepro til annet enn baking? 🙂 Du har supre oppskrifter!

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @LovelyLiller.com – Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter: 😉

    @Weronica: Det ble kylling på meg og 😀

    @Mia: De er veldig gode!

    @Eirin: Hehe, håper linsebollene smakte!

    @Mira: Takk for det! Den øverste skal min bedre halvdel ha æren for 🙂

    @AnnCecilie: Det er en veldig bra ting, for det betyr at bloggingen min fungerer slik jeg håper – friste til mat- og treningsglede 😀

    @tjukkebollefeita: De anbefales virkelig!

    @Kristine: Hei du! Det vil ta litt tid å rote i arkivet med (sikkert tusenvis av) bilder, men det var en fin idé. Jeg tenker at de fleste har både lest og sett det før, men det har sikkert dukket opp noen nye lesere de siste par årene – og om det kan hjelpe noen som skal stille nå i år så selvfølgelig. Skal ta en titt på det, må muligens dele det opp i flere deler så det ikke blir et altfor langt innlegg 🙂

    @★MK★: Da burde du prøve en av disse, kanskje nuggetsene 🙂

    @Sara: Ja, det stemmer 🙂 Bakepro er til baking (det ligger i navnet), men baking er jo alt fra kaker, boller, rundstykker, lefser, vafler, pannekaker osv. Mye godt!

    @Karen: Koselig å høre, takk for det!

    @Fiberbabe: Det kan jeg garantere, disse er faktisk supergode (og sunne) 🙂

  8. avatarKristine

    Du er vel herlig, takk skal du ha! Men ikke stress altså, ta det når du har tid og føler for det 🙂 Og ja, du har nok fått noen nyfrelste fitnesstilhengere de siste årene 😉

  9. avatarCathrine

    Hei! Du må prøve en super tikka masala oppskrift istedenfor ferdigbruk!

    1 pk hakka tomater
    Litt tomatpure ( du kan smake deg til konsistensen selv)
    Hvitløk
    Løk
    Tikka masala krydder ( en god del)
    En skvett matfløte, eller creme fraiche
    Stekt kyllingfilet i biter

    Utrolig sterk og god! Jeg serverer med brokkoli til. Blir helt utrolig mett av så lite! 🙂

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristine: Da kommer det noen innlegg, men om en liten stund 😀

    @Cathrine: Hadde tenkt til å lage selv, men ferdigburken var faktisk ikke så verst på innhold 🙂
    Takker uansett for tips, er enig i at hjemmelaget er best!

  11. avatarTROND

    DU HAR SÅ PENE HENDER OG NEGLER PÅ HENDENE OG FOTTENE DINE:)IKKE ALLE STELLER DE…UTROLIG FINT:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *