Dagens middagstips:
Tacopai
Paibunn:
Mos cottage cheese og bland inn egg, bakepro, fiberfin (kan sløyfes), og litt salt. Trykkes utover i en form og inn i ovnen i 10-15 min på 200 grader.
Fyll:
Karbonadedeig stekt med eget tacokrydder, rødløk og hvitløk, champignon, mager kesam og lett-ost over. Inn i ovnen i 30-35 min på 225 grader
.
Dagens dessert:
Ostekake med nøttebunn
Kakebunn:
80g hakkete mandler
20g mandemel
2 ss sukrinmelis
1 eggehvitte
1 ss olje
En klype salt
Bland og elt alt godt sammen, press det ut i en kakeform og inn i ovnen på 150 grader i ca 15 min.
Ostekrem:
1,5 skyr
sukrinmelis/stevia vanilje
2 eggehvitter
4 gelatinplater + 2 ss vann
Pisk eggehvitter stive med sukrinmelis og vaniljeessens, vend inn skyr og gelatin (smeltes i litt kokende vann) før det helles over mandelbunnen. Inn i kjøleskapet et par timer til det stivner.
Gélélokket lagde jeg enkelt av gelatin og fun-light (bringebær).
Masse sunt fett i denne kaken! Det ble 8 stykker, og innhold per kakestykke er ca:
Kcal: 118
Protein: 10 g
Karb: 2,5 g
Fett: 6,8 g
.
Dagens sitat:
Skjenk meg nok ro, til å avfinne meg med det jeg ikke kan endre.
Mot til å endre det jeg kan gjøre noe med, og visdom til å se forskjellen.
.
God helg!
.
har du mengder på pai oppskriften? eget tacokrydder mener du da at man ikke skal bruke posetaco?
God helg til deg også Kristine 🙂
God helg Kristine! den kaken så god ut 😛 Tror det blir en god helg her i dag. trening er gjort, huset er tatt og har laget Raw gulrotkake som skal serveres når jentene kommer opp i kveld etter jobb
Gleder meg!!! hihihi
klem
God helg Kristine 🙂 Kos deg!
DET så deilig ut!!men ja,gjerne mengder til tacopaien 🙂
Paien og kaka så helt nydelig ut! Skal for tiden øke karbohydratnivået til høykarbo igjen, det er sikkerlig irriterende for du kommer med så utrolig mange gode oppskrifter for tiden! Fortsett med det, for det er sikkerlig motiverende for å få et sunt kosthold hvor man kan unne seg noe godt 🙂
God helg til deg!
MMmmmmm :3 God helg!
@Elisabeth: Dessverre, ellers hadde jeg skrevet det opp! Men jeg mener at jeg moste en boks cc, blandet i et par egg og tilsatte det tørre til en deig.
Hjemmelaget tacokrydder er chili, spisscummin, hvitløk, salt, pepper, paprika – ikke ferdigpose nei
@Kristina: Tusen takk! 😀
@Michelle: Det hørtes veldig koselig ut, håper den råe kaka smaker
klem
@Lina: Tusen takk, kos deg masse du og!
@Marianne: Beskrev det litt nærmere øverst her, men har som sagt ikke nøyaktig mengde dessverre! Skal bli litt flinkere til det, men det er gøy å bare improvisere litt 🙂
@Hanne: Da er det jo bare å bytte ut mandelmel og bakepro med havremel eller speltmel 😉
God helg til deg og!
@lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: mmhm! God helg 🙂
TAKK, Kristine! Dette sitatet trengte jeg virkelig nå 😐
Riktig god helg, søte deg 😉
God helg!
Ostekaken så nydelig ut! Skal det være 1,5 beger Skyr naturell?
Tove
http://sjelemat.blogspot.com/
Så kjempedigg ut ;D Nyt helgen!
For de som spurte om tacokrydder, så er det en oppskrift med mengder her feks: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2009/11/tacokrydder.html
Lagde dette i helga, det er knallgodt 🙂
Hvis du kikker på ingrediensene i en vanlig tacokrydder-poser ser du at hovedingrediensene er sukker og salt…
Vi har kjøpt litt mye ost, så det blir pai, pai, pai på oss nå, og denne så god ut! 🙂
oi, den tacopaien så dødsgod ut!! yum yum!
Du er en fantastisk inspirasjon! =)
Heihei. Lurer på hvilken størrelse du bruker på kakeformene i eplekaka du har lagt ut tidlegare og denne ostekaka? Det ser fantastisk godt ut <3
@Kamilla Haaland: Alt med taco er jo godt 😀
@Katrine: Tusen takk!
@Erica: Jeg mener den er rundt 20cm 🙂
@Tine: Det gjorde jeg og, bare hyggelig ♥
@Tove: Ja, 1,5 beger 😀
@othilie ulvedalen: Takk, håper du også hadde en bra helg!
@Ingvild: Jeg bruker alltid krydder på øyemål, men takker for tips! Håper paien smakte 🙂
Heihei, så mange fristende oppskrifter (: lurer bare på om du bruker mandelmel med eller uten fett når du baker? har sett at det finnes (hvertfall) to forskjellige typer (:
Du imponerer gang på gang!! Helt fantastisk. Dette skal jeg lage til helgen igjen. Tusen takk for nydelige tips!! 🙂
@Helene: Jeg bruker stort sett fettredusert mandelmel 🙂 Men begge deler kan fint brukes.
@Maren: Takk for det 😀 Og bare hyggelig!
hei Kristine 🙂
Lurer på om du bruker sukrinmelis OG steviavanlije ELLER en av de ? og isåfall hvor mye brukes det av dem evt ? 🙂
På forhånd takk !
Dette skal prøves i helgen 🙂
@Timbi: Jeg bruker litt av begge 🙂 Oh om jeg husker det.. ca 4 ss sukrinmelis og 2-3 dråper stevia. Jeg liker ting veldig søtt, så smak til selv er du snill 😆
Nettopp laget pai oppskriften din! Hadde tenkt å ha med meg restene på jobb imorgen, men den forsvant 😛
Ser GODT ut!
Har du prøvd agar istedenfor gelatin?
Funker kjempebra som geleringsmiddel!
@Jane H. Johansen @ VeganMisjonen: Nei, det har jeg ikke – hvor kjøper du det? 😀
Forresten – så nå at de har det på vår alles kjære iherb 😀
Tilbaketråkk: Helene Drage! » Sunn tacopai!