God helg!

Dagens middagstips:

Tacopai

Paibunn:
Mos cottage cheese og bland inn egg, bakepro, fiberfin (kan sløyfes), og litt salt. Trykkes utover i en form og inn i ovnen i 10-15 min på 200 grader.
Fyll:
Karbonadedeig stekt med eget tacokrydder, rødløk og hvitløk, champignon, mager kesam og lett-ost over. Inn i ovnen i 30-35 min på 225 grader

.
Dagens dessert:

Ostekake med nøttebunn



Kakebunn:
80g hakkete mandler
20g mandemel
2 ss sukrinmelis
1 eggehvitte
1 ss olje
En klype salt

Bland og elt alt godt sammen, press det ut i en kakeform og inn i ovnen på 150 grader i ca 15 min.

Ostekrem:
1,5 skyr
sukrinmelis/stevia vanilje
2 eggehvitter
4 gelatinplater + 2 ss vann

Pisk eggehvitter stive med sukrinmelis og vaniljeessens, vend inn skyr og gelatin (smeltes i litt kokende vann) før det helles over mandelbunnen. Inn i kjøleskapet et par timer til det stivner.
Gélélokket lagde jeg enkelt av gelatin og fun-light (bringebær).


Masse sunt fett i denne kaken! Det ble 8 stykker, og innhold per kakestykke er ca:
Kcal:  118
Protein: 10 g
Karb: 2,5 g
Fett: 6,8 g

.
Dagens sitat:

Skjenk meg nok ro, til å avfinne meg med det jeg ikke kan endre.
Mot til å endre det jeg kan gjøre noe med, og visdom til å se forskjellen.
.

Dagens fine

God helg!

27 tanker om “God helg!

  1. avatarMichelle

    God helg Kristine! den kaken så god ut 😛 Tror det blir en god helg her i dag. trening er gjort, huset er tatt og har laget Raw gulrotkake som skal serveres når jentene kommer opp i kveld etter jobb :mrgreen: Gleder meg!!! hihihi
    klem

  2. avatarHanne

    Paien og kaka så helt nydelig ut! Skal for tiden øke karbohydratnivået til høykarbo igjen, det er sikkerlig irriterende for du kommer med så utrolig mange gode oppskrifter for tiden! Fortsett med det, for det er sikkerlig motiverende for å få et sunt kosthold hvor man kan unne seg noe godt 🙂
    God helg til deg!

  3. avatarKristine

    @Elisabeth: Dessverre, ellers hadde jeg skrevet det opp! Men jeg mener at jeg moste en boks cc, blandet i et par egg og tilsatte det tørre til en deig.
    Hjemmelaget tacokrydder er chili, spisscummin, hvitløk, salt, pepper, paprika – ikke ferdigpose nei

    @Kristina: Tusen takk! 😀

    @Michelle: Det hørtes veldig koselig ut, håper den råe kaka smaker :mrgreen: klem

    @Lina: Tusen takk, kos deg masse du og!

    @Marianne: Beskrev det litt nærmere øverst her, men har som sagt ikke nøyaktig mengde dessverre! Skal bli litt flinkere til det, men det er gøy å bare improvisere litt 🙂

    @Hanne: Da er det jo bare å bytte ut mandelmel og bakepro med havremel eller speltmel 😉
    God helg til deg og!

    @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: mmhm! God helg 🙂

  4. avatarIngvild

    For de som spurte om tacokrydder, så er det en oppskrift med mengder her feks: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2009/11/tacokrydder.html
    Lagde dette i helga, det er knallgodt 🙂

    Hvis du kikker på ingrediensene i en vanlig tacokrydder-poser ser du at hovedingrediensene er sukker og salt…

    Vi har kjøpt litt mye ost, så det blir pai, pai, pai på oss nå, og denne så god ut! 🙂

  5. avatarErica

    Heihei. Lurer på hvilken størrelse du bruker på kakeformene i eplekaka du har lagt ut tidlegare og denne ostekaka? Det ser fantastisk godt ut <3

  6. avatarHelene

    Heihei, så mange fristende oppskrifter (: lurer bare på om du bruker mandelmel med eller uten fett når du baker? har sett at det finnes (hvertfall) to forskjellige typer (:

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Helene: Jeg bruker stort sett fettredusert mandelmel 🙂 Men begge deler kan fint brukes.

    @Maren: Takk for det 😀 Og bare hyggelig!

  8. avatarTimbi

    hei Kristine 🙂
    Lurer på om du bruker sukrinmelis OG steviavanlije ELLER en av de ? og isåfall hvor mye brukes det av dem evt ? 🙂
    På forhånd takk !

    Dette skal prøves i helgen 🙂

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Timbi: Jeg bruker litt av begge 🙂 Oh om jeg husker det.. ca 4 ss sukrinmelis og 2-3 dråper stevia. Jeg liker ting veldig søtt, så smak til selv er du snill 😆

  10. Tilbaketråkk: Helene Drage! » Sunn tacopai!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *