Kakemani?

For meg betyr ikke det å bake sunt en hysterisk måte å kunne få spise kaker på. Det er mye annet søtt jeg foretrekker enn det, jeg er ingen kakemoms – tro det eller ei.

Sjokolademuffins

Det startet på min første konkurransedeff i 2008 som et resultat av at jeg ikke ville spise etter en oppsatt plan med næringsinnhold, og ble derfor kreativ på mellommåltidene.

Eplekake

Jeg ville ikke leve på et ensidig kosthold i tre måneder, mye fordi jeg ville at opplevelsen (som en hobby og lidenskap ved siden av jobb) skulle være min egen – jeg bestemte og satte opp alt fra a til å helt selv og har gjort det siden.


Kokosboller

Kreativiteten blomstret og det utartet seg fra eggehvittefluff til noe som kunne ligne på kaker og boller, fordi det var gøy og faktisk noe terapeutisk å stå på kjøkkenet.

Sjokolademintkake

Det var også en måte å få folk til å se alle valgmulighetene man har, og ikke minst redusere inntaket av sukker. Dessuten fikk jeg mange henvendelser fra folk som fant mye hjelp i dette.

Bløtkake

Om et mellommåltid kan bestå av en kesamblanding med proteinpulver, kanel/sukrin og nøtter så kan man vel lage det om til en kake og spise også.
Same shit, different wrapping!

Quattrokake
:
.
Have your cake and eat it too!


21 kommentarer til “Kakemani?

 1. Mira

  Du er en super inspirasjon når det kommer til kaker, det var du som lærte meg å bake sunt! Det skal du ha takk for 🙂

 2. othilie ulvedalen

  Hehe, jeg er ekstrem kakeelsker.. heldigvis synes jeg det er gøy å lage sunne kaker 😉 Bloggen din er veldig inspirerende og motiverende ;D Men lurer på.. etter julen forsvant formen, vekta var 5 eksta og jeg ble helt sløv :L Tror du/har du erfaring om sånn detox kur fungerer for å bli litt kvikkerer? Og har du noen tips til hvordan man kan få formen tilbake så fort som mulig??

  Hilsen en liten turnglad jente 🙂

 3. Vilde

  Jeg er enig med Mira her: Det var du som første gang satte meg på gli med sunne kaker. Og for meg som både elsker å bake og spise baksten, var jo dette en enorm åpenbaring 😀

  Jeg foretrekker i grunn grøt over kaker – for den smaker kakedeig, og det er tross alt deigen som er det beste med kaka, synes nå jeg 😉

 4. Michelle

  har prøvd ut den sjokoladekaken. kjempe god :mrgreen: Selv tror jeg at vafler, pannekaker, lefser osv er min største svakhet! Hva er bedre enn nystekte vafler med syltetøy og banan eller kanel og sukrin liksom?? :mrgreen:

 5. astrid

  lav fett% og energiunderskudd får jo naturlig nok tankene til å styres mot mat, så det er ikke så veldig merkeig at denne kreativiteten dukket opp på diett:) Inspirerende uansett, du gjør det enklere for meg å spise mer variert hvertfal, kake eller ikke kake:))

 6. Kristine

  @Mira: Å 😳 Takk ♥

  @othilie ulvedalen: Godt å høre at du liker å bake sunt da 🙂
  Jeg har ingen tro på quickfixes eller detoxkurer, det eneste du oppnår er et par kilo væsketap – og det kan du like gjerne få av å ha en dag med lite karbohydrater og mindre vann. Mitt eneste tips er å finne tilbake til en balansert mat- og treningsglede som gjør at du sakte men sikkert får formen tilbake. Kjedelig, men sant 😀

  @Vilde: Jeg visste ikke at jeg elsket å lage mat og bake før dette så jeg ble i hvert fall helfrelst 😆
  Kakedeig og glasur 😉

  @Christina: 😳 Tusen takk!

  @Michelle: Nei, med brunost! Mm.. ellers er jeg nok dessverre en godtegris.

 7. Kristine

  @astrid: I hvert fall om man tillater tankene å vandre og være kreative (det er jo ikke «lov» på en standard konkurransediett). Jeg har faktisk beholdt mye av kreativiteten, men behovet er langt mindre nå med mer polstring og når jeg kan spise og meske meg med akkurat det jeg vil – men gøy er det uansett 😀

 8. Vibeke

  Så utrolig inspirerende! Men lurer på en ting. DU har vel en viss kontroll over energimendge/kalorier du får i deg i hverdagen? Med tanke på at du holder deg i den formen du er i.
  Spiste du mye mindre når du var på deff?

  Ha en fin kveld 🙂

 9. Malin

  Du klarer i det minste å lage sunne kaker som SER fristende ut. Mine blir skikkelig takras 🙄
  Men, det er jo smaken som er det viktigste. Lukke øynene å spise 😆

 10. Maren

  Heisann!

  Vil bare ønske deg en god helg, og fortelle deg at du er en flott og motiverende jente 🙂 Er innom å leser bloggn din hver dag uten å kommentere, så tenkte det kanskje var påtide. Elsker kombinasjonene av sunt og søtt, og har prøvd flere av oppskriftene dine med stort hell 😉

  stå på videre!

  Klem Maren

 11. Kristine

  @Tove: De er veldig gode, hadde valgt de selv 😉

  @Vibeke: Jeg aner ikke hvor mye jeg spiser, eller hva slags fordeling jeg har på fett/karb/protein – selv ikke på konkurransediett – men jeg har en viss oversikt, som er veldig ca og usikkert fordi jeg ikke veier maten osv., men det er slik jeg foretrekker å ha det. Jeg spiser selvfølgelig mindre (spesielt i helgene) før konkurranse.

  @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: Varm saftig eplekake er nydelig 🙂

  @Malin: Nettopp, eller spise så fort at man knapt rekker å se hva man spiser :mrgreen:

  @Anonym: Det kommer an på konkurranse og lyse/mørke hår, men som regel nei – ikke hele kroppen

  @Hanne: Jeg synes også den hørtes litt brutal ut, men jeg liker uttrykket 😎

  @Maren: For en hyggelig kommentar å ta med seg nå som det er helg, tusen takk!
  Stor klem

 12. Hanne

  Det blir et bra uttrykk når du faktisk velger den penere innpakningen fremfor kesam-røra som ikke akkurat ser like lekker ut 😆
  God helg!!

 13. Fra tjukk til smukk

  Jeg er superdårlig på å bake. Rett og slett fordi at jeg synes det tar for mye tid. Lat.com. Ikke har jeg fantasti heller..:p

  Den siste kaka der så helt ubeskriiiiivelig utrolig fantastisk ut!! Alle ser gode ut, men den ser ut som heaven!

 14. Martine

  I eplekaken går det ann å erstatte 40g hi-maize (kostfiber) med bakepro? Eventuelt ikke, hvor får vi tak i det? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *