Lefse, rullekake, loffskive, crêpes, pizza og burrito

Alt i én og samme oppskrift!

Denne allsidige lefsa ble utviklet i fjor sommer og har vært en favoritt lenge. Såpass status fikk den her i heimen at den ble med i det siste dessertheftet mitt – for en tillitserklæring liksom.

2 egg
2 eggehvitter
2 ss bakepro (eller proteinpulver)
2 ss kokosmel (eller mandelmel)
1-2 ts fiberhusk
3-4 ss vann

Bland to egg med alt det tørre og spe på med litt vann til du får en seig konsistens. Om du ønsker smak på de kan du tilsette sukrin, kanel, kardemomme osv. Stivpisk to eggehvitter og vend forsiktig inn i resten. Den moussen du da får smører du tynt utover et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader i ca 20 minutter.


Og så er det bare å slippe kreativiteten løs, la deg gjerne inspirere;

Lefse med kanel og sukrin


Eventuelt med sjokolade.. mm!

.
Rullekake

.
Loffskiver

.
Crêpes

.
Pizza Margherita

.
Burrito

139 tanker om “Lefse, rullekake, loffskive, crêpes, pizza og burrito

  1. avatarSilje Olsen

    Helt fantastisk genial oppskrift!!
    Jeg lagde den som rulle kake med litt vispa krem m sukrinmelis,blandet inn 1/2 bx cottagechees og eplebiter/mos…smørte på og nå sitter jeg METT og super fornøyd :mrgreen:

  2. avatarThea

    Når man skal bruke dette som en pizzabunn. Steker du den først som en rull også tar på fyll så inn i ovnen igjen? Slik at det blir litt mer krispi i kantene? 🙂 Håper på svar fooort så jeg kan prøve meg på dette ikveld!

    GOD HELG!

  3. avatarKatrine

    Hei! 😀 jeg prøvde nettopp disse og de ble kjempegode! Men det jeg lurer på, er hvordan du får de så myke? Når jeg skulle rulle lefsa så var det ikke så lett :/ lurer på om jeg har gjort noe feil. Jeg brukte de tingene du har satt i parentes, så kanskje det er derfor? Super oppskrift iallefall! 🙂

  4. avatarElizabeth

    Den er en favoritt her i huset!
    Tusen takk for at du vil dele med oss Kristine 😀

  5. avatarAnn-Kristin

    hei

    jeg har akkurat lagd denne..men to spørmsål? er det første bildet med langpannen fra en oppskrift. det må vel være to hvertfall?
    min deig ble veldig klissete og vanskelig å smøreutover. med en oppskrift ble det veldig lite så hvis d skulle bli litt areal på den måtte den bli veldig tynn og da ble den litt huller noen steder. veldig spent hvordan dette blir men ser ikke ut som samme konsistens som bildet ditt. ser mere deig ut.
    hehe
    please hjelp?:)

  6. avatarAnn-Kristin

    lurte også på..kan man lage denne å ha oppbevart så spise en annen dag eller blir den tørr da? så man må lage rett før man skal spise?

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ann-Kristin: Det er én oppskrift, her smurte jeg den veldig tynt utover bakepapiret. Pleier som regel å smøre utover en halv langpanne så det blir litt mer tykkelse på den.
    Den skal bli mousselignende (ikke deig), da blir volumet automatisk større og det blir lettere å smøre den utover 🙂
    Den smaker nok best samme dagen vil jeg tro, har aldri prøvd å oppbevare den lenger – men det går helt sikkert fint det og, i lukket oppbevaring.

  8. avatarAnn-Kristin

    hei:)
    tusen takk for svar.
    det gikk ikke så bra..den hang sammen men umulig å rulle da sprakk den bare. den var ikke myk så det var mulig å rulle mere stiv så den ville brettes og knekkes og var veldig tørr..som å spise sement.hehe
    hva har jeg gjort feil?:) den ser jo så fantastisk ut på bildene dine:)

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ann-Kristin: Da tror jeg det var de stivpiskete eggehvittene som sviktet deg dessverre 🙂 Husk at de skal bli helt hvite og stive, bollen skal snus på hode uten at de beveger på seg. Når man deretter vender de inn i røren skal det gjøres forsiktig med en skje slik at luftigheten bevares.

  10. avatarVeggish

    Så kjapt laget og godt!
    Denne oppskriften har stadig dukket opp når jeg surfer rundt på nettet, så nå måtte jeg teste den ut 🙂
    Tror jeg gjorde det nesten helt riktig…fikk bare ikke til å rulle den sammen 😳 Ble litt for stiv til det. Men neste gang går det sikkert bedre! Tenker litt tykkere lag og litt kortere steketid.
    Fikk meg uansett kveldsmat som smakte og mettet godt 🙂 Er litt avhengig av cottage cheese, så rørte det, mager kesam, sukrin og tinte jordbær sammen og hadde oppå. Snadder 🙂

    Tusen takk for en inspirerende blogg!

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Veggish: Ja, tykkere lag (med mousseaktig deig) gjør nok susen 😀
    Bare hyggelig, og takk tilbake for koselig kommentar!

  12. Tilbaketråkk: Dobbel trening, trippel dessert | Trening, bodyfitness og fordommer

  13. avatarPernille

    Laget pizza med denne oppskriften nå, men deigen min ble mye mørkere enn på bildet ditt?
    Jeg brukte mandelmel i stedet for kokosmel, er det grunnen tro?

    Ble ihvertfall veldig godt! 🙂

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Pernille: Om du brukte det mørke mandelmelet så er nok det grunnen ja, kokosmel er helt hvitt. Jeg har for øvrig hørt at det mørke mandelmelet (det var lyst før) gjør bakst litt tørt og rart, så jeg har aldri prøvd det selv. Håper uansett at det smakte! 🙂

  15. avatarnina

    Den her skal jeg prøve ut ved første anledning! 😉 jeg lurer bare på hva du bruker på den pizzaen din? Er det en spesiell tomatpuré og ost jeg bør bruke for å få den så sunn som mulig? Tenker å rive opp en kyllingfilét oppå som fyll, nammenam! 😀

  16. avatarIrina

    Utrolig bra og inspirerende blogg!

    Lurte på om det er noe man kan bruke i stedet for proteinpulver?

  17. Tilbaketråkk: funksjonell mat |

  18. avatarKristine Innleggsforfatter

    @nina: Jeg bruker bare litt ketchup u/sukker 🙂
    Håper det smaker!

    @Irina: Mandelmel kan også brukes 🙂

  19. avatarVictoria

    Prøvde denne for første gang i dag, lagde pizza. Ble ganske så fornøyd med resultatet. 😀 Tusen takk for oppskrift, den kommer nok til å bli brukt flere ganger. 🙂

  20. Tilbaketråkk: Eksotisk hjerteburger | Trening, bodyfitness og fordommer

  21. avatarLinn Veronica

    Har nå prøvd denne smøra noen ganger, men får den ikke helt til ettersom den blir temmelig flytende. Lurer på hva jeg gjør galt. Jeg stivpisker jo eggehvitene, og ettersom jeg kan snu bollen på hodet uten at den rører på seg, så regner jeg med den er stiv nok, eller? Og jeg vender den forsiktig inn i røren, men alikevel så blir den temmelig tynn og flytende. : /

  22. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Linn Veronica: Ja, om de er hvite og stive er de pisket nok. Da er nok problemet for lite tørrvare i deigen du skal vende de inn i, den skal være tykk og seig – ikke flytende. Den ferdige deigen som bres utover bakepapiret skal være som en mousse (etter at eggehvittene er vendt inn).

  23. Tilbaketråkk: Lun potetsalat | Trening, bodyfitness og fordommer

  24. Tilbaketråkk: PSMF oppskrifter

  25. avatarAnne Cath

    Bakte den for første gang i dag, og selvfølgelig måtte jeg prøve den på mange måter… Bakte «kake» av den, sukrin og kanel i bunnen, vaniljekrem og friskebær som topping.. Himmel det var nydelig 😆 😆

  26. avatarPropellen

    😉 Og så har jeg også prøvd – og den er jo supergod! Og nå er jeg superstappa. Jeg prøvde med nugatti og med sukrin/kanel, men tror kanskje jeg kommer til å bli hekta på denne som pizza…

  27. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Propellen: Haha, så bra at du likte den da. Den passer veldig godt som pizza og, i det hele tatt – så lenge man kan pøse på med fyll av noe slag 😉

  28. avatarMamma21

    hei 🙂 Utrolig bra oppskrift! Men, hvis jeg bestiller de matoppskrift heftene hvor mye er det for de? står ikke noe pris! Mamma21 🙂

  29. avatarJulie:)

    Hvordan får du til å lage «loff-skiver»? trykker du dem ut etter at de er stekt?
    Det er det jeg i hvert fall har gjort nå, men da blir det jo så mye «rester» igjen 😯 (kan jo ikke kaste noe som er sååå godt 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *