Lefse, rullekake, loffskive, crêpes, pizza og burrito

Alt i én og samme oppskrift!

Denne allsidige lefsa ble utviklet i fjor sommer og har vært en favoritt lenge. Såpass status fikk den her i heimen at den ble med i det siste dessertheftet mitt – for en tillitserklæring liksom.

2 egg
2 eggehvitter
2 ss bakepro (eller proteinpulver)
2 ss kokosmel (eller mandelmel)
1-2 ts fiberhusk
3-4 ss vann

Bland to egg med alt det tørre og spe på med litt vann til du får en seig konsistens. Om du ønsker smak på de kan du tilsette sukrin, kanel, kardemomme osv. Stivpisk to eggehvitter og vend forsiktig inn i resten. Den moussen du da får smører du tynt utover et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader i ca 20 minutter.


Og så er det bare å slippe kreativiteten løs, la deg gjerne inspirere;

Lefse med kanel og sukrin


Eventuelt med sjokolade.. mm!

.
Rullekake

.
Loffskiver

.
Crêpes

.
Pizza Margherita

.
Burrito

139 tanker om “Lefse, rullekake, loffskive, crêpes, pizza og burrito

  1. avatarRagnhild S.

    Dersom man ikke har bakepro, hva slags tørrvare eventuelt proteinpulver anbefaler du å bruke ?
    Og vet du om det går an å få tak i bakepro på iherb? 🙂
    Tusen takk for alle flotte og super gode oppskrifter, digger både bloggen og boka di!<3

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ragnhild S.: Du kan fint bruke vanlig proteinpulver og, her foretrekker jeg vanilje som gir mindre smak enn f.eks sjokolade. Bakepro får man ikke kjøpt på iherb dessverre.
    Tusen takk! ♥

  3. avatarLaila

    Hei! Eg laga denne igår. Deigen min blei veldig klumpete når eg blanda inn dei stivpiska eggekvitene, eg turde ikkje røre for mykje heller. Men den såg ut som den blei bra når den steikte. Men mitt problem var, den smaka veldig kokos og egg! Egentlig ein veldig dårlig kombinasjon for meg. Idag har eg den lang oppi halsen, eg føle eg brekk meg når eg tenke på den… Men eg må jo ha feila ein plass? Sett kokosmjølet så mykje smak?

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Laila: Spiste du den uten pålegg? Da er den ikke så altfor god uten søtning e.l nei. Den er laget nøytral slik at den skal passe til både dessert og middag.
    Du kan godt bytte ut kokosmelet med annen tørrvare som mandelmel, sesam-mel, havremel eller lignende 🙂

  5. avatariren

    hei.
    ser du er et råskinn i bra matlaging 🙂 Hva er dine erfaringer med de diverse meltypene, på godt og vondt?

    Hvilken blir lett smuldrete, suger mye veske o.s.v.

    Kunne virkeli tenkt meg å fått til for eksempel bolledeig, uten at den smakte potetball, å kunne brukes i diverse ballspill 😀

  6. avatarKristine

    @iren: Min erfaring er at man minimum burde bruke 2 tørrvarer sammen.
    Bare proteinpulver/bakepro blir tørt, bare kokosmel blir bløtt. Mandelmel synes jeg klarer seg fint alene, men mange synes det blir for mye marsipansmak på det. Dette er med andre ord veldig individuelt.
    Bolledeig krever gjær og litt mel, du kan altså lage det sunnere – men ikke helt proteinmodifisert 😆 Jeg lager «boller», og får luft i de takket være stivpisket eggehvitte – men ekte vare blir det ikke.

  7. avatarAmalie

    Heisann! Lurte på om denne oppskriften funker som focaccia? Tenker på tykkelsen, stekingen og slikt.. 🙂

  8. avatarAmalie

    @Kristine:
    Joda 🙂 Tenkte det kanskje gikk ann i en brødform, hive i noen oliven og så strø havsalt og rosmarin på når den var ferdigstekt.. Syntes denne oppskriften var så god! 😀

  9. Tilbaketråkk: Sjokostekake | Lavkarbosaurus!

  10. avatarSynnøve U.

    Hei.
    Når jeg lager denne så får jeg bare ei tynn røre, hvordan får jeg det til å bli en deig slik som på bildet?

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Synnøve U.: Du må stivpiske egehvitene til du kan snu bollen på hodet, deretter vende de forsiktig inn slik at røren blir mousselignende 🙂

  12. Tilbaketråkk: Én oppskrift = flere muligheter | Mat til muskler

  13. avatarhanna jøssing

    hvis jeg har forstått det riktig, spiser du kun to måltider om dagen?! middag og dessert? hvordan i ALLE DAGER klarer du å spise nok til å opprettholde vekten (?) da isåfall? skjønner ikke hvordan det er mulig, særlig når du spiser så sunt? 😮

  14. avatarcathrineb

    Hei.
    Hvis jeg ikke har bakepro eller proteinpulver. Hva annet tørrvare kan jeg evt bruke?

    Jeg har akkurat lagt om kostholdet, så jeg har sett mye på bloggen din for inspirasjon. 🙂

  15. Tilbaketråkk: Valentinburger | Mat til muskler

  16. avatarMarianne

    Hvordan lager du de loff skivene? :p Tenkte jeg skulle prøve meg på denne i morgen, siden jeg har kuttet mel i kostholdet mitt 🙂

  17. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Marianne: Man følger oppskriften øverst i dette innlegget og former flate rundinger på et bakepapir istedet for en stor firkant. Følg med under steketiden da de mest antagelig blir litt fortere ferdig enn lefsa 🙂

  18. avatarMarianne

    Takk for tips 😀 Jeg prøvde meg på denne nå, men den var vanskelig å få den utover på bakepapiret. Så jeg brukte kanskje litt for mye vann (4 ss) :/

  19. avatarMarthe

    Dersom du ikke har bakepro eller proteinpulver hva annbefaler du da? 🙂 ser godt ut!

  20. avatarVeronica

    Denne skal jeg jammen lage til helgen :)!
    Bare lurte på en ting: når du bruker den som pizzadeig, steker du den litt først før du legger på fyllet eller har du på fyllet når den er «rå»?

    Edit: Leste litt mer av kommentarfeltet og da fikk jeg forsåvidt svar ;). Men da kan jeg spørre om denne blir som en vanlig pizzadeig som fyller en hel langpanne eller blir den mindre? Tenkte ifht fyllet. Og hvor lenge forvarmer du ca?

  21. avatarKristine

    @Veronica: Forstekes ja 😀 Det kommer helt an på hvor tynn bunn du lager, men det pleier å holde med 8-10 min. Du skal klare å fylle ut en langpanne om det blir et veldig tynt lag, men da blir det samtidig vanskelig å ha på for mye fyll uten at det blir for tungt. Jeg lager denne oppskriften kun til meg selv.

  22. avatarVeronica

    Tusen takk for svar :)! Dette må prøves ut. Nå er boka di herved ønsket til bursdag om en liten måned :D.

  23. Tilbaketråkk: Hjemmelagte cheeseburgere med brød og dressing | Malenes Mat

  24. Tilbaketråkk: Hjemmelaget cheeseburger med brød og dressing | Malenes Mat

  25. Tilbaketråkk: Laksetaco og maislefser | Malenes Mat

  26. avatarCathrine

    Kom over boken din her om dagen, å må si at det var veldig mange fristelser:) Prøvde å lag proteinbrød. Men forstår at noe går galt på veien. Når brødet er ferdig er det nesten som delt i to. Nederste delen er tungt som en murstein og den øverste delen er luftig og fin. Regner med hele brødet skal være luftig og fint:) Noen tanker om hva jeg gjør feil? Har prøvd å laget brødet 3 ganger nå hehe:)

  27. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Cathrine: Hei! Det viktigste her er at eggehvitene blir stivpisket så hardt at bollen kan snus på hodet, og at de vendes forsiktig inn med store bevegelser. Røren blir som en luftig mousse, da blir også hele brødet luftig. Litt vanskelig å si hvilket steg som går feil for deg dessverre 🙂

  28. avatarTerese

    Hei! jeg er veldig fasinert av bloggen din 🙂 men jeg lurer på om jeg får tilgang til mye middagsretter hvis jeg betaler? har også tre barn og lurer på om de kan spise det samme hvis jeg lager noen av oppskriftene dine 🙂

    Terese

  29. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Terese: Hei! Tilgang til middagsretter – mener du da kokebøkene mine? De er fulle av sunne middager og desserter ja.
    Videoguiden inneholder kun sunne desserter.
    Barna kan absolutt spise den samme maten 😀

  30. Tilbaketråkk: Kylling tikka masala og snøboller | Mat for muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *