Duften av sjokolade

Fyller hele rommet med sin søte og krydret aroma..

Brownieskake

Oppskrift:
2 egg
1 eggehvitte
1 dl Skyr (eller kesam)
40g mandelmel
20g fiberfin (eller annen tørrvare)
sukrinmelis/stevia (smak til)
4 ts kakao
en klype salt
en klype kardemomme (valgfritt)

Inn i ovnen i ca 15 min på 170 grader, deretter 15 min på 120 grader – da synes jeg den blir saftig og god.


Hele kaken inneholder kun 467 kcal og hele 50g protein – 15,4 g karb – 20,4g fett

Ellers litt av hvert;

Gårsdagens middag – egg med kjøttfyll og ost

Dere ser så vidt eggene i bakgrunnen – muligens en spesiell kombo, men det var godt!

Favorittøvelsen – strakmark


..som dessverre må vente litt pga øm korsrygg

Og verdens fineste pus – Todd


ligger og kose seg mens snøen laver ned

God lørdag!

35 kommentarer til “Duften av sjokolade

 1. Fineliner

  Hehe, sjokolade var det jeg startet denne morgenen med. Lagde en varm kopp med proteinkako og brukte proteinpulveret til Healthsmart. Herregud, så godt det ble og så sunt da gitt;p Nå er jeg fit for fight for trening.
  Obs: Mister proteinpulveret næringen når man tilsetter det i varmt vann?
  Ha en super lørdag selv 😀

 2. Torbjørg

  Verdens beste blogg 🙂 Du er så flink!!! Trening, mat og ja alt!
  Må også snart gå til innkjøp av sukrin, fiberfin, mandelmel… osv. 😎

 3. Anonym

  Hei! Har du et tips til hva slags tørrvare som er best for å ersatte fiberfin med? Funker det med kokosmel f. eks? Takk 😛

 4. Andrea

  Kaken så nydelig ut! Selv startet jeg dagen med rosinboller og brunost, bakt av min kjære i går kveld. Haha. Er det lørdag, så er det lørdag. Er selv veldig glad i strakmark, men kjører alltid med skulderbreddes avstand på beina. Ser du står med føttene samlet, føler du det tar bedre da? 🙂 Ønsker deg og katten ei good helg!

 5. Andrea

  Nam! Går det ann å bytte ut mandelmelet med kokosmel? Hvilke eventuelle endringer må man da gjøre med resten av oppskriften? 😀

 6. katrine

  Hei! 😀
  Jeg sliter med godt grep rundt stanga på strakmark etterhvert som jeg øker kiloene. Har omvendt grep, som jeg ser du og har.
  Har du andre triks? Prøvd stropper?

  God lørdag 🙂

 7. thea

  ååh, må bare spøørre deg, visste ikke helt hvor, så bare gjør det her. Hvordan får du så stramme bryst?? føler puppene mine har begynt å henge en del, og hva burde jeg trene da? føler egentlig ingenting hjelper, så er like før jeg legger meg under kniven!
  fin og flott kropp by the way:)

 8. Karoline

  God helg! Her i huset er det eksperimentering på kjøkkenet til de grader! Jeg hadde ikke ingredienser/ikke råd til å kjøpe ingredienser til boller. Jeg brukte heller de typene med mel jeg hadde og prøvde å følge en bolleoppskrift. Dette blir spennende!

 9. Ingvild

  Himmel, den kaka ser evig god ut! Og jeg som hadde tenkt meg innom helsekosten og kjøpe bakevarer i dag, men glemte det. Urutinert.

 10. Kristine

  @Fineliner: Mm, finnes det noe bedre enn sjokolade 😉
  Nei, oppvarmet går helt fint. Det kan miste noe i ovn/baking, men det er minimalt.

  @Torbjørg: Åh takk!!

  @Lene: Aw ♥ :mrgreen:

  @Sofie: ♥

  @Anonym: Kokosmel går fint 😀

  @Kesia, Balanser kostholdet- en kake i hver hånd§: Så bra! Takk 😀

  @Andrea: Åh, brunost!! Ja er det lørdag er det lørdag, spiser godis mens jeg skriver nå 🙂
  Jeg bytter litt på, det tar bedre jo nærmere bena er – jeg er relativt myk.
  God helg til deg og!

  @Andrea: Jeg synes ofte bakst og kaker bli litt i overkant grøtete med kokosmel, så du får nesten prøve deg frem – kanskje bruke litt mindre skyr/kesam i.

  @katrine: Jeg synes omvendt grep er genialt, liker/trenger ikke stropper e.l.
  God lørdag! 😀

  @Inger Marie: Hei! Det varierer litt, her brukte jeg en liten form – 20 cm.

  @thea: Det er ikke så mye man kan gjøre med selve brystene dessverre – de består ikke av muskler. Husk at det er svært viktig å bruke riktig bh/treningsbh om du driver med mye kardio/løping.

  @Karoline: Så spennende da, håper de ble bra?
  God helg!

  @Ingvild: Ny mulighet neste uke 😀

 11. charlotte

  Hei!
  Kan fiberfin erstattes med fiberhusk? hvis ikke, hva kan erstatte fiberfin? Har fryktelig lyst til å lage kaken i løpet av helgen og mangler fiberfin! Ha en strålende helg! Og takk for flotte, inspireredne oppskrifter:)

 12. Kristine

  @charlotte: Nei, fiberhusk er ikke et mel i den forstand – det er et fortykningsmiddel. Fiberfin kan erstattes med annen tørrvare; mer mandelmel, kokosmel, havremel, proteinpulver osv.
  Takk!

 13. Ingrid

  Herlig blogg du har med masse fin inspirsasjon 🙂 Prøvde å lage sjokoladekaken nå, men erstattet fiberfin med proteinpulver og kaka ble veldig tørr :-/ også smakte den marsipan (jeg liker ikke marsipan) haha.. neste gang får jeg prøve med finberfin og kanskje kokosmel? pleier baksten din bli tørr når du bruker proteinpulver? 🙂

 14. Kristine

  @Ingrid: Kaker og bakst med bare proteinpulver blir ofte litt tørt ja, en blanding er det beste – så prøv gjerne med litt kokosmel neste gang (evt kortere steketid).

 15. Tilbaketråkk: Hot fiskesuppe « it's training

 16. siza

  Hei!

  Likar sida di kjempe godt! Ofte innom for å finne oppskrifter 🙂
  Eg har nettopp gått til innkjøp av mykje av produkta du brukar, og prøvde meg på browniskaka, men den vart ikkje god:-( smakte kunstig og lite søtt. Eg brukte kesam og hadde ikkje peiling på kor mykje sukkrinmelis eg skulle ha oppi. Sånn ca kor mykje sukkrinmelis brukte du?:-) Har sp lyst å ha sunnare alternativ til snop sidan eg er veldig glad i søtt:-)

 17. Kristine

  @siza: Kunstig OG lite søtt? Det pleier å være kunstig smak fordi det er altfor søtt så da er jeg litt usikker på hva du mener. Det beste er å smake til røren når du lager, det skal være ganske søtt da i og med at noe ‘forsvinner’ i stekeprosessen. Jeg bruker alltid en del – 6-7 ss spiseskjeer.

 18. Merete

  Jeg skulle lest tråden her før jeg bakte denne kaken 😉
  Min ble nemlig også litt kompakt og lite søt…..Jeg kan ikke smake til med sukrin pga de råe eggene også er jeg gravid 🙂
  Men det gjorde ingenting at kaken ble kompakt, for saftig ble den ihvertfall, og at den var lite søt løste jeg med et lite lag med en blanding av smør, sukrinmelis, kakao og romdråper. Helt nydelig ble det! 🙂
  Takk for gode oppskrifter Kristine!

 19. Kristine

  @Merete: Åh.. men jeg gjør det samme om jeg bommer litt på søthetsskalaen – lager en søt glasur eller strør litt sukrinmelis over 😉
  Bare hyggelig, og så koselig at du er gravid!

 20. Anette

  Hei!
  Jeg har ikke så peiling på baking, så jeg har ikke helt aning om hva skal skal blandes først og sist 😛
  Så, kan du si framgangsmåten på denne kaken? 🙂

 21. Ingrid

  Jeg tenker jeg skal prøve ut denne kaken i dag jeg! 🙂
  Så hadde jeg bare noen få spørsmål: Hvis jeg bruker mandelmel istede for fiberfin, skal jeg da ha like stor mengde av det ?
  Hvor mye sukrinmelis ca tror du må til ?
  Og når du sette den i ovnen, er det slik at du tar den ut etter de første 15minuttene, venter til ovnen er gått ned til 120 grader? eller lar du den bare stå inne og skrur temperaturen ned ?
  På forhånd takk 🙂

 22. Kristine

  @Ingrid: Fiberfin er bare et tilskudd for å få baksten mer fiberrik og saftig, så du kan godt bruke kokosmel istedet om du har – i ca samme mengde uansett hva ja.
  Veldig usikker på søtningsmengden her, du må nesten smake på deigen før den går i ovnen – det kan hende du har lyst til å bruke stevia om du har og 🙂
  Jeg lar den bare stå i ovnen.
  Håper det smaker!

Det er stengt for kommentarer.