Bak deg ei pæra

Jeg husker godt en dessert jeg fikk servert for snart 5 år siden, det var en bakt pære med en smeltet after-eight over – så enkelt, men akk så godt.
Jeg hadde ikke veldig mye erfaring med bakt frukt tidligere, annet enn epleskiver på eplekake – og da jeg var yngre ville jeg egentlig ha eplekaka uten epler.
Det er rart hvordan smaken endrer seg med årene, og godt er egentlig det.

Bakt pære med karamellsaus og hakkede mandler

20120113-063100.jpg

Skrell pæra, ta ut innmaten, del den i to og legg halvpartene i en ildfast form. Sett ovnen på 180 grader.
Lag en karamellsaus av:
1-2 ss yaconsirup
2-3 ss vann
1/2 ts kanel
2 dråper stevia english toffee (kan sløyfes men gir en god karamellsmak)
2 dråper stevia vanilla
2 dråper sitronsaft

Hell sausen over pærene og bak de i ovnen i 20 min (la de gjerne ligge med et lite karamellbad oppi der kjernehuset er gravd ut).
Legg de på en tallerken, hell den varme karamellsausen over på ny, og strø hakkede mandler over til slutt

20120113-064721.jpg

20120113-063151.jpg

Veldig smakelig! Bare tenk med en liten klatt iskrem til..

Ellers
Hver gang jeg skal ut og fly, sånn som i dag, så er det meldt ekstra mye vind. Sterk kuling heter det visst, men jeg prøver å ikke tenke på det.
Jeg har vært hyppig i lufta helt fra jeg var kun noen uker gammel, og har aldri hatt et snev av flyskrekk – inntil nå. Vestlandet har snudd om på det gitt, jeg har nok ikke helt visst hva dårlig vær egentlig er.
Det er i slike tilfeller målet faktisk er viktigere enn veien.

20120113-063620.jpg

God helg!

18 tanker om “Bak deg ei pæra

  1. avatarHanne

    Hihihi, du altså. For øvrig kommer fly»skrekken» snikende her og, jeg tror det er alderen og evnen til å tenke konsenkvenser 🙄
    Bakt pære er supert, og jeg har til og med likt hurtig- (evt latmanns)varianten laga med hermetisk pære. Nom, nom!

    God tur 😀

  2. avatarKarine

    Innflygningen til Haugesund er ekstra spektakulær med storm i kastene 😉 Du får stole på dyktige piloter! God helg!

  3. avatarMira

    Varm frukt er noe av det beste jeg vet, da jeg var lita ville jeg ha eplekaka uten kaka jeg 😉 Hehe. Takk for pæretips!

  4. avatarMalin

    Jeg liker at du bruker vestlandske uttrykk 😎

    Lykke til med flyturen. Får håpe kjæresten står klar med sydvest til deg. God helg 🙂

  5. avatarLise

    Det så godt ut 🙂 Hvor kjøper du produkter som stevia, bakepro osv?? og kan man erstatte bakepro med noe?

  6. avatarMichelle

    håper flyturen går fint! ha fått ganske skrekk med årene selv 😕 men går som regel alltid bra! tanken på at man er på vei til et nytt sted er jo alltid spennende :mrgreen: fin T-shirt på deg by the way 😛

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @nina: Haugesund 🙂

    @Hanne: Kanskje det er det.. Men det er været og, for noen landinger jeg har hatt 😯
    Enig, hermetisk pære funker også.

    @Karine: Det var jævlig også denne gangen, men jeg overlevde :mrgreen:

    @Mira: Vi skulle ha vært venner 😆 bare hyggelig!

    @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: Bak deg ei pæra! 😀 Eventuelt en annen frukt, med en god (is)krem til.

    @Malin: Jeg lærer litt her og der 😎 takk, var en super helg ♥

    @Cecilie Lykke: Det var utrolig godt 😀

    @Mia: Mhm! 😀 Takk!

    @Lise: Stevia kjøper jeg på iherb.com, bakepro fra gymgrossisten – du kan bruke proteinpulver eller annen meltype (spørs hva du skal lage/bake)

  8. avatarLise

    Takk for svar 🙂 F.eks i boller/kanelboller/lefser osv, hva kan jeg bruke i stedenfor bakepro da? og kan man bruke kokosmel i stedenfor mandelmel i oppskriftene? Syns disse produktene er så dyre, så vil ikke ta meg råd til å kjøpe alt mulig.. Samtidig som jeg gjerne vil prøve ut disse oppskriftene.

  9. avatarLise

    Ok, takk for svar 🙂 et siste spørsmål: jeg har kokosmel hjemme. Kan det brukes i stedet for mandelmel? Greit å bruke av det jeg har, om det er mulig. 🙂

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lise: Jeg synes ofte bare bruk av kokosmel gjør baksten litt ‘grøtete’, men du får nesten prøve deg frem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *